Παϊσιάδης: «Είχα καταγγείλει και στο παρελθόν παιχνίδι του Ολυμπιακού κάτω από το τραπέζι»

Από sdna.gr: Τα στόματα στο βόλεϊ ανοίγουν και οι αποκαλύψεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Κώστας Παϊσιάδης χαρακτήρισε «απαξιωτικό για την ΕΣΑΠ και τον Εθνικό να έχει τον Μαυρίδη εκπρόσωπο» και εξήγησε ότι και στο παρελθόν, στις ψηφοφορίες συνέβαιναν κάποια περίεργα πράγματα.
Πηγή: sdna.gr
Παϊσιάδης: «Είχα καταγγείλει και στο παρελθόν παιχνίδι του Ολυμπιακού κάτω από το τραπέζι»

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ μίλησε στην εκπομπή «OnsportsFm» στον Alpha989, για την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ όπου ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ μαζί με τη λευκή ψήφο του Φοίνικα Σύρου «μπλόκαραν» τον τίτλο στα χαρτιά που ήθελε ο Ολυμπιακός αλλά και η ΕΣΑΠ.

Ο Κώστας Παϊσιάδης αναφέρθηκε και ονομαστικά στον Θοδωρή Μαυρίδη, εκπρόσωπο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που έχει δηλωθεί κατά το παρελθόν ως εκπρόσωπος των ερυθρολεύκων σε παιχνίδι των δύο ομάδων. Τόνισε μάλιστα ότι προσβάλλει το ιστορικό σωματείο που εκπροσωπεί.

«Ο ΠΑΟΚ θυσιάζει τα πρωταθλήματα που ήταν πρώτος για την υγεία»

Αρχικά ο Κώστας Παϊσιάδης ξεκίνησε λέγοντας: «Γενικά υπάρχει η άποψη ότι όπου δεν διακινούνται χρήματα, οι χώροι λειτουργούν πιο ήρεμα, πιο απλά και πιο αθώα. Πάντα όμως όταν προκύπτουν θέματα που εξασφαλίζουν σημαντικά πράγματα για ένα σωματείο, όπως ένα τίτλο, τότε φαίνεται πόσο καλά λειτουργούν όλα αυτά στο χρόνο.
Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλισμένα δύο πρωταθλήματα στον Ερασιτέχνη, στο ποδόσφαιρο γυναικών και στο χάντμπολ γυναικών, με τεράστια διαφορά από τους 2ους, και ο ΠΑΟΚ θυσιάζει αυτά τα πρωταθλήματα για χάρη της εξασφάλισης της υγείας των εμπλεκομένων σε μια αθλητική δραστηριότητα.

Και κατά δεύτερον θέλει να τελειώσει πιο ομαλά οικονομικά η σεζόν στα σωματεία, που βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση απέναντι στα συμβόλαιά τους, τα έσοδά τους και στους χορηγούς τους. Ακόμη περισσότερο θέλουμε να μπορέσουμε στήσουμε και να ετοιμάσουμε μια νέα χρονιά κάτω από τις νέες συνθήκες και τα ενδεχόμενα μετά την κρίση του κορονοϊού. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει στο να μπουν οι ομάδες στο γήπεδο, στο να έρθουν σε επαφή οι αντίπαλοι και οι αθλητές είναι μεγάλος.Έχει συμβεί μια αναπάντεχη καταστροφή στα σωματεία και έτσι θα είναι πιο εύκολο και πιο άνετο να έρθουν σε συμφωνία οι ομάδες με τους αθλητές για να σταματήσει η σεζόν».

«Στο βόλεϊ δεν υπάρχει λογική να στεφθεί ο Ολυμπιακός πρωταθλητής»

Ο Κώστας Παϊσιάδης σημείωσε για το βόλεϊ ανδρών ότι δεν υπάρχει λογική στο να στεφθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Εξήγησε μάλιστα ότι η ομάδα του Πειραιά έχει ηττηθεί τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από τον ΠΑΟΚ. «Εκεί ο Ολυμπιακός έρχεται με μια διάθεση, κάνοντας τον... πλουσιοπάροχο, και θέλει ή να τελειώσει το πρωτάθλημα ή να στεφθεί Πρωταθλητής χωρίς να παίξουμε! Στο βόλεϊ, δεν έχει καμία λογική το να στεφθεί ο Ολυμπιακός πρωταθλητής, γιατί είναι πολύ κοντά οι ομάδες της κορυφής. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό και στον Λιγκ Καπ και στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε μια φορά τον Ολυμπιακό στο Λιγκ Καπ και έχασε την πρόκριση στο χρυσό σετ στο δεύτερο ματς. Ενώ και η Σύρος έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Όπως καταλαβαίνετε οι τέσσερις ομάδες είναι τόσο κοντά που δε δικαιούται ο Ολυμπιακός να ισχυρίζεται ότι πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα και μάλιστα δύο αγωνιστικές πριν λήξει το πρωτάθλημα. Δεν έχει καμία λογική αυτή τη τοποθέτηση του Ολυμπιακού, και εκεί έρχεται η διαφωνία του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Στο επόμενο ΔΣ θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα. Και θα δούμε τι θα πουν τα άλλα σωματεία. Καθώς κάποια σωματεία θέλουν ανεξήγητα να λαμβάνουν θέση υπέρ του Ολυμπιακού».

«Ο Μαυρίδης προσβάλλει τον Εθνικό - Έχουν συμβεί πράγματα εκτός λογικής σε ψηφοφορίες»

Ο Κώστας Παϊσιάδης επεσήμανε ότι ο Θοδωρής Μαυρίδης, εκπρόσωπος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης απαξιώνει τον θεσμό αλλά και το σωματείο του Έβρου. Σημειώνεται ότι ο Μαυρίδης είναι δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού κάνοντας μάλιστα προσβλητικές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Δεν τον γνώριζα προσωπικά, πληροφορήθηκα όμως τη πορεία του και νομίζω ότι προσβάλλει το ιστορικό σωματείο του βόλεϊ του Έβρου. Θα πρέπει να το σκεφτούν οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Είναι απαξιωτικό να έχει εκπρόσωπο έναν άνθρωπο που κομίζει τέτοιο φανατισμό και τέτοια οπαδική θέση. Δε μπορεί να έρχεται ένα τέτοιο άτομο με τέτοια καθαρή οπαδική θέση και να παίρνει τόσο κρίσιμες αποφάσεις και η ψήφος του να κρίνει το πρωτάθλημα ή τον πρωταθλητή μιας χρονιάς. Είναι απαξιωτικό για τον θεσμό».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ ήταν αποκαλυπτικός και για το αν γίνονται συμφωνίες κάτω από το τραπέζι στο χώρο του βόλεϊ: «Ο κ. Παντελής Ταρνατώρος είναι εκπρόσωπος του Ολυμπιακού εκτός από πρόεδρος της Λίγκας. Εκεί προσπαθεί να ζυγίζει τα πράγματα όσο μπορεί, αλλά η πίεση και οι καταστάσεις τον ξεπερνούν. Εγώ είχα κάνει μια καταγγελία και είναι περασμένη στα πρακτικά της ΕΣΑΠ αρκετό καιρό πριν. Κατάλαβα ότι κάτι συνέβαινε εκτός λογικής σε μια ψηφοφορία για τον αριθμό των ξένων πριν από δύο χρόνια. Θεωρούσα ότι ο Ολυμπιακός είχε «παίξει» κάτω από το τραπέζι. Αλλά γι αυτό που συμβαίνει σήμερα δε μπορώ να δώσω εξήγηση ή να πω κάτι άλλο δημόσια. Για τον συγκεκριμένο όμως εκπρόσωπο της Αλεξανδρούπολης θεωρώ ότι απαξιώνει τον θεσμό την ΕΣΑΠ και το σωματείο που εκπροσωπεί. Είναι ένας άνθρωπος που έχει εκδηλώσει την προσωπική του οπαδική θέση και δε γίνεται να έρχεται και να ψηφίζει σε τόσο σημαντικά θέματα στη Λίγκα.

Δε μπορούμε να καταγγείλουμε δημόσια πρακτικές, που δε μπορούμε να αποδείξουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή κάτι δεν πάει καλά όταν ξαφνικά έξι σωματεία σε βάζουν εσένα από τις θέσεις 1-4 να παίξεις, και οι ίδιοι πάνε σπίτι τους στην ασφάλεια του σπιτιού τους.

Αν πούμε συνολικά να παίξουμε όλες οι ομάδες, και οι 10, θα δείτε πως αυτοί οι 6 που σπρώχνουν εμάς τους 4 να παίξουμε, θα πούνε «όχι» εμείς δε παίζουμε. Είμαι σίγουρος γι' αυτό και να δούμε ποια θα ήταν η πρόταση αυτών των σωματείων για να γίνουν όλα τα παιχνίδια που υπολείπονται. Δε μπορούν κάποια σωματεία να βάζουν τους υπόλοιπους να παίξουν και οι ίδιοι να ζήσουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους και να διακόπτονται τα έξοδά τους για τους αθλητές τους και τη λειτουργία του σωματείου τους. Και παράλληλα να βάλουν τους υπόλοιπους τέσσερις να σκοτωθούν στην... αρένα όπως στη Ρωμαϊκή εποχή!»

Ο Κώστας Παϊσιάδης κατέληξε αναφέροντα το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών: «Τον δρόμο τον έδειξε η Ευρώπη, όπου στα 26 πρωταθλήματα που διακόπηκαν χωρίς να έχει τελειώσει η κανονική περίοδος, δεν ανακηρύχθηκε πρωταθλητής. Δε μπορεί εμείς να ανατρέψουμε τη λογική!»

Διαβάστε ακόμη...