Ριζική αναδιάρθρωση - Πρόταση για νέο πρωτάθλημα με δύο ομίλους!

Απο paok24.com: Αλλάζουν όλα στην Α' Εθνική γυναικών - Δεν υποβιβάζεται κανείς φέτος και ανεβαίνουν 10 (!) ομάδες
Πηγή: paok24.com
Ριζική αναδιάρθρωση - Πρόταση για νέο πρωτάθλημα με δύο ομίλους!

Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής του πρωταθλήματος γυναικείου ποδοσφαίρου που καλείται να επικυρώσει η ΕΠΟ την ερχόμενη εβδομάδα.

Τελείως διαφορετική μορφή θα έχει το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν στην Α' Εθνική, μετά τα δεδομένα που προέκυψαν στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού εξαιτίας του κορονοϊού.

Σίγουρα, πρόκειται για μία πρόταση που δεν είναι δεδομένο ότι θα βελτιώσει το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αφού τη νέα σεζόν καλούνται να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία δέκα ομάδες από τη Β' Εθνική.

Οι δύο όμιλοι (από 11 ομάδες ο καθένας) όπως όλο δείχνουν θα χωριστούν με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Όπως επισημάναμε μέσα από το PAOK24 η νέα σεζόν στην Α' Εθνική θα είναι μεταβατική, αφού την μεθεπόμενη αγωνιστική χρονιά θα επιστρέψουμε και πάλι σε εξισορροπημένο πρωτάθλημα ενός ομίλου, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβιβαστούν αρκετές ομάδες από κάθε όμιλο.

Όπως όλα δείχνουν η ανάδειξη πρωταθλητή θα γίνει μέσω τελικής φάσης στην οποία θα συμμετέχουν οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων, σε ένα... άτυπο Final-4 έξι αγωνιστικών.

Η πρωταθλήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Champions League, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη και τρίτη θέση θα έχουν... κέρδη για τις αθλήτριες - μαθήτριες τους που διεκδικούν την είσοδο τους στο Πανεπιστήμιο, αφού θα λάβουν έξτρα μοριοδότηση.

Οι παραπάνω εισηγήσεις κατατέθηκαν στο αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ το οποίο στις 15/5 σε τηλεδιάσκεψη θα αποφασίσει για την επικύρωση τους.

Διαβάστε ακόμη...