Κατσουράνης: «Καλύτερος παράγοντας ο Ιβάν»

Από inpaok.com:Συνέντευξη... εξ αποστάσεως παραχώρησε ο Κώστας Κατσουράνης σε αθλητικό σάιτ, όπου μίλησε για τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους της ζωής του, για το όραμά του στο ποδόσφαιρο, για τα ματς που ήθελε να ξαναπαίξει, και τα... εγκλήματα που γίνονται στα πρωταθλήματα της χώρα μας.
Πηγή: inpaok.com
Κατσουράνης: «Καλύτερος παράγοντας ο Ιβάν»

Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ μάλιστα χαρακτήρισε τον Ιβάν Σαββίδη ως τον καλύτερο παράγοντα στην Ελλάδα, ενώ συμπεριέλαβε στις καλύτερες ενδεκάδες του τον Λίνο και τον Σαλπιγγίδη.

Ο "Κατσούρ" μεταξύ άλλων είπε:

Για το ποιους συμπαίκτες του Έλληνες θα επέλεγε σε ένα 4-3-3: «Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος, Χαριστέας. Αλλά αφήνω έξω αρκετούς παίκτες. Αφήνω αυτούς που δεν μπορώ να... κουμαντάρω! Είναι πάρα πολλοί».

Για την καλύτερη ενδεκάδα με ξένους παίκτες που ήταν συμπαίκτες του: «Μπουτ, Νέλσον, Λουιζάο, Νταβίντ Λουίζ, Λίνο ή Λέο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πετίτ, Σιμάο Σαμπρόσα, Μίκολι, Σισέ ή Νούνο Γκόμες, Ρουί Κόστα ή Αϊμάρ».

Για το ποιους θα επέλεγε από κάθε ομάδα που έχει αγωνιστεί: «Από την Παναχαίκή τον Ραϊμόν Καλά ή τον Χάτζι. Από την ΑΕΚ είναι πάρα πολλοί. Θα έπαιρνε Ζαγοράκη και Νικολαΐδη. Από τον Παναθηναϊκό τον Καραγκούνη, τον Λέτο και τον Νίνη. Από τον ΠΑΟΚ θα έπαιρνα τον Σαλπιγγίδη και τον Λίνο. Από την Ινδία τον Μπελάρντι και τον Τσιρίλο. Από την Μπενφίκα τον Αϊμάρ και τον Ντι Μαρία. Από τον Ατρόμητο τον Καραμάνο και τον Δημούτσο».

Για το τεχνικό τιμ που θα διάλεγε από τις ομάδες που αγωνίστηκε: «Προπονητή τον Κίκε Φλόρες. Μου έδωσε πάρα πολλά στο να καταλάβω καλύτερα το ποδόσφαιρο. Βοηθό τον Ζοζέ Γκόμες. Προπονητή τερματοφυλάκων θα διάλεγα εκείνον του Σάντος που είχαμε στην Εθνική, τον Ζουστίνο».

Για τον πιο σημαντικό προπονητή στην καριέρα του: «Από όλους παίρνεις κάτι. Σίγουρα ο Σάντος με στιγμάτισε πιο πολύ και με βοήθησε σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή».

Γιατί δεν στήριξε το ελληνικό ποδόσφαιρο τον Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ, τον Νικολαΐδη στην ΑΕΚ, τον Κατσουράνη στην Παναχαϊκή: «Είναι η ποδοσφαιρική κουλτούρα της χώρας. Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα το θέλει να κινηθεί σε τέτοιες θέσεις κλειδιά με παλιούς ποδοσφαιριστές. Για να πετύχει παίζουν ρόλο οι συνθήκες εργασίες, η νοοτροπία των παραγόντων γενικά, η υπομονή και όλες οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου που οδηγούν αυτά τα παιδιά εκτός ποδοσφαίρου. Αν δεν πάμε σε αυτά τα παιδιά δεν θα έχουμε μέλλον. Στην Μπάγερν υπάρχουν ο Ρουμενίγκε, ο Σλιχάμιτζτοιτς και ο Καν. Εδώ δεν έχουμε τέτοια κουλτούρα και δυστυχώς το ποδόσφαιρο μας αφήνει».

Για τη χειρότερή του στιγμή στις ομάδες που αγωνίστηκε: «Με τον ΠΑΟΚ είναι δύο συνεχόμενες κόκκινες που πήρα με αντιπάλους Μπενφίκα και Παναθηναϊκό. Σίγουρα που γύρισα στην ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και με έβριζε όλο το γήπεδο. Και με τον Ατρόμητο επίσης είχε συμβεί το ίδιο. Στην ΑΕΚ δεν είχα αρνητικές στιγμές. Το ματς με τον Ιωνικό θα μου μείνει για πάντα γιατί οι διαιτητές δεν άφησαν να κερδίσει το παιχνίδι ο καλύτερος. Δεν παίχτηκε καθόλου ματς στο δεύτερο μέρος λόγω του διαιτητή. Αλλά δεν μπορείς αν σταθείς εκεί όταν παίζεις ένα παιχνίδι για τον τίτλο. Στην Μπενφίκα το επεισόδιο με τον Λουιζάο. Με τον Παναθηναϊκό κάποια στιγμή δεν ήμουν στα καλά μου και υπήρχε γκρίνια. Είχα ζητήσει πριν από ένα ματς στην Κοπεγχάγη να μην ταξιδέψω γιατί δεν ήμουν καλά. Πιο πολύ από όλα πάντως ήταν το επεισόδιο με τον Λουιζάο στην Μπενφίκα. Ήταν τραγική η αντίδρασή μου και έπρεπε να είχα συγκρατήσει τα νεύρα μου».

Για τον δυσκολότερο αντίπαλό του στην Ελλάδα και τον δυσκολότερο στο εξωτερικό: «Με δεκάρια είχαμε μονομαχίες. Υπήρχαν πολλοί. Δεν θα ξεχάσω έναν Σέρμπαν που είχε η ΑΕΛ. Δεν τον έκοψα ποτέ, αν και είχαμε κερδίσει με την ΑΕΚ. Ο Σέρμπαν έκανε ό,τι ήθελε, εμένα με διέσυρε. Τέτοια εφιαλτική βραδιά δεν έχω ξαναπεράσει. Στο εξωτερικό ο Ράιαν Γκιγκς. Ήταν κάτι σπάνιο. Τον έβλεπες στο γήπεδο και ξαφνικά τον έχανες. Τακτικά ήταν φοβερός. Μετά ήταν ο Ραούλ. Ένας παίκτης που δεν μπορούσες να τον μαρκάρεις. Ήταν υπερβολικά κινητικός. Όταν πήγαινε η μπάλα σε αυτόν είχε τη δύναμη και την έκρηξη να κάνει σπουδαία πράγματα».

Για το ποιους παίκτες θα έπαιρνε ως ατζέντης: «Θα έπαιρνα σίγουρα τον Πλέγα. Τον Μουστακόπουλο επίσης. Και τρίτον θα έπαιρνα τον Κώτσιρα. Τώρα αν είχα δυνατότητα θα έπαιρνα τον Τσιμίκα και τον Γιαννούλη. Έχουν φοβερή εξέλιξη. Ο Τσιμίκας κάνει εξωπραγματική δουλειά. Η χρονιά του οφείλεται στο περιβάλλον που είχε ο Ολυμπιακός και στον προπονητή του. Επίσης θα έπαιρνα και τον Μπακασέτα. Έχει πολλά ακόμα να δώσει και δεν έχει καταλάβει πόσο καλός παίκτης είναι».

Για το ποιοι ξένοι προπονητές μας έκαναν καλό στην Ελλάδα: «Εκτός από Σάντος και Ρεχάγκελ. Και ο Μάρκο Σίλβα, και ο Βαλβέρδε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο καλύτερος είναι ο Μαρτίνς και από τους τρεις. Έχει πολύ μέλλον και μοιάζει στον Σάντος. Στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια δεν έχει έρθει κάποιος προπονητής τέτοιος. Ο Χιμένεθ πήρε τον τίτλο, αλλά η ΑΕΚ πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Θα δούμε φυσικά τον Καρέρα. Στον Παναθηναϊκό, δεν ξέρω. Ο Τεν Κάτε ήταν καλός τακτικά, απλά ήταν ασταθής σαν χαρακτήρας και οξύθυμος. Γι' αυτό και δεν πέτυχε στην προπονητική. Στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου ήταν καλός προπονητής, παρότι νόμισε ότι πήρε το πρωτάθλημα όταν δεν το πήρε. Άφησε έργο και έπαιζε και καλό ποδόσφαιρο. Πέρυσι στο αήττητο ήταν η καλύτερη ομάδα».

Για τον καλύτερο παράγοντα: «Ο Ιβάν. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά στο λέω απ' έξω πως βλέπω τα πράγματα. Χωρίς να λέω ότι και οι άλλοι δεν έχουν καλή διάθεση για να φτιάξουν ένα καλό ποδόσφαιρο. Μπορεί να το πετύχουν. Δεν υπάρχει πιο κάτω από εδώ που φτάσαμε. Πρέπει να παίζουν επαναλαμβάνω οι Έλληνες παίκτες στις ομάδες. Είναι κάτι που θα μας αφήσει πράγματα στο μέλλον».

Διαβάστε ακόμη...