«Τουλάχιστον δύο μήνες για να επανέρθει πλήρως ένας παλαιστής!»

Από inpaok.com:Ο Έλληνας πρωταθλητής πάλης που αγωνίζεται με τα «ασπρόμαυρα», Ηλίας Παγκαλίδης, μίλησε στο INPAOK τόσο για την μέχρι τώρα πορεία του του τμήματος, ενώ περιγράφει και την νέα καθημερινότητα των τελευταίων εβδομάδων εξαιτίας του κορονοϊού.
Πηγή: inpaok.com
«Τουλάχιστον δύο μήνες για να επανέρθει πλήρως ένας παλαιστής!»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ποιός είναι ο πρώτος απολογισμός σου για την φετινή σεζόν;

«Φέτος πρόλαβα να αγωνιστώ στα πανελλήνια πρωταθλήματα των εφήβων και των ανδρών, κατακτώντας την πρώτη θέση και στα δύο, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Οι εγχώριοι στόχοι, δηλαδή, για το πρώτο κομμάτι της σεζόν επιτεύχθηκαν».

Θεωρείς ότι θα είναι εύκολη η επιστροφή στην δράση μετά το τέλος της καραντίνας;

«Σίγουρα η αλλαγή αυτή στο αγωνιστικό πρόγραμμα και στις προπονήσεις θα επηρεάσει άμεσα τους αθλητές. Δεν μπορούμε να προπονηθούμε παλαιστικά, για αυτό και υποθέτω ότι θα αναβληθούν όλες οι διεθνείς διοργανώσεις της σεζόν, ώστε να έχουν οι αθλητές τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούν».

Πόσο καιρό χρειάζεται ένας αθλητής πάλης για να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν;

«Οι περισσότεροι παλαιστές συνεχίζουμε να προπονούμαστε με κάθε δυνατό τρόπο, με τρέξιμο, με βάρη, με διάφορες ασκήσεις, ώστε να διατηρήσουμε τουλάχιστον τη φυσική μας κατάσταση. Από εκεί και πέρα κρίνεται και από την θέληση και το πείσμα του καθενός. Πάντως πιστεύω ότι για την επαναπροσαρμογή στα ταπί όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες».

Πώς ήταν η εμπειρία της καραντίνας για έναν αθλητή αλλά και νέο με τόσο «έντονη» ζωή, και πως κάλυπτες τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Για όλους είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Για μας τους αθλητές είναι περίεργο που «έσπασε» αυτή η συνήθεια των προπονήσεων, η καθημερινότητα που ακολουθούμε για χρόνια. Τώρα έχω πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο να διαβάσω για τη σχολή μου, να δω σειρές και ταινίες και να παίξω επιτραπέζια με την οικογένεια μου, πράγματα που σπάνια προλάβαινα να κάνω κανονικά. Πάντα υπάρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά».

Διαβάστε ακόμη...