«Υπομονή και όλα θα έρθουν ξανά!»

Από inpaok.com : Η πλέι-μέικερ του ΠΑΟΚ, Φαίη Κωτούλα, μίλησε στο INPAOK, για την φετινή σεζόν της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Δικεφάλου για τις αλλαγές στην ομάδα και πόσο δύσκολο είναι να «βρεθούν» οι Ελληνίδες παίκτριες με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, για το πόσο επηρεάζει το τμήμα ο κορονοϊός, για τον κόσμο, αλλά και τι συμβουλές θα έδινε για την κατάσταση που επικρατεί.
Πηγή: inpaok.com
«Υπομονή και όλα θα έρθουν ξανά!»

Αναλυτικά όσα δήλωσε η παίκτρια του Δικεφάλου:

Για την φετινή σεζόν:

«Η φετινή σεζόν για την ομάδα μας ήταν μια διαφορετική σεζόν με ιδιαιτερότητες. Κληθήκαμε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να αγωνιστούμε με μια ξένη παίκτρια σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες. Δόθηκε περισσότερος χρόνος στις Ελληνίδες αθλήτριες και η ομάδα βασίστηκε σε αυτές σε πολύ μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε όλες σημαντικές εμπειρίες στη μεγάλη κατηγορία.

Καταφέραμε να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Απομένουν δυο αγώνες για το τέλος της κανονικής περιόδου και θέλουμε να διατηρηθούμε σε αυτή τη θέση, ώστε να κλείσουμε τη σεζόν με θετικό τρόπο».

Για τις αλλαγές στην ομάδα και πόσο δύσκολο είναι να «βρεθούν» οι Ελληνίδες παίκτριες με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα:

«Μετά τον τραυματισμό της Βαϊολετάμα που είχαμε από την αρχή της σεζόν, οι Ελληνίδες μαζί με την Μάλιγκαν αναπτύξαμε χημεία μεταξύ μας, βρεθήκαμε στο γήπεδο, με αποτέλεσμα η ομάδα να κάνει κάποιες σημαντικές νίκες, παρόλο που οι υπόλοιπες ομάδες αγωνίζονταν με τρεις ξένες.

Στα τελευταία παιχνίδια προστέθηκαν ακόμη δυο παίκτριες ξένες κι έτσι κληθήκαμε να επαναπροσδιορίσουμε τους ρόλους μας στο παιχνίδι. Σίγουρα αυτό κρύβει ένα σημαντικό βαθμό δυσκολίας, ειδικά από τη στιγμή που γίνεται μεσούσης της σεζόν και στην συγκεκριμένη περίπτωση προς το τέλος της. Ωστόσο όλες είμασταν πρόθυμες να δουλέψουμε μες στο γήπεδο και με τις νέες συνθήκες, να πετύχουμε».

Για τον κορονοϊό και πόσο επηρεάζει την ομάδα:

«Τις μέρες αυτές βιώνουμε μια νέα πρωτόγνωρη κατάσταση στη χώρα μας, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω του κορονοϊού. Όλο αυτό έχει συνέπειες και σε εμάς και την καθημερινότητα μας, αφού τα γήπεδα είναι κλειστά και οι προπονήσεις έχουν σταματήσει για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινού συμφέροντος».

Για τον κόσμο, αλλά και τι συμβουλές θα έδινε για τον κορονοϊό:

«Η αλήθεια είναι πως γενικά δεν υπάρχει πολύ προσέλευση στο γυναικείο μπάσκετ σε όλα τα γήπεδα. Τις περισσότερες φορές στις κερκίδες βρίσκονται συγγενείς και δικοί μας άνθρωποι.

Φέτος όμως έγιναν κάποια βήματα προόδου και έχουμε κάποιους φιλάθλους που έρχονται ανελλιπώς και μας στηρίζουν με την παρουσία και τη φωνή τους. Μας βοηθούν πολύ και μας δίνουν σημαντική ώθηση. Τους ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε ακόμη περισσότερος κόσμος του ΠΑΟΚ να βρεθεί στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα μας.

Από την πλευρά μου για τον κορονοϊό συνιστώ σε όλους να μείνουμε στο σπίτι, να ακολουθήσουμε τις οδηγίες, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας και να κάνουμε υπομονή. Υπομονή τώρα και όλα θα έρθουν ξανά, έτσι και το μπάσκετ!»

Διαβάστε ακόμη...