H αλήθεια για την ΕΠΟ

Από inpaok.com: Αυτή η περιπετειώδης ποδοσφαιρική χρονιά κάποια στιγμή θα τελειώσει. Είτε έτσι είτε αλλιώς το ελληνικό ποδόσφαιρο θα προχωρήσει μπροστά και η απαρχή εξελίξεων θα δρομολογηθεί από τις εκλογές της ΕΠΟ και μετά. Τι κάνει όμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενόψει αυτών των εκλογών; Τι περιμένουμε πριν και μετά από αυτές;
Πηγή: inpaok.com
H αλήθεια για την ΕΠΟ

Το σημερινό αναλυτικό ρεπορτάζ της FORZA έρχεται να απαντήσει στην ερώτηση που πολλοί ΠΑΟΚτσήδες θέτουν. Αλήθεια είναι ότι διαβάζουν πολλά άλλα δημοσιεύματα που προσπαθούν να δημιουργήσουν μία διαφορετική εικόνα κυριαρχίας και αναρωτιούνται αν ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί και συμμετέχει στις διεργασίες της επόμενης μέρας.

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ξεκάθαρη: Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο παρακολουθεί, όχι μόνο συμμετέχει, αλλά και εξακολουθεί να ελέγχει απολύτως την κατάσταση ενόψει και της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Αυτό το ξέρουν καλά και οι αντίπαλοί του, όσο και αν θέλουν να δημιουργήσουν μία άλλη εικόνα. Κάποια στιγμή ας έχει αξία αυτό που πραγματικά γίνεται και όχι αυτό που επιχειρείται να παρουσιαστεί. Έτσι προσπαθούν και τώρα ενόψει εκλογών, αλλά όταν έρθει η στιγμή της αλήθειας, γνωρίζουν και εκείνοι ποια είναι η πραγματικότητα.

ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Λίγους μήνες λοιπόν πριν από τις εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είναι αλήθεια ότι γίνονται αρκετές διαβουλεύσεις για την στήριξη που θα προσφέρουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων στον υποψήφιο που θα στηρίξει και κάθε μεγάλη ΠΑΕ.

Με βάση όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ ήταν είναι και θα είναι ο ισχυρός πόλος που συγκεντρώνει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ενώσεων. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ ότι και αυτή την περίοδο ο ΠΑΟΚ έχει μαζί του, αρραγές και απόλυτα ενωμένο το Βόρειο τόξο της χώρας με τις Ενώσεις Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για 17 Ενώσεις, που αποτελούν τη βάση! Από εκεί και πέρα υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία σε Ήπειρο και Θεσσαλία, ενώ μαζί συμπλέουν και πολλές Ενώσεις από τα νησιά, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Από εκεί και πέρα υπάρχει η σταθερά μεγάλη δυναμική εντός Superleague, που φανερώνεται σε κάθε ψηφοφορία και φυσικά θα φανεί στην πορεία προς τα πού θα πάνε οι ομάδες που ανεβαίνουν στην μεγάλη κατηγορία, αλλά και η ψήφος της Football League.

Όσο λοιπόν και αν γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση πώς η άλλη πλευρά που στηρίζεται κυρίως από την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη βασίζεται σε έναν αριθμό 30 Ενώσεων, ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι, ότι η αλήθεια είναι πολύ-πολύ-πολύ διαφορετική.

Οι εκλέκτορες είναι 71 και ο ΠΑΟΚ εφόσον το επιδιώξει μέχρι το τέλος είναι βέβαιο ότι θα έχει και σε αυτή την εκλογική διαδικασία την απόλυτη πλειοψηφία.

Υπέρ και κατά του Γραμμένου

ΟΣΑ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ

Επί 2,5 χρόνια η ΕΠΟ διοικείται από ένα συμβούλιο το οποίο έχει περάσει πολλά. Πάρα πολλά. Η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου έχει προσφέρει, φυσικά όμως και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές, κακές στιγμές. Αν επιχειρούσαμε έναν αντικειμενικό απολογισμό θα αναφέραμε ότι…

Είναι ένα συμβούλιο όπου οκτώ πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ, άλλοι τόσοι στην ΑΕΚ και ένας στον Ολυμπιακό. Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις του έχει συνεισφέρει στο να βελτιωθεί η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τέλεια δεν είναι η κατάσταση, αλλά ποιος θα ξεχάσει τα αισχρά φαινόμενα που κυριαρχούσαν εντός και εκτός γηπέδων μέχρι το 2016 που ανέλαβε η ΠΔΕ και αργότερα η νέα διοίκηση; Μέχρι τότε που ΟΛΑ ήταν έτσι στημένα ώστε να ευνοείται ο ένας και τα σχέδια που αυτός κάθε φορά εκπονούσε.

Από εκεί και μετά το πρωτάθλημα της Super League διεκδικείται από πολλούς μέχρι το τέλος του, το κατακτούν συνεχώς διαφορετικές ομάδες κάτι που είχε να συμβεί από τη δεκαετία του ’80, η διαιτησία βελτιώνεται με την έννοια ότι όλοι ευνοούνται και όλοι αδικούνται, μπήκε το VAR, έρχεται και η γραμμή του οφσάιντ, οι ξένοι διαιτητές βοήθησαν ώστε να βγουν ήρεμα πολλά μεγάλα ντέρμπι και τελικοί. Ακόμη και η Εθνική Ομάδα κάτι ξεχωριστό παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα!

Ο Βαγγέλης Γραμμένος παρά το ότι κατηγορήθηκε ως άτολμος και δεν βοήθησε στην εξωστρέφεια της διοίκησης, παραμένει άφθαρτος και καθαρός, ενώ κράτησε όσο καλύτερες ισορροπίες μπορούσε στο συμβούλιό του, όσο και αν στο τελευταίο ειδικά διάστημα είχε απέναντί του τον υπουργό της νέας κυβέρνησης και ένα μεγάλο ποσοστό των ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του.

Ίδιο εκλογικό σύστημα παρά τις προσπάθειες Ολυμπιακού και Αυγενάκη

Έγιναν πολλά όλο αυτό το διάστημα στο ποδόσφαιρό μας, από πρόθεση και όχι τυχαία έμπλεξαν πολλά ζητήματα και όσοι γνωρίζουν το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο εκτιμούν ότι στο βάθος κάθε προσπάθειας αποσταθεροποίησης, βρίσκονταν οι εκλογές της ΕΠΟ. Ποιος δεν θυμάται την προσπάθεια του Δεκεμβρίου με την επιστολή του Ολυμπιακού στην UEFA την οποία πήγε εκεί για να υπερασπιστεί ο Λευτέρης Αυγενάκης; Από τότε και ο Ολυμπιακός και ο Αυγενάκης κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και να διευρυνθεί ο αριθμός των εκλεκτόρων.

Μήπως αυτός δεν ήταν ένας από τους στόχους τους ακόμη και στην μεγάλη συνάντηση των Big 4 στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία και των ευρωπαίων αξιωματούχων;

Ό τι και αν έκαναν όμως δεν κατάφεραν να περάσουν την αλλαγή με ένα σύστημα ευρείας βάσης. Ο ΠΑΟΚ δεν επεδίωξε ποτέ κάτι τέτοιο σε φάση προεκλογικής προετοιμασίας, ενώ και η ΑΕΚ όταν χρειάστηκε να εκφραστεί δια στόματος Μελισσανίδη, ήταν κάθετη.

Οι εκλογές στα τέλη Ιουλίου θα γίνουν με τον τρόπο που γνωρίζουμε και οι όποιες αλλαγές μπορεί να συζητηθούν για επόμενες διαδικασίες. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι όποιες αλλαγές εκλογικού νόμου αφορούν πάντα τις μεθεπόμενες εκλογές.

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Επόμενη μέρα και συμμαχίες

Οι διαβουλεύσεις μέχρι τις εκλογές θα είναι πολλές, το βασικό θέμα όμως είναι τι μπορεί να φέρει η επόμενη ημέρα μετά από αυτή τη διαδικασία στην ΕΠΟ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει τονίσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ότι… «ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος από τη θέση και τη δυναμική του να πρωταγωνιστεί και να ορίζει τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Αυτό και έκανε ο Δικέφαλος του Βορρά, ειδικά από το 2016 και μετά όταν επιτέλους άλλαξε το σκηνικό κάτι που όλοι οι φίλαθλοι αναγνωρίζουν.

Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα, ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, Σαββίδης και Μελισσανίδης πρωταγωνιστούν στα κοινά και στις εξελίξεις γύρω από την Ομοσπονδία. Όπως φαίνεται θα εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο και δεύτερο λόγο αντίστοιχα στην επόμενη ημέρα της Ομοσπονδίας. Οι δύο ηγέτες όμως είναι γνωστό ότι διανύουν περίοδο μεγάλης ψυχρότητας, γεγονός που τους διατηρεί σε απόσταση. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν φωνές και μέσα στην Εκτελεστική της ΕΠΟ που επιθυμούν συνέχιση της επαφής-συνεργασίας και μετά τις εκλογές. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι μέσα σε ένα τόσο τοξικό κλίμα που ξεπερνάει τα όρια της αντιπαλότητας, οποιαδήποτε διοίκηση προκύψει μετά τις εκλογές θα χρειαστεί συνεργασίες και συμμαχίες για να πατήσει καλά στα πόδια της. Πιστεύουν ότι από τη στιγμή που υπάρχουν τρεις ισχυρότατοι πόλοι, μόνο μία πολύ ισχυρή διοίκηση συμμαχιών θα καταφέρει να δουλέψει απερίσπαστη, παράγοντας έργο. Αυτό είναι ένα κλίμα συναίνεσης που στηρίζει και υπερασπίζεται και ο Παναθηναϊκός. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα θέματα θα κριθούν στο τέλος, άλλα σαφώς έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Πηγή : FORZA

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...