Ο Πιλάβιος προσπαθεί να σώσει τον Σπάθα!

Από inpaok.com : Ήταν 14 Μαρτίου του 2010 όταν ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας πέρασε τον ΠΑΟΚ από… χειρουργείο σε εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη στερώντας από τον Δικέφαλο την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.
Πηγή: inpaok.com
Ο Πιλάβιος προσπαθεί να σώσει τον Σπάθα!

Ο εν λόγω ρέφερι πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες διαιτησίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα όλες οι αποφάσεις του ήταν κατά των «ασπρόμαυρων».

Μέχρι και σήμερα η μνήμες από εκείνο το παιχνίδι κάνουν το θυμό των φίλων του Δικεφάλου να… κοχλάζει μέσα τους.

Η κίτρινη κάρτα, άνευ λόγου και αιτίας, στον Πάμπλο Γκαρσία μόλις στα 90 δευτερόλεπτα έμοιαζε με μήνυμα στους παίκτες του ΠΑΟΚ (χαρακτηριστική η κίνηση του ποδοσφαιριστή, τότε, Βλάνταν Ίβιτς προς τον συμπαίκτη του για τον διαιτητή από τον Πειραιά…) και ακολούθησαν 5 κίτρινες και 2 κόκκινες σε παίκτες του Δικεφάλου! Αντίθετα δεν… είδε το «δολοφονικό» τάκλιν του Ναφτί πάνω στον Γκαρσία, όπως άλλα σκληρά μαρκαρίσματα.

Μετά από 10 χρόνια και ενώ ξεκίνησε η δίκη των στημένων αγώνων ήρθε ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος να προσπαθήσει να φτιάξει το προφίλ του… σφαγέα του Δικεφάλου!

Μάλιστα, ο Πιλάβιος κατά της διάρκειας της κατάθεσης του, σημείωσε πως άδικα κατηγορείται ο Σπάθας!

Να θυμίσουμε πως ο πρώην διαιτητής από τον Πειραιά βρίσκεται στη λίστα των κατηγορουμένων στη δίκη των 28 για στημένους αγώνες και σύσταση συμμορίας.

Αναλυτικά όσα είπε για τον πρώην διαιτητή:

«Όλοι θέλουν κάποιον για πρόεδρο στην ΕΠΟ. Δεν έχω κάποιο στοιχείο για συμφωνία κάποιων σε ότι αφορά διαιτητές. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε έγγραφη διαμαρτυρία για τους πίνακες του 2012. Ο Σπάθας έπρεπε να είναι στους πίνακες, πολύ καλός διαιτητής. Είχαν κάποιες αντιρρήσεις, θυμάμαι τον ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα με τον Άρη, με είχε πάρει τηλέφωνο και ο κύριος Ζαγοράκης και σε ένα παιχνίδι ΠΑΟ – ΑΕΚ που υπήρχαν αντιρρήσεις από τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Αδίκως κατηγορείται για αυτά τα δύο ματς που δεν είναι στο βούλευμα».

Διαβάστε ακόμη...