«Να είμαστε έτοιμοι τη σωστή στιγμή, όταν κρίνονται οι τίτλοι»

Από sdna.gr: Για την χθεσινή ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το θεσμό του Λιγκ Καπ, αλλά και για την συνέχεια στο πρωτάθλημα, μίλησε ο κεντρικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης.
Πηγή: sdna.gr
«Να είμαστε έτοιμοι τη σωστή στιγμή, όταν κρίνονται οι τίτλοι»

Αναλυτικά όλα όσα είπε στον Libero Fm 107.4:

Για τη γεύση που αφήνει η χθεσινή νίκη που δε συνδυάστηκε και με πρόκριση:

«Σαν αποτέλεσμα δε μπορεί να αφήνει άλλη γεύση, παρά πικρή. Θέλαμε να κάνουμε την ανατροπή που ήταν μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, γιατί χρειαζόμασταν και το χρυσό σετ. Το πιστεύαμε, μπήκαμε δυνατά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η εμφάνιση όμως, αφήνει θετικά συναισθήματα για τη δουλειά που κάνουμε».

Για αυτά που συνέβησαν στο «χρυσό» σετ: «Ήταν ένα σετ στους 15 πόντους και μέσα σε μικρή διάρκεια, μπορεί να γίνουν πολλά. Με ένα κακό ξεκίνημα, μπορείς να χάσεις το σετ. Δε νομίζω ότι υπήρχε κούραση, απλά κάναμε ένα κακό ξεκίνημα στο συγκεκριμένο σετ. Και σε άλλα παιχνίδια, ξεκινούσαμε άσχημα, αλλά στο τέλος, κερδίζαμε εμείς. Θα ήταν διαφορετικά, αν ήταν ένα ολοκληρωμένο σετ. Έπαιξαν πολλά ρόλο και στον Ολυμπιακό, ίσως να το είδαν σα μια δεύτερη ευκαιρία. Το αποτέλεσμα μετράει όμως και δεν είμαστε ικανοποιημένοι που το χάσαμε».

Για το αν βγήκε κούραση στο τέλος χθες: «Ίσως παίζει ρόλο το ότι ο Ολυμπιακός δουλεύει από την αρχή της προετοιμασίας με την ίδια σύνθεση. Εμείς ταλαιπωρούμαστε από διάφορα προβλήματα, δεν είχαμε το χρόνο να δουλέψουμε όλοι μαζί. Έχουμε έναν καινούργιο προπονητή, έχουμε τον Φαν Ντάικ που είναι καινούργιος στην ομάδα. Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Όσο περισσότερο δουλεύουμε σε αυτόν το ρυθμό, τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε».

Για το αν τους πεισμώνουν οι αρκετές νίκες του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ τελευταία:

«Είναι μια διαφορετική ομάδα, πέρσι είχε την καλύτερη ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχει πολλές καινούργιες μονάδες, οι βασικοί παίκτες-κλειδιά είναι καινούργιοι. Είναι νωρίς να έχουμε εικόνα, αλλά δε μπορούμε να τη συγκρίνουμε με άλλες χρονιές. Σίγουρα μας πεισμώνουν οι συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού. Κοιτάμε να βελτιωθούμε, για να συνεχίσουμε για μία ακόμα χρονιά να διεκδικούμε και να παίρνουμε τίτλους».

Για τις φάσεις στο «χρυσό» σετ που υπήρχαν διαμαρτυρίες από τον ΠΑΟΚ:

«Στην πρώτη φάση που ζητήθηκε video challenge, ο κανονισμός λέει ότι αν ζητηθεί κατά τη διάρκεια της φάσης, ο διαιτητής θα πρέπει να κοιτάξει το challenge που ζητήθηκε και αν δει κάτι άλλο μέσα στη φάση, να το αφήσει. Η συγκεκριμένη φάση, κρίθηκε γιατί η μπάλα δε γυρνούσε. Ο πόντος τελειώνει όταν η μπάλα πέσει κάτω. Ελέγχθηκε στο γήπεδο, δεν υπήρχε παρέμβαση, αλλά θεωρώ ότι ήταν άδικη η φάση για εμάς. Ο Ολυμπιακός ζήτησε λάθος challenge, ο διαιτητής όμως έδωσε επανάληψη επειδή το δικό του σφύριγμα ήταν λάθος. Στην ουσία, μπορεί να έχουν και οι δύο πλευρές δίκιο, αλλά η φάση έχει τελειώσει καθαρά. Τον πόντο τον κερδίσαμε κι έπρεπε να τον πάρουμε».

Για τις αλλαγές στην ομάδα, μεσούσης της σεζόν και φέτος:

«Σίγουρα είναι δύσκολο γιατί χάνουμε χρόνο στο να δουλέψουμε σε μια μόνιμη βάση. Αυτές είναι αποφάσεις της διοίκησης, εμείς πρέπει να δουλεύουμε επαγγελματικά, για να είμαστε έτοιμοι τη σωστή στιγμή, όταν κρίνονται οι τίτλοι».

Διαβάστε ακόμη...