Κέρδος για ΠΑΟΚ έως και 9 εκ. ευρώ!

Απο inpaok.com: Η μείωση του φορολογικού συντελεστή, μειώνει και τα έξοδα της ΠΑΕ
Πηγή: inpaok.com
Κέρδος για ΠΑΟΚ έως και 9 εκ. ευρώ!

Από χθες (5/12) έγινε γνωστό ότι μειώνεται το ύψος του φορολογικού συντελεστή που ισχύει, για τα ποσά που καταβάλλονται από τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μεταγραφής, την ανανέωση και τη λύση συμβολαίου συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο φορολογικός συντελεστής πάει στο 22% από το 45% (για συναλλαγές με ποσά που υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ) μια μείωση που αποτελεί πολύ μεγάλη ανάσα για τις ομάδες ΠΑΕ και τις ΚΑΕ.

Η ρύθμιση θα ξεκινήσει να ισχύει από την 1η μέρα του 2020.

Τι σημαίνει για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτή η μείωση;

Μείωση των ετήσιων εξόδων για τα συμβόλαια (που υπάρχουν σήμερα στην ομάδα) έως και 9 εκ. ευρώ!!!

Με τη φορολογία του 45% που ίσχυε έως τώρα, για συμβόλαια που οι παίκτες, προπονητές και άλλοι συνεργάτες έπαιρναν καθαρά 16,5 εκ. ευρώ, το κόστος μαζί με την εφορία πήγαινε στα 30 εκ. ευρώ, καθώς οι φόροι έφταναν στα 13,5 εκ. ευρώ!

Με φορολόγηση της τάξης του 22% αντί για 45% το κόστος των ίδιων συμβολαίων των 16,5 εκ. ευρώ μαζί με την εφορία θα πάει λίγο πάνω από τα 21 εκ. ευρώ, συνεπώς τα συνολικά έξοδα της ομάδας για τα συμβόλαια (μαζί με τους φόρους) θα μειωθούν από τα 30 εκ. ευρώ στα 21 εκ. ευρώ, δηλαδή θα μειωθούν κατά 9 εκ. ευρώ!

Το επόμενο διάστημα αναμένονται δύο σημαντικές διευκρινίσεις επί του θέματος: Η πρώτη είναι αν θα ισχύσει ο νέος τρόπος φορολόγησης (με 22% αντί 45%) και για τα τρέχοντα συμβόλαια και η δεύτερη τι θα γίνει με την εισφορά αλληλεγγύης (αν θα πάψει να ισχύει για τα συμβόλαια) που είναι 10%

Διαβάστε ακόμη...