«Επιβάλλεται να κερδίσει ο ΠΑΟΚ!»

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό την Κυριακή 1/12 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης σε παιχνίδι που έχει στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ελλάδας.
Πηγή: inpaok.com
«Επιβάλλεται να κερδίσει ο ΠΑΟΚ!»

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει και τις δύο ομάδες είναι ο Χοσέ Κάνιας. Ο Ισπανός αγωνίστηκε για τρία χρόνια με τη φανέλα του Δικεφάλου κατακτώντας τρία Κύπελλα και δύο πρωταθλήματα, ενώ φέτος αντιμετώπισε τους «ερυθρόλευκους» στο Champions League με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα.

Το INPAOK εντόπισε τον 32χρονο στο Βελιγράδι μετά το τέλος της προπόνησης του και του ζήτησε να μιλήσει για τη... μητέρα των μαχών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Κάνιας δέχθηκε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα αδύναμα σημεία του Ολυμπιακού, τη Θεσσαλονίκη που δεν σταματά να τη σκέφτεται, αλλά και τον παίκτη που θέλει ο ίδιος να δει να σκοράρει στο ντέρμι.

Αναλυτικά όσα είπε o Iσπανός χαφ στο INPAOK:

«Νομίζω πως ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα από πέρυσι. Σίγουρα θα είναι είναι ένα δύσκολο ματς. Πέρυσι νικήσαμε δύσκολα εκεί, αλλά ήμαστε μια γροθιά και αντέξαμε στην πίεση. Σε τέτοιους αγώνες πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος. Πρέπει να δώσεις τα πάντα για να κερδίσεις αυτά τα ματς. Φυσικά μεγάλο ρόλο θα παίξει και η μέρα που θα βρίσκεται η κάθε ομάδα».

Ενημερώνεσαι για τον ΠΑΟΚ ή έριξες... μαύρη πέτρα πίσω σου;

«Ναι φυσικά και ενημερώνομαι για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα είναι ακόμα αήττητη και πιστεύω πως μπορεί να διευρύνει το σερί. Ωστόσο, ξαναλέω πως θα είναι ένα δύσκολο ματς. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν κρίνει το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά αν ο ΠΑΟΚ νικήσει τότε θα προσπεράσει τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και θα του μεταφέρει όλη την πίεση, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει αυτοπεποίθηση. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να νικήσει τους πάντες και αυτό το ματς επιβάλλεται να το κερδίσει!»

Όταν πέρυσι ο ΠΑΟΚ έπαιξε στο Καραϊσκάκη όλοι λέγαμε πως ο Δικέφαλος είναι το φαβορί. Ισχύει το ίδιο και φέτος;

«Γενικά στα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί. Βέβαια, αν έπαιζαν στην Τούμπα θα σου έλεγα πως οι πιθανότητες θα ήταν 60-40 υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά παίζουν στο Καραϊσκάκη. Όπως σου είπα και πριν σε αυτά τα ματς παίζουν ρόλο τα πάντα. Οι δύο ομάδες είναι αήττητες στην Ελλάδα και νομίζω θα είναι ένας όμορφος αγώνας για να τον παρακολουθήσει κάποιος. Φυσικά, δεν σου κρύβω πως θέλω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ».

Θα το δεις το παιχνίδι;

«Δυστυχώς εκείνη την ημέρα έχω υποχρεώσεις με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά σίγουρα θα ενημερωθώ για το αποτέλεσμα και θα δω τα highlights».

Έπαιξες και φέτος αντίπαλος με τον Ολυμπιακό. Ποια είδες εσύ ότι είναι τα θετικά του στοιχεία ως ομάδα και ποια τα αρνητικά του;

«Είναι μια γρήγορη ομάδα με δυνατό σύνολο, αλλά αν τους παρατηρήσεις θα δεις ότι έχουν πρόβλημα στον αμυντικό τους τομέα. Στο μεταξύ μας παιχνίδι δεν φάνηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό, αλλά με τη Μπάγερν και την Τότεναμ ήταν έντονο αυτό το θέμα που έχουν. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα και και έξυπνους παίκτες που ξέρουν που πρέπει να χτυπήσουν».

Αλήθεια, νοσταλγείς καθόλου τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη;

«Πάντα θα θυμάμαι τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους, από τους οπαδούς, τους συμπαίκτες μέχρι τη διοίκηση. Πέρασα μερικά από τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου εκεί. Αυτή η ομάδα έγινε οικογένεια μου και έκανα ισχυρές φιλίες. Στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ ένιωσα σαν στο σπίτι μου».

Όσο αγωνιζόσουν στον ΠΑΟΚ δεν σου άρεσε να κάνεις προβλέψεις. Φαντάζομαι ισχύει ακόμα αυτό ε;

«Αυτή τη φορά θα κάνω πρόβλεψη! Πιστεύω και ελπίζω πως ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει. Νομίζω 0-1 με σκόρερ τον Τσούμπα (Άκπομ). Βέβαια, για να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει ποιος θα σκοράρει, αν θα είναι ο Άκπομ, ο Κρέσπο, ο Βαρέλα, ο Βιεϊρίνια. Θέλω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Έπαιξα σε αυτή την ομάδα, ήμουν συμπαίκτης με τα παιδιά και ξέρω πως μπορούν να τα καταφέρουν να πάρουν την νίκη».

Πλέον, βρίσκεσαι στη Σερβία και τον Ερυθρό Αστέρα. Έχετε την ευκαιρία να προκριθείτε στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά πρέπει να κερδίσετε τον Ολυμπιακό. Τι λες το χετε; Θα τα καταφέρετε;

«Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Εμείς περνάμε και με ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός από την άλλη θέλει μόνο νίκη. Ξέρουμε πως θα δύσκολο αυτό το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, αλλά μπορούμε να νικήσουμε».

Διαβάστε ακόμη...