Η ΕΠΟ διόρθωσε το λάθος που αποκάλυψε το SDNA – Aφαίρεση ενός βαθμού και στο κύπελλο

Από sdna.gr: Το SDNA, την περασμένη Κυριακή είχε αποκαλύψει μια αντινομία που υπήρχε στον ΚΑΠ σχετικά με τις ποινές σε ομάδες σε περιπτώσεις διακοπής ή μη τέλεσης αγώνα λόγω επεισοδίων.
Πηγή: sdna.gr
Η ΕΠΟ διόρθωσε το λάθος που αποκάλυψε το SDNA – Aφαίρεση ενός βαθμού και στο κύπελλο

Στο πρωτάθλημα για διακοπή -1β, στο Κύπελλο μόνο πρόστιμο και έδρα!

Στο νέο άρθρο 21 του ΚΑΠ προβλέπεται πλέον, εκτός των άλλων, η ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού από τη υπαίτια ομάδα σε περίπτωση μη τέλεσης ή διακοπής αγώνων λόγω επεισοδίων. Μέχρι πέρυσι προβλέπονταν η αφαίρεση τριών βαθμών.

Όμως στο άρθρο 45 του ΚΑΠ και ειδικότερα στην παράγραφο 4, αναφέρονταν τα εξής: «Ομάδα, που λόγω επεισοδίων, γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου, ή του αγώνα Κυπέλλου Πρωταθλητών (Super Cup) μεταξύ του πρωταθλητή της Super League 1 και του Κυπελλούχου Ελλάδας, της επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα».

Πρόκειται για το άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα, που προβλέπει τις ποινές για τα επεισόδια φιλάθλων, όμως από φέτος έχουν απαλειφθεί όλες ποινές που αφορούν αφαίρεση βαθμών.

Επειδή δεν γίνεται η ποινή για αφαίρεση ενός βαθμού να προβλέπεται μόνο για το πρωτάθλημα και όχι για το κύπελλο, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ με απόφασή της επαναδιατύπωσε στο άρθρο 45 παρ. 4 του ΚΑΠ με τέτοιο τρόπο ώστε να προβλέπεται η αφαίρεση ενός βαθμού και στους αγώνες κυπέλλου.

Διαβάστε ακόμη...