«Πέτζα, ο μεγάλος σταρ του ΠΑΟΚ!»

Από inpaok.com: Ένας από τους ανθρώπους που ξέρουν όσο λίγοι τον μεγάλο Πέτζα Στογιάκοβιτς, είναι ο Πρέντραγκ Μπαντνγιάρεβιτς. Προσωπικός προπονητής και γυμναστής του Σέρβου σταρ, από τα πρώτα του βήματα αλλά και μετέπειτα σε Ερυθρό Αστέρα και ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
«Πέτζα, ο μεγάλος σταρ του ΠΑΟΚ!»

Ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε από πολύ νωρίς, τον καθοδήγησε και στάθηκε στο πλευρό του ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, όταν μετακόμισε το 1993.

Ύστερα από χρόνια, ο Μπαντνγιάρεβιτς άνοιξε τα χαρτιά του, παραχωρώντας δηλώσεις εφ' όλης της ύλης στη σερβική ιστοσελίδα «Telegraf» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη παρουσία του «Πέτζα» στον Δικέφαλο, απ' όπου έγινε γνωστός παγκοσμίως!

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τη μεταγραφή του Στογιάκοβιτς από τον Ερυθρό Αστέρα στον ΠΑΟΚ:

«Απ' ότι είχε ακούσει το ποσό που είχε δώσει ο ΠΑΟΚ έφτανε τις 800 χιλιάδες δολάρια. Ήξεραν στην ομάδα πόσο μεγάλο ταλέντο είναι, αλλά δεν μπορούσε να παίξει στην αρχή όσο θα ήθελε. Έτσι, το καλοκαίρι δουλέψαμε μαζί πολύ σκληρά από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο, ενώ μετά από 6 και 7 ώρες προπόνησης τη μέρα, δοκίμαζε 600, 7000 ακόμα και 1000 σουτ!

Οι περισσότεροι από τους άλλους παίκτες έρχονται απροετοίμαστοι, ενώ ο Πέτζα σε ηλικία 17 ετών πέτυχε 47 πόντους σε φιλικό με μια ιταλική ομάδα. Μετά άρχισε ο χαμός γύρω του! Τα ΜΜΕ ασχολούνταν συνεχώς μαζί του, ήταν σε όλα τα πρωτοσέλιδα και η φήμη του εξαπλώθηκε. Έτσι έγινε σταρ! Ο νεότερος παίκτης της Ευρώπης που κυριαρχούσε τόσο σε Ελλάδα όσο και Ευρώπη, μέχρι που ήρθε η πρόκληση του Draft και του NBA!»

Για την παρουσία του ίδιου του Μπαντνγιάρεβιτς στον ΠΑΟΚ:

«Ήμουν βοηθός του Σάκοτα στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995. Κατόπιν, έγινε προπονητής στη Λάρισα και καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, αλλά εξαιτίας κάποιων προσωπικών προβλημάτων αναγκάστηκα να γυρίσω στη Σερβία.

Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι ως βοηθός προπονητής στον ΠΑΟΚ, δουλέψαμε με τον Πέτζα όπως ακριβώς και στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Σάκιτα είχε δει τα σημάδια της εξέλιξης του Στογιάκοβιτς και νωρίτερα, σε ένα τουρνουά στο Βελιγράδι που συμμετείχαν και άλλα μετέπειτα αστέρα».

Διαβάστε ακόμη...