Υπόθεση Ολιβέιρα, όλο το παρασκήνιο

Απο sfina.gr: Τα Πορτογαλικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν, χθες, ότι ο Σέρζιο Ολιβέιρα θα μείνει στη Πόρτο, καλύπτοντας το κενό του Μεξικανού χαφ Έκτορ Ερέρα που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «δράκους».
Πηγή: sfina.gr
Υπόθεση Ολιβέιρα, όλο το παρασκήνιο

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει η «Live» με αναλυτικά ρεπορτάζ στις 21 Μαΐου (με τίτλο «στην προετοιμασία της Πόρτο ο Ολιβέιρα») και πιο πρόσφατα στις 8 Ιουνίου (με τίτλο «τέλος ο Ολιβέιρα»).

Βρισκόμαστε, όμως, ουσιαστικά μόλις στα «πρώτα επεισόδια» της υπόθεσης Ολιβέιρα, που αναμένεται να εξελιχθεί σε καλοκαιρινό σήριαλ για τον ΠΑΟΚ. Το κεφάλαιο του 27χρονου μέσου φαίνεται πως δεν έχει κλείσει για τον Δικέφαλο του Βορρά. Υπάρχει πάντα μία κρυφή ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Κι αυτό το λέμε γιατί, όταν η Πόρτο δίνει έναν παίκτη της δανεικό σε μία χώρα της βαλκανικής χερσονήσου, πολύ δύσκολα τον ξαναπαίρνει πίσω για βασικό.

Στην παρούσα φάση, η Πόρτο επιμένει στα 12 εκατ. ευρώ της ρήτρας ακατέβατα. Είναι ξεκάθαρο ότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, ο Ολιβέιρα θα κάνει προετοιμασία με την πορτογαλική ομάδα, αλλά αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παίζει στον ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν. Τι εννοούμε;

Αν η Πόρτο πάρει χαφ...

O Μάριο Μπράνκο έχει συζητήσει διεξοδικά το θέμα Ολιβέιρα με τον μάνατζέρ του παίκτη, που είναι και συμπατριώτης του. Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή εξήγησε στον Μπράνκο, ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάρει χαφ η Πόρτο με μεταγραφή.

Σ' αυτή την περίπτωση, ο Ολιβέιρα δεν θα είναι απαραίτητος για το ρόστερ της, άρα, θα μπορεί να συζητηθεί ξανά το ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΠΑΟΚ με λογικές απαιτήσεις από την πλευρά του προέδρου της πορτογαλικής ομάδας, του Πίντο Ντα Κόστα. Μόνο που το όλο θέμα μπορεί να ξεκαθαρίσει αργότερα, άγνωστο πότε. «Μπορείτε να περιμένετε έως τότε;» ήταν η ερώτηση του μάνατζερ του Ολιβέιρα. «Ναι, μας ενδιαφέρει η περίπτωση» απάντησε ο Μπράνκο.

Παίζει αμέσως, δεν χρειάζεται προσαρμογή...

Άρα, όλα είναι ανοιχτά. Άλλωστε, όποτε και να έρθει ο Ολιβέιρα, δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο προσαρμογής, αφού ήταν στο περσινό δεύτερο εξάμηνο της σεζόν βασικότατο στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ. Σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του καλοκαιριού και να γυρίσει στη Τούμπα μπορεί να παίξει αμέσως.

Ξέρει τα «θέλω» του Λουτσέσκου και τον τρόπο παιχνιδιού των μέχρι πρότινος συμπαικτών του στον ΠΑΟΚ, με τους οποίους έζησε πολύ έντονες και ευχάριστες στιγμές. Δεν θα έχει κανένα θέμα να φορέσει ξανά τα ασπρόμαυρα.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως ο 27χρονος Πορτογάλος χαφ έχει πει στον Σέρζιο Κονσεϊσάο, σε ανύποπτο χρόνο, να τον αφήσει να γυρίσει στον ΠΑΟΚ, εάν δεν τον υπολογίζει για βασικό στη νέα χρονιά.

Απαιτείται υπομονή

Μετά απ' όλα αυτά, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι το θέμα Ολιβέιρα παραμένει ανοιχτό. Στη Τούμπα γνωρίζουν καλά, ότι χρειάζεται υπομονή για την απόκτηση ενός παίκτη τόσο υψηλού επιπέδου, όπως ο Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ θα παρακολουθεί την περίπτωση του 27χρονου διεθνή Πορτογάλου χαφ έτοιμος να αξιοποιήσει οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιασθεί και να «επέμβει», εάν ευνοήσουν οι περιστάσεις, με βάση το σκεπτικό που αναλύσαμε παραπάνω.

Παράδοση οι μεταγραφές του Αυγούστου

Δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη, εάν έρθει ο Ολιβέιρα, μετά... βαΐων και κλάδων, ακόμα και στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει παράδοση η απόκτηση παικτών μεγάλης κλάσης στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, με πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που αποκτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2015 και των Αντελίνο Βιεϊρίνια, Σοζέ Μαουρίσιο και Ομάρ Ελ Καντουρί που ανακοινώθηκαν στα τέλη Αυγούστου του 2017.

Αυτό, βέβαια, δεν συμβαίνει τυχαία. Τότε πέφτουν οι τιμές στην διεθνή μεταγραφική αγορά για παίκτες, όπως ο Ολιβέιρα, σε λογικά επίπεδα για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου και μπορούν να γίνουν ανάλογου τύπου μεταγραφές.

Διαβάστε ακόμη...