«Πολύ ποιοτικός ο Σοάρες»

Από thessports.gr: Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν αρχηγός της Μπελενένσες, Νούνο Κοέλιο, μίλησε στον Arena FM 89,4 με αφορμή την μεταγραφή του Ροντρίγκο Σοάρες στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
«Πολύ ποιοτικός ο Σοάρες»

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Ξέρω τον Ροντρίγκο, έχουμε παίξει ως αντίπαλοι στην Πορτογαλία. Είναι ένας δεξιός μπακ, πολύ γρήγορος, του αρέσει να επιτίθεται πολύ και έχει επίσης εξαιρετική σέντρα. Είναι πολύ καλός στην επίθεση και έχει μεγάλη ποιότητα.

Αμύνεται καλά, γιατί έπαιζε σε μια ομάδα που περισσότερο αμυνόταν παρά ήταν στην επίθεση. Δεν είναι πολύ ψηλός, αλλά είναι καλός και στην άμυνα. Κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η επιθετικότητά του πάντως. Είναι πιστεύω μια καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.

Για τον λόγο του ότι δεν θα συνεχίσει στην Πορτογαλία, σε μια μεγαλύτερη ομάδα από την Άβες: «Ο Ροντρίγκο έκανε μια εξαιρετική σεζόν στην Άβες φέτος, όμως εδώ είναι διαφορετικά από άλλες χώρες. Οι μεγάλες ομάδες, όπως η Μπενφίκα, η Πόρτο, η Σπόρτινγκ, δεν παίρνουν παίκτες από μικρές ομάδες της χώρας όπως η Άβες. Και συνήθως αγοράζουν ποδοσφαιριστές που παίζουν στην επίθεση, ή είναι πάρα πολύ μικροί σε ηλικία. Λογικά ο ΠΑΟΚ του έκανε πολύ καλή πρόταση και εκείνος την δέχθηκε.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα άλλωστε, γιατί κέρδισε και το νταμπλ πέρυσι. Θα παίξει σε όλα τα ματς για τη νίκη και σίγουρα του Ροντρίγκο θα του αρέσει αυτό, γιατί παίζει επιθετικά, ας είναι δεξί μπακ. Είναι σε καλή ηλικία, θα του αρέσει και η Ελλάδα γιατί οι οπαδοί των ελληνικών ομάδων είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Θα έχει όλες τις καλές συνθήκες για να πετύχει στη χώρα».

Για τον Σέρτζιο Ολιβέιρα: «Έχω παίξει αρκετές φορές κόντρα στον Ολιβέιρα. Είναι καλός παίκτης, έχει ποιότητα και τα δίνει όλα για την ομάδα του. Παίζει για να κερδίζει συνεχώς. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, γνωρίζω ότι του αρέσει πολύ η Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει εκεί. Κάθε ποδοσφαιριστής που παίζει στην Ελλάδα και είναι από την Πορτογαλία, αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και κάθε παίκτης της Πόρτο μπορεί να έρθει να παίξει εκεί».

Διαβάστε ακόμη...