Ο ΠΑΟΚ των 5 Ηπείρων και των 7 θαλασσών (video)

Από paok24.com: Μία ζωή "ασπρόμαυρη", μία ζωή 100% ΠΑΟΚτσήδικη! Τα βίντεο που δημιουργεί γίνονται viral το ένα μετά το άλλο, κάνοντας ΠΑΟΚτσήδες και... μη, να "υποκλίνονται".
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ των 5 Ηπείρων και των 7 θαλασσών (video)

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά τα εκπληκτικά βίντεο, μιλάει από τη μακρινή Ζάμπια, στο PAOK24 και στέλνει τα δικά του μηνύματα, ενώ υπόσχεται... ακόμη περισσότερα, με φόντο το φινάλε της σεζόν.

"Το 1996 πήγα στην Zάμπια για πρώτη φορά με σκοπό ένα καλύτερο αύριο. Είχα μερικούς φίλους εκεί και δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ ιδιαίτερα. Η Ζάμπια, είναι ένα υπέροχο κι όμορφο κράτος με πολύ φιλικό λαό. Η Αφρική γενικότερα, έχει αναπτυχθεί και βρίσκεις σχεδόν τα πάντα. Είναι ένα κράμα πλούτου και φτώχειας, για να καταλάβεις. Μπορεί για παράδειγμα, να δεις πολύ άνετα έναν νεκρό άνθρωπο -ακόμα και παιδί- από την πείνα ή από κάποια αρρώστια, με φόντο μια πολυτελή βιτρίνα ενός μεγάλου καταστήματος ή δίπλα σε ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο. Άλλωστε ο πλούτος τρέφεται από την φτώχεια.

Οι άνθρωποι εδώ είναι απίστευτα φιλικοί, πάντα χαμογελαστοί, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εδώ η καθημερινή συζήτηση είναι για ένα πιάτο φαγητό. Ούτε κινητά ακριβά, ούτε πολυτέλειες. Πεθαίνουν άνθρωποι, γιατί δεν έχουν 10 λεπτά να πάρουν ένα χάπι για την ελονοσία που θερίζει εδώ ή για το HIV! Στα χωριά ειδικά, γιατί στις πόλεις τα πράγματα είναι καλύτερα. Τα μέλη του συνδέσμου έχουν αγαπήσει την ομάδα και όταν τραγουδάνε για τον ΠΑΟΚ, αυτό βγαίνει και στην κάμερα και φαίνεται άλλωστε. Είναι γλυκιά η τρέλα μας και θέλουμε να μεταδίδουμε την αισιοδοξία και το γέλιο σε όλο τον κόσμο και να πούμε στα αδέρφια μας, τους Έλληνες, όλους, να μην το βάζουν κάτω. Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος! Ο Έλληνας αξίζει κάτι καλύτερο και θα το καταφέρει, αν μείνουμε όλοι ενωμένοι! Δυο παγίδες πρέπει να αποφύγουμε. Τη διχόνοια και την κομματικοποίηση. Ένας πρέπει να είναι ο στόχος. Η πατρίδα μας πάνω απ όλα! Χωρίς Ελλάδα και ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει ούτε σπίτι ούτε τίποτα", εξηγεί αρχικά, για να συνεχίσει:

"Οι ασχολίες μου στην Ζάμπια είναι αρκετές, αλλά σίγουρα δεν είμαι ιερέας ή γιατρός, όπως συνηθίζουν να λένε ορισμένοι. Πως θα ήταν δυνατόν να είναι κάποιος ιερέας και παράλληλα, να παραμένει τόσο ενεργός και καυστικός στα θέματα του ποδοσφαίρου; Δεν θέλω να προσβάλλουμε την εκκλησία κι αυτό το λέω, για όσους με "βάφτισαν" έτσι, χωρίς καν να με γνωρίζουν. Είμαι διευθυντής σε μία μεγάλη εταιρεία και κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι καλά. Δουλεύω όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, από μικρό παιδί, γιατί δεν βρήκα τίποτα έτοιμο. Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες να είναι καλά και να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, γιατί η Ελλάδα μας υποφέρει. Εδώ ο κόσμος είναι τρελαμένος με το αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν την Τσέλσι, γιατί εκεί πάντα παίζουν πολλοί Αφρικανοί. Εγώ, είμαι Λίβερπουλ από παιδί από τότε που δίδασκε μπάλα σε όλο τον πλανήτη. Εύχομαι, φέτος μαζί με τον ΠΑΟΚ, μετά από δεκαετίες, να μου δώσουν διπλή χαρά! Τον ΠΑΟΚ εδώ τον μαθαίνουν κι από τα βίντεο και από τον σύνδεσμο και έχουμε πολλούς φίλους. Είναι θετικοί και δένονται με την ομάδα, αλλά περισσότερο τρελαίνονται -όπως όλοι βέβαια- με τον λαό μας. Όσο ο ΠΑΟΚ θα μεγαλουργεί και θα δυναμώνει, τόσο και ο λαός του θα πληθαίνει σε κάθε μεριά του πλανήτη!".

Κεφάλαιο ΠΑΟΚ: Τα πρώτα χρόνια στην Τούμπα, οι εκδρομές και η "ασπρόμαυρη" τρέλα

"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και από μικρό παιδί λάτρεψα αυτήν την πόλη και τον ΠΑΟΚ, την ιστορία της Ελλάδας και ειδικά της Μακεδονίας μας. Το πρώτο παιχνίδι μου, ήταν με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στην Τούμπα. Ήμουν μικρό παιδί, μα το θυμάμαι ακόμα. Από τότε, κάθε Κυριακή ήμουν εκεί και μεγαλώνοντας λίγο, πριν να μπω καν στην εφηβεία, ακολουθούσα παντού την ομάδα με την θύρα 4 και τον μεγάλο, Μάκη αλλά και μόνος ή με παρέα. Πηγαίναμε παντού και στο μπάσκετ με την μεγάλη ομάδα μας τότε. Η δίκη μου γενιά, ήταν άλλη πάστα, άλλο κράμα. Πηγαίναμε στο Παπαστράτειο, με τον Ολυμπιακό 50 άτομα και δεν καταλαβαίναμε τίποτα! Στη Νίκαια και σε άλλες "καυτές" έδρες, ο λαός μας ήταν πάντα εκεί.

Δεν θα ήθελα να ξεχάσω τίποτα από όλα αυτά που με πλήγωσαν ως οπαδό. Θέλω να τα θυμάμαι όλα, γιατί αν τα ξεχάσω θα ξαναέρθουν και θα με πληγώνουν ξανά και ξανά. Τότε ήταν που "βούλιαξε" το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τη μία, εμείς οι... δήθεν γκρινιάρηδες και από την άλλη, αυτοί, οι μεγάλοι με τα κλεμμένα λεφτά, έχτιζαν τίτλους και κάλπικη δόξα. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε ποτέ και θα πρέπει να μας γίνουν μάθημα. Βρέθηκε ένας άνθρωπος που βάζει τα λεφτά του, αγάπησε τον ΠΑΟΚ πραγματικά. Ε ας τον στηρίξουμε όλοι μας. Αυτόν, τον προπονητή και όλους, όσους εργάζονται για τον σύλλογο μας. Μπορούμε φυσικά να έχουμε άποψη και να την εκφράζουμε, αλλά να μην κάνουμε πράγματα για τα οποία είναι άλλοι υπεύθυνοι. Ο χρόνος πάντα δείχνει ποιος κάνει σωστά τη δουλειά του, για αυτό υπομονή και μόνο υπομονή. Από τις πιο ευχάριστες στιγμές που θυμάμαι προσωπικά, είναι το Κύπελλο στο μπάσκετ στη Γενεύη, η φιέστα το 85 και φυσικά οι προκρίσεις του ΠΑΟΚ στην Αγγλία, η εξάρα με τον Ολυμπιακό στις Σέρρες, τα παιχνίδια και η καζούρα στο Παλέ με τον Άρη... Αυτά δεν θα ξανάρθουν ποτέ. Εμείς που τα ζήσαμε ξέρουμε. Τι να πρωτοθυμηθώ; Ο ΠΑΟΚ μια ζωή συγκινήσεις μου προσέφερε, για αυτό και εγώ δεν το ξεχνώ και όσο αναπνέω θα το φωνάζω και θα το λέω!

Και τώρα ο λαός είναι παρών, απλά οι εποχές αλλάζουν και δεν θα κρίνω ποτέ κανέναν. Το μόνο που μετράει τελικά είναι η ομάδα να προχωράει και τώρα η ομάδα πάει καλύτερα από ποτέ. Πριν πάω στην Ζάμπια είχα πάει για 2 χρονιά στο Κονγκό σε μικρή ηλικία, περίπου 16 ετών και δημιούργησα τον πρώτο σύνδεσμο στην Αφρική! Τον ΣΦ ΠΑΟΚ Ζαΐρ! Φωτογραφίες από τότε υπάρχουν ακόμα στο διαδίκτυο. Αργότερα ήρθε η Ζάμπια... Για μας τους ΠΑΟΚτσήδες δεν υπάρχουν σύνορα. Παντού και πάντα θα φωνάζουμε για την καψούρα μας την μεγάλη, ώσπου να φύγουμε από τη ζωή! Αν ήμουν στην Αμερική θα έκανα σύνδεσμο με... Ινδιάνους και αν ήμουν στο φεγγάρι με... εξωγήινους! Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες. Γιατί όλοι την ίδια τρέλα έχουμε και αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους άλλους".

Πως ξεκίνησαν τα βίντεο; Πως γεννήθηκε η ιδέα;

"Η ιδέα για τα βίντεο ήρθε εντελώς αυθόρμητα και βλέποντας ότι ο κόσμος έδειξε απίστευτο ενδιαφέρον, το συνέχισα. Μοναδικός σκοπός μου, ήταν η προβολή του ΠΑΟΚ και του λαού του παντού. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω σε ένα μέσο και μιλάω για όλο αυτό. Από την αρχή έχω δεχθεί τεράστια πίεση από πολλούς για να βγω και να πω κάτι στον κόσμο, που πραγματικά με συγκινεί με την αγάπη που μας δίνει. Άρα λοιπόν, οφείλω να βγω και να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους εσάς -ανεξάρτητου ομάδας- που μας στηρίξατε. Ακόμα και σε αυτούς που είναι αντίθετοι, γιατί η ιδεολογία μου -πέρα του χιούμορ- είναι ότι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι μεγαλοπαράγοντες των ομάδων. Αυτοί έδιωξαν τον κόσμο από τα γήπεδα. Σε ένα κράτος που δεκαετίες τώρα προσκυνά τις ίδιες οικογένειες μεγαλοπαραγόντων, τι μπορεί να φταίει; Ο απλός φίλαθλος; Εγώ αυτούς "κυνηγάω", αυτούς δεν θέλω, είναι αυτοί που κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο. Όλοι τους ξέρουμε, έχουν όνομα και επίθετο αλλά μένουν πάντα ατιμώρητοι, όπως και στην πολιτική συμβαίνει το ίδιο.

Έχω κάνει 110 βίντεο συνολικά, πάντα με θέμα τον ΠΑΟΚ. Τα βίντεο όλα είναι αμοντάριστα και ερασιτεχνικά. Τώρα άρχισα και τα μοντάρω, δηλαδή προσέχω τον ήχο κλπ. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και πρέπει να παρουσιάσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνω ένα βίντεο, αλλά η αγάπη μου γι' αυτό που κάνω είναι μεγάλη και στο τέλος τα καταφέρνω. Δεν γίνονται πρόβες ποτέ, ούτε μία, απλά σε μια συνάντηση τους εξηγώ τι θα πουν και τι θα κάνουν και βγαίνει το βίντεο αυθημερόν... Πάντα Κυριακές που έχω ελεύθερο χρόνο και το γύρισμα μπορεί να κρατήσει παρά πολλές ώρες μιας και τα παιδιά πρέπει να μάθουν τι θα πουν και τι θα κάνουν μέσα σε μια μέρα, εκτός αν πρόκειται για κάποιο τραγούδι. Εκεί θα χρειαστούν τον χρόνο τους... Είναι γεννημένοι καλλιτέχνες, χορευτές και έχουν μέσα τους το ταλέντο. Είναι αξιοθαύμαστοι γιατί ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση και δεν το βάζουν κάτω ποτέ! Γελάνε και χαίρονται πιο πολύ από εμάς, που έχουμε σχεδόν τα πάντα. Στην δημιουργία των βίντεο είμαι μόνος, χωρίς την βοήθεια κανενός. Εγώ φτιάχνω το σενάριο, εγώ την μουσική, εγώ τα κουστούμια, τον φωτισμό, τους χώρους και όλα... Εντελώς μόνος. Άλλωστε, είμαι ο μόνος Έλληνας στην πόλη που μένω, έχοντας μόνο έναν Έλληνα φίλο. Αυτό κάνει το έργο μου δύσκολο, αλλά το πάθος μου για την ομάδα καλύπτει όλες τις αδυναμίες και φαίνεται στο τέλος. Αν είχα χρόνο για πρόβες, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ ανώτερο, αλλά τα μηνύματα φεύγουν προς όλες τις κατευθύνσεις και αυτό έχει σημασία για μένα. Τα παιδιά τα στηρίζω οικονομικά όσο μπορώ και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Εγώ έχω μια άνετη ζωή και με το παραπάνω θα έλεγα και προσπαθώ όσο μπορώ να βοηθάω από τη μεριά μου κι εγώ. Άλλωστε, αυτό είναι ένας από τους προορισμούς του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Δίνοντας αγάπη, εισπράττεις μόνο αγάπη!".

Ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου και ο Σαββίδης

"Τον ΠΑΟΚ τον παρακολουθώ μέσω ίντερνετ, είτε στον σύνδεσμο μαζί με τα άλλα παιδιά, είτε στο σπίτι. Χόρτασα γήπεδα, έλιωσα πολλά... τζιν στα τσιμέντα. Για τον κάθε άνθρωπο, έρχεται η ώρα σε κάποια στιγμή, που αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να τα έχει όλα. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, πηγαίνω στο γήπεδο και βλέπω κάποια παιχνίδια. Αλλά δεν έχω χάσει παιχνίδι του ΠΑΟΚ έστω και τηλεοπτικά από παιδί. Θα ιδρύσω και μια ομάδα μελλοντικά αν όλα πάνε καλά και θα δώσω την ονομασία PAOK EAGLES. Είναι ένα όνειρο που αν είμαι γερός, κάποια στιγμή θα γίνει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει χρόνος λόγω της δουλειάς μου, θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα, για την προβολή του ΠΑΟΚ. Για εμάς τους ΠΑΟΚτσήδες, ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα! Πάντα πληρώνουμε, ποτέ δεν κερδίσαμε κάτι. Μόνο βροχή, ατελείωτα χιλιόμετρα, πίκρες, αλλά και χαρές μαζί. Άλλοι καρπώνονται το μέλι, αλλά αυτοί είναι πίσω. Τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα ο λαός του ΠΑΟΚ, όλοι οι άλλοι είναι περαστικοί.

Ο Λουτσέσκου τα πάει καλά. Ο άνθρωπος έχει κάνει το απόλυτο! Πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ, άσχετα αν το κλέψανε οι κάτω της Αθήνας και φέτος πάει για το νταμπλ και πάλι. Θα ήταν το λιγότερο άδικο, να κατηγορήσει κανείς αυτόν τον προπονητή, που έκανε τους... πρωταθλητές δεκαετιών να φοβούνται να παίξουν μπάλα. Η ελληνική νοοτροπία του "όλοι είμαστε προπονητές, μέτοχοι με ένα διαρκείας που αγοράζουμε και κριτές των πάντων" πρέπει να σταματήσει. Όπως ο πρόεδρος, ο προπονητής έφτιαξαν μια μοντέρνα ομάδα, το ίδιο μοντέρνοι και πολιτισμένοι ιδεολογικά, πρέπει να γίνουμε και εμείς και να αφήνουμε τον προπονητή να δουλέψει και να πάρει το χρόνο του. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό... Με την πρώτη ήττα, ξεκινάει η γκρίνια. Δες τον Ηρακλή πάει για πέντε προπονητές σε μια χρονιά... Λοιπόν θα παρακαλέσω τους συνοπαδούς μου -τους υγιείς σκεπτόμενους- να αφήσουν τα αρνητικά σχόλια και να ακολουθούν το ρεύμα της εποχής και της ομάδας. Είμαστε δύναμη, είμαστε η καλύτερη ομάδα και στο χέρι μας είναι να παραμείνουμε.

Ο Ιβάν Σαββίδης, αναμφίβολα αποτελεί έναν ηγέτη, κατά την δική μου, προσωπική άποψη. Είναι ίσως ο μοναδικός επενδυτής στην -σχεδόν- τελειωμένη, Ελλάδα. Γνωρίζουμε πλέον όλοι τις ευαισθησίες του, είναι πραγματικά ένας άνθρωπος με αξίες. Γενικότερα, όλη η οικογένεια Σαββίδη είναι αξιόλογη. Οι πρόεδροι των ομάδων, δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές. Αντιθέτως, χρησιμοποιούν τις ομάδες τους ως κρίκο σύνδεσης για τις επιχειρήσεις τους και το δικό τους συμφέρον. Όλοι τους γνωρίζουμε, όλοι ξέρουμε τι άνθρωποι είναι. Όλο το σύστημα γενικότερα, είναι σάπιο. Οι μεγάλοι αποφασίζουν και οι μικροί, ως... δορυφόροι, συνήθως εκτελούν.

Βρωμιά και δυσοσμία γενικότερα. Αυτή την βρωμιά, παλεύει χρόνια ο πρόεδρος και φαίνεται ότι πλέον, τα καταφέρνει. Αντιδρούν όλοι τους κι έφτασαν στο σημείο να τον ονομάσουν... "χαλίφη" κι ότι άλλο θες, γιατί βλέπουν ότι γκρεμίζονται σιγά-σιγά και δεν τους αρέσει αυτό. Για ποιον χαλίφη μιλάνε; Όλοι είδαμε τι έγινε πέρυσι, την κλοπή του πρωταθλήματος. Αλλά και φέτος, δεν ήταν λίγες οι φορές που αδίκησαν τον ΠΑΟΚ. Απλά, παίζει μπάλα επιπέδου κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι κόντρα σε αυτούς. Δίνει "μάχη" με το κατεστημένο. Είναι ένα καθαρό σωματείο και ο λαός του, δεν θέλει βρώμικα πρωταθλήματα. Εγώ προσωπικά, ασπάζομαι την οικογένεια Σαββίδη για όσα έκανες και θα ήταν ήθελα αν τον δω από κοντά, να του σφίξω το χέρι. Με έκανε να κοιτάζω κατάμουτρα όλους τους αντιπάλους. Με έκανε να είμαι περήφανος. Ο Θεός να του δίνει χρόνια, γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωπος φυσικά. Τον ευχαριστούμε και τον αγαπάμε!".

Η επαφή με τον κόσμο, τα μηνύματα αγάπης και η... υπόσχεση, με φόντο τον τίτλο!

"Ο κόσμος είναι μαζί μου πολύ φιλικός. Με συγκινούν πραγματικά με αυτά που ακούω, με ευχαριστούν για το γέλιο που προσφέρω, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους και αυτό μου δίνει ώθηση να συνεχίζω και να μη σταματώ, γιατί όπως είπα είναι δύσκολο. Αυτό που πραγματικά μου αρέσει, είναι ότι δέχομαι συγχαρητήρια από οπαδούς και άλλων ομάδων πανελλαδικά. Για παράδειγμα όταν κράζεις τον Ολυμπιακό και δέχεσαι συγχαρητήρια από οπαδούς του, αυτό είναι ανωτερότητα και δεν περνάει απαρατήρητο από εμένα, όπως και από άλλους οπαδούς άλλων ομάδων. Φυσικά, ακούω και πολλά αρνητικά σχόλια, αλλά προσπαθώ να μην απαντώ. Αγαπώ και σέβομαι όλους τους φιλάθλους όλων των ομάδων. Κάνω καζούρα, προβάλω την ομαδάρα μου και ταυτόχρονα με το χιούμορ πετάω και τις σπόντες μου. Ο Έλληνας φίλαθλος αξίζει τον θαυμασμό μου.

Μηνύματα δέχομαι πολλά, αλλά δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλους. Τους αγαπώ όλους και ποτέ δεν θα μπορούσα να μιλήσω αρνητικά για οπαδό του ΠΑΟΚ. Για μένα, ο ΠΑΟΚ και ο λαός του είναι κάτι ιερό και πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι σαν λαός και σαν οπαδοί, αν θέλουμε να είμαστε πάντα στην κορυφή ως ομάδα και ως λαός. Η μπάλα δεν παίζεται μόνο στο χορτάρι, αλλά υπάρχει και το έξω από αυτό.

Σίγουρα θα κάνω κάτι και για τον τίτλο... Θα μαζευτούμε, να το γιορτάσουμε, όπως κάναμε και στα δύο τελευταία Κύπελλα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία, καθώς επίσης να ευχαριστήσω αρχικά όλους τους φίλους που μας στηρίζουν και όχι μόνο. Ο λαός του ΠΑΟΚ είναι σαν τη... λερναία ύδρα. Κόβεις ένα κεφάλι, αλλά βγαίνουν δέκα! Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει την ομάδα που θα υποστηρίξει. Οι εκλεκτοί όμως είναι είναι με τον ΠΑΟΚ!"

Διαβάστε ακόμη...