Τα επόμενα βήματα για την νέα Τούμπα μετά την τροπολογία

Από sdna.gr: Ένας από τους μεγαλύτερους σκοπέλους όσον αφορά το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ ξεπεράστηκε μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν από την Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Οι επόμενες κινήσεις και το... μπαλάκι στα χέρια του Δικεφάλου.
Πηγή: sdna.gr
Τα επόμενα βήματα για την νέα Τούμπα μετά την τροπολογία

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι εξαγγελίες με φόντο την ΔΕΘ ήταν πολλές και ειπώθηκαν δια στόματος αρκετών πολιτικών ηγετών, οι οποίοι τάχθηκαν ανοιχτά στο πλευρό του ΠΑΟΚ, στην επιθυμία του να υλοποιήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο για την νέα Τούμπα.

Η... ηχηρή απουσία της οικογένειας Σαββίδη από τις πολιτικές εξελίξεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφραστεί ως «απόσταση» από τις υποσχέσεις που πολλάκις έχουν φτάσει στα αυτιά τους αλλά ποτέ δεν πήραν σάρκα και οστά. Στον ΠΑΟΚ παρακολουθούσαν στενά τα πεπραγμένα της πολιτικής σκηνής αλλά απέφευγαν τεχνηέντως να πάρουν επίσημη θέση επί των εξαγγελιών. Περίμεναν να περάσουν οι αρμόδιοι από τα λόγια στις πράξεις.

Κάτι που τελικά έγινε πριν από μερικές ημέρες, όταν η τροπολογία του Πάνου Καμμένου κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και η ρύθμιση τέθηκε χθες προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Η τροπολογία πέρασε με αυξημένη πλειοψηφία και εξασφαλίζει στον ΠΑΟΚ ένα απόλυτα ασφαλές νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά του.

Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης, τα όσα ανέφερε δημοσίως η αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά πως η εν λόγω ρύθμιση δεν επιφέρει καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, στο φυσικό και αρχαιολογικό περιβάλλον ούτε και επιβαρύνει χρονικά τη δημόσια διοίκηση.
Αναφορικά με τα επόμενα βήματα, οι ιθύνοντες του έργου θα προχωρήσουν στην μελέτη του σε συνεργασία με αρχιτεκτονικά γραφεία (πέρα από τα σχέδια του νέου γηπέδου) και για το ειδικό χωρικό σχέδιο που πρέπει να συνταχθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Κάτι που δεν αφορά μόνο το θέμα της έκτασης αλλά και τις χρήσεις γης, τους όροι δόμησης, τα θέματα parking, δημόσιων χώρων και κοινόχρηστων χώρων, σε επαφή πάντα και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Δεδομένα και λεπτομέρειες που πρέπει να καταγραφούν με απόλυτη ακρίβεια στην άδεια για την κατασκευή του νέου «σπιτιού» στην... θρυλική Τούμπα.

Είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει κάποιους μήνες και λογικά μέχρι το τέλος της σεζόν αναμένεται να βγει απόφαση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες και ο ΠΑΟΚ να μετακομίσει -προσωρινά- στο Καυτανζόγλειο για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον, αν όλα κυλήσουν ομαλά...

Αναφορικά με το όριο των τεσσάρων χρόνων της ανάπλασης του στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν, από τον ΠΑΟΚ δεν προκύπτει καμία ανησυχία, καθώς όπως αποκάλυψε και ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσει με ξεκάθαρο τρόπο το στίγμα των σκέψεων του: «Τελειώστε εσείς με τα χαρτιά και εγώ είμαι έτοιμος για τη νέα Τούμπα...».

Διαβάστε ακόμη...