Γιατί εκτέλεσε το πέναλτι ο Πίτσι;

Από inpaok.com: Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα Μπενφίκα-ΠΑΟΚ, ο Μίλοραντ Μάζιτς έδωσε ένα σχεδόν ανύπαρκτο πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μαουρίσιο στον Γκέντσον. Ο παίκτης που θα έπαιρνε την μπάλα για να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών όμως δεν ήταν τόσο δεδομένος, όσο θα φανταζόταν κάποιος.
Πηγή: inpaok.com
Γιατί εκτέλεσε το πέναλτι ο Πίτσι;

Ο Πίτσι ήταν ο μοιραίος μέχρι εκείνη την ώρα για την ομάδα του, καθώς είχε χάσει τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες, παρόλα αυτά ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το το 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

Ο 28χρονος μέσος ήταν επιλογή του Ρουί Βιτόρια, ο οποίος είχε διλήμματα φέτος για τη συγκεκριμένη στημένη φάση. Το πρώτο πέναλτι της σεζόν, η Μπενφίκα το κέρδισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Βιτόρια Γκιμαράες στο Ντα Λουζ. Ο Φακούντο Φερέιρα νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έτσι έπρεπε να βρεθούν άλλες λύσεις, καθώς ο καθιερωμένος penalty-taker, ο πολύπειρος Βραζιλιάνος Γιόνας (είχε εκτέλεσει όλα σχεδόν τα πέναλτι των περασμένων ετών) είναι τραυματίας από τις αρχές Αυγούστου. Ο Περέιρα σχολίασε πως «δεν είμαστε εδώ με το όπλο για να στοχεύουμε στους παίκτες που θα σκοράρουν", έτσι ο κλήρος έπεσε στον Πίτσι.

Να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος παίκτης είχε εκτελέσει μόλις δυο πέναλτι στα 4 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα. Το τελευταίο χρονικά μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2017, το είχε χάσει...

Διαβάστε ακόμη...