“Έχει τρωτά σημεία η Σπαρτάκ, έτσι θα περάσει ο ΠΑΟΚ”

Από arenafm.gr: Στον "ARENA FM 89.4" φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος του ΠΑΟΚ, Αλέξης Αλεξίου, αναλύοντας με την εμπειρία και το... προπονητικό του "μάτι" το σημερινό ματς-πρόκληση με τη Σπαρτάκ Μόσχας.
Πηγή: arenafm.gr
“Έχει τρωτά σημεία η Σπαρτάκ, έτσι θα περάσει ο ΠΑΟΚ”

Ο βετεράνος του Δικεφάλου του Βορρά και νυν προπονητής, ανέφερε αρχικά: "Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή και συμπαγής ομάδα. Από πέρυσι ο κορμός είναι ίδιος, συνιστά πειθαρχημένη ομάδα, έχει ομοιογένεια. Το 0-2 έγινε 3-2 στο πρώτο ματς, είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα και παίκτες με προσωπικότητα. Στο πρώτο ματς έπαιζε κυρίως από δεξιά, με τον Μάτος, τώρα υπάρχει και ο Βιεϊρίνια, άρα ισορροπία και ανάπτυξη από και αριστερά. Λιγότερο προβλέψιμος. Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν άλλαξε πολλά σε σχέση με τον περσινό. Έχει εμπειρία, είναι καλά δουλεμένη ομάδα, δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Είναι καλός στο τρανζίσιον. Αν βρεθεί σε καλή μέρα και με το σκορ του πρώτου "ημιχρόνου", το 3-2, έχει τις δυνατότητες να προκριθεί".

"ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 4-2-3-1"

Για να συνεχίσει ο Αλέξης Αλεξίου, για το "κλειδί" του σημερινού ματς και το πως θα μπουν οι βάσεις της πρόκρισης: "Αν βρει χώρους ο ΠΑΟΚ, έχει ταχύτητα να κάνει τη ζημιά. Διαθέτει καλή αμυντική λειτουργία και εφαρμόζει σωστά το σύστημα, 4-2-3-1. Πρέπει να κλέψει μπάλες και να βγει στην κόντρα, να σκοράρει σε αντεπιθέσεις και να τελειώσει την πρόκριση. Αν σκοράρει, θα έχει τον πρώτο λόγο. Θα δούμε καλό και δυνατό ματς, η Σπαρτάκ δεν είναι καλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Θα παιχτεί η πρόκριση στα σημεία. Ο ΠΑΟΚ είναι ψηλή ομάδα, καλή στα στημένα, πρέπει να το εκμεταλλευτεί".

"ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΞΕΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ, ΝΑ ΦΟΒΙΣΕΙ ΤΗ ΣΠΑΡΤΑΚ"

Ακολούθως, ο Αλεξίου πρόσθεσε: "Ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας πρέπει να πιέζει ψηλά στο πρώτο δεκάλεπτο, να μην αφήνει να χτίσουν παιχνίδι από πίσω οι Ρώσοι, να τους αγχώσει. Δεν μπορείς να κάνεις άμυνα όλο το 90λεπτο στα καρέ σου. Πρέπει να προκαλέσει νευρικότητα και φοβία και στον αντίπαλο. Να μην δείξει ηττοπάθεια ο ΠΑΟΚ και να μην πάρει τα ηνία η Σπαρτάκ".

"ΔΙΝΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟ 3/3"

Ο παλαίμαχος του ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο απόλυτο νικών ως τώρα στην Ευρώπη: "Το "3 στα 3" στην Ευρώπη φέτος δίνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί τη μέτρια αμυντική λειτουργία της Σπαρτάκ, έχει πολλά τρωτά σημεία, δεν είναι φόβητρο. Διαβάζει τα πάντα στον αντίπαλο ο ΠΑΟΚ στο βίντεο. Ο φετινός ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δυνατός στην Ελλάδα, ήρθε η ώρα να πάρει το πρωτάθλημα, είναι καλύτερος απ' όλους. Θα είναι η χρονιά του. Εδώ που έφτασε ο ΠΑΟΚ, τα θέλει όλα, όχι μόνο νταμπλ, αλλά και είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για πρεστίζ, είσοδο χρημάτων στα ταμεία και τόνωση ψυχολογίας σε κόσμο και μεγαλομέτοχο. Φέρνει καταξίωση και ευρωπαϊκή προβολή. Αν ο ΠΑΟΚ περάσει, δεν είναι τόσο δυνατές πια η Μπενφίκα και η Φενέρ. Είναι μεγάλα κλαμπ, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει μικρύνει το χάσμα με αυτές τις ομάδες. Υπάρχουν δυνατότητες και στη συνέχεια, με έναν από αυτούς τους δυο αντιπάλους, αν περάσει τη Σπαρτάκ".

Διαβάστε ακόμη...