Το report των έντεκα ημερών στο Χορστ

Από paokrevolution.net: Eντεκα μέρες στο Χορστ. Δεκαπέντε δυνατές προπονήσεις και τρία φιλικά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: paokrevolution.net
Το report των έντεκα ημερών στο Χορστ

Τι ξεχωρίσαμε, τι δεν πήγε καλά και τι πρέπει να αλλάξει, ώστε στις 8 Ιουλίου όταν η ομάδα θα κάνει την πρώτη της προπόνηση στο Οστερμπεεκ, ο Λουτσέσκου να νιώθει ότι έχει απολύτως γεμάτη τη φαρέτρα του στοχεύοντας στην πρόκριση επί της Βασιλείας.

1. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν σπατάλησε χρόνο δοκιμάζοντας συστήματα. Δική του είναι αυτή η ομάδα, έχει δουλέψει για έντεκα σχεδόν μήνες μαζί της και η προπόνηση ήταν στοχευμένη. Το βάρος στην τακτική χωρίς, φυσικά, να απουσιάσουν για τέσσερα τουλάχιστον πρωινά, οι ασκήσεις που θύμιζαν εκπαίδευση για καταδρομείς. Ούτε μια προπόνηση δεν πήγε χαμένη, ούτε μια προπόνηση δεν χρειάστηκε να σπαταληθεί για «αν» και «μήπως», αυτό, δηλαδή, που είχε συμβεί πέρσι με τον Στανόγεβιτς.

2. Η παρουσία ποδοσφαιριστών που φώναξαν «παρών» στον προπονητή τους, με την επιστροφή τους στην ομάδα. Ο Λάμπρου είναι ξεκάθαρα το μπακ απ του Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Κίτσιου είναι, πλέον, πιο ώριμος και πιο δουλεμένος, αφού εκμεταλλεύτηκε το δανεισμό του στην Σιντ Τρούιντεν. Υπάρχει φέτος παίκτης για να ξεκουράσει τον Μάτος. Ο Χαρίσης, ο γνωστός «σκύλος» που πρέπει, όμως, να βρει χημεία με τους Κάνιας, Μαουρίσιο και Σάκχοφ. Και ο εργατικός Μυστακίδης, που αναγκάστηκε να παίξει ως φορ, αφού εκτός από τον Κουλούρη δεν υπήρχε άλλος.

3. Από εκεί που σταμάτησε στον τελικό του Κυπέλλου, συνέχισε ο Πέλκας. Και το σημαντικό είναι ότι ο Λουτσέσκου δείχνει πως έχει πρόθεση να τον χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα με τον Μπίσεσβαρ, τραβώντας τον «Ολλανδό» στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι για τον Βαρέλα, όπως και για τον Κρέσπο. Μπορεί να είδαμε για ένα μόλις ημίχρονο στην Ολλανδία τον Βιεϊρίνια, αλλά μαζί με τον Μάτος είναι οι «κολόνες» και του φετινού ΠΑΟΚ. Τη δική του τρέλα συνεχίζει να έχει ο Κάνιας, δεν θα σε «κρεμάσει» ο Μαλεζάς. Πεισματάρης ο Λημνιός. Ότι είδαμε δηλαδή πέρσι, το είδαμε και στις προπονήσεις στο Χορστ.

4. Το ότι ο Χατσερίντι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, για να μπει πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Στο πρώτο φιλικό δεν του έδωσε την άδεια να παίξει η Ντιναμό, στο δεύτερο φιλικό έπαιξε το πρώτο του σαρανταπεντάλεπτο και ακολούθησε το διάστρεμμα που τον κράτησε εκτός προπονήσεων με αποτέλεσμα να χάσει το φιλικό με την Νόρτσελαντ και τις τελευταίες σημαντικές προπονήσεις. Κάτι ανάλογο (όχι στον ίδιο βαθμό) ισχύει και για τον Ζαμπά που, επίσης, δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις πρώτες αυτές μέρες παρουσίας του στην ομάδα λόγω μικροπροβλημάτων. Γι' αυτό και ο Λουτσέσκου έχει ξεκαθαρίσει πως στα ματς απέναντι στη Βασιλεία θα βασιστεί σε αυτούς που έπαιξαν πέρσι και ξέρουν την ομάδα.

5. Δεν βγήκε το ρίσκο με τον Λεβέκ και ο ΠΑΟΚ σε αυτό το πρώτο στάδιο προετοιμασίας δεν είχε αριστερό μπακ. Δεν αναφερόμαστε στον Βιεϊρίνια, όχι γιατί δεν είναι ο βασικός σε αυτή τη θέση και για τη νέα σεζόν, αλλά γιατί το πρόβλημα τραυματισμού δεν του επέτρεψε να παίξει στα δυο πρώτα φιλικά. Ο Λεβέκ «πρόδωσε» την ομάδα και ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον ΜΑΓΚΑ, Μπαλογιάννη που, όμως, άμεσα δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Γι' αυτό και προχθές, ο Λουτσέσκου είπε ότι καίγεται ώστε να έχει αριστερό μπακ στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

6. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πανηγυρίζει για το ότι η Σερβία δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ και ο Πρίγιοβιτς κάνει ήδη τις διακοπές του, ώστε ξεκούραστος την Κυριακή να κάνει την πρώτη του προπόνηση και να ετοιμαστεί για τα ματς με τη Βασιλεία. Ανεξάρτητα του πόσο φιλότιμος και εργατικός είναι ο Κουλούρης και του ότι ο Μυστακίδης ανταποκρίθηκε ως δεύτερος φορ σε φιλικά και προπονήσεις, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να έχει τον επιθετικό που έψαχνε από την αρχή της προετοιμασίας. Και ήταν ένα από τα προβλήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί ο Λουτσέσκου και που επιβάλλεται να μην το βρίσκει μπροστά του από εδώ και πέρα.

Διαβάστε ακόμη...