Ο Μάρτενς αποθεώνει τον Βέρνμπλουμ

Από paokrevolution.net: Ο Μάρτενς που αγωνίστηκε χωρίς επιτυχία στον ΠΑΟΚ, είχε συμπαίκτη στην Αλκμααρ τον Βέρνμπλουμ. Ο Βέλγος που έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μίλησε στην εφημερίδα Metrosport για τον Σουηδό.
Πηγή: paokrevolution.net
Ο Μάρτενς αποθεώνει τον Βέρνμπλουμ

Πως θα τον περιέγραφες;

«Με λίγα λόγια, είναι γεννημένος νικητής. Ισως δεν είναι ο καλύτερος τεχνίτης, όμως δουλεύει πολύ στην τακτική, τρέχει πολύ, καλύπτει όλους τους χώρους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πάντα δίνει το 100% των δυνατοτήτων του και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο, το οποίο τον κάνει να ξεχωρίζει στο παιχνίδι του. Επίσης πρέπει να αναφέρω πως είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, έχει πετύχει αρκετά γκολ με κεφαλιές, όταν ήμασταν συμπαίκτης στην Άλκμααρ. Μάλιστα θυμάμαι, πως σε αρκετές εκτελέσεις κόρνερ, έπαιρνε σωστές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή, κέρδιζε τις κεφαλιές και πετύχαινε γκολ. Είναι ένας παίκτης box to box, ιδανικός σε αυτό το στιλ. Δεν είναι ένας τυπικός παίκτης για το Ολλανδικό Πρωτάθλημα, όμως και με την Άλκμααρ ξεχώρισε για το παιχνίδι του».

Τι θυμάσαι από τις συζητήσεις που κάνατε στην Άλκμααρ όταν ήσασταν συμπαίκτες;

«Δεν ξεχνώ αυτό που μου είχε πει πως όπου πάει, σε όποια ομάδα παίξει, θα είναι επιτυχημένος και θέλει μονίμως να κερδίζει. Τρελαίνεται όταν χάνει, δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της ήττας».

Μπορεί να παίξει και ως δεύτερος επιθετικός;

«Στην Ολλανδία έπαιζε κυρίως στη θέση Νο 6 και στη θέση Νο 8. Όμως σε ορισμένα παιχνίδια με την Άλκμααρ, όταν κρίθηκε απαραίτητο, ο προπονητής τον έβαλε πίσω από τον κεντρικό επιθετικό και είχε καταφέρει να πετύχει σημαντικά γκολ».

Ποιος είναι ο χαρακτήρας του;

«Στα τρία χρόνια που ήμασταν μαζί από το 2009 έως το 2012 ήταν παθιασμένος για την νίκη. Και στις προπονήσεις ακόμη, όπως θυμάμαι, σιχαίνεται να χάνει. Μακάρι να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ γιατί πιστεύω ότι το στιλ παιχνιδιού του, ταιριάζει στην πρώην ομάδα μου».

Ο Μάρτενς όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ αρκέστηκε να αναφέρει:

«Δεν μπόρεσα να προσφέρω αυτά που ήθελα. Ηταν μία δύσκολη περίοδος για εμένα, όμως κρατάω τις όμορφες στιγμές. Ειμαι περήφανος που αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ, όμως δεν ήμουν πετυχημένος, δεν πρόσφερα αυτά που μπορούσα».

Διαβάστε ακόμη...