ΠΑΟΚ, Προμηθέας σε ομίλους, η ΑΕΚ στα προκριματικά

Από novasports.gr: Με τρεις ομάδες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο στο Basketball Champions League.
Πηγή: novasports.gr
ΠΑΟΚ, Προμηθέας σε ομίλους, η ΑΕΚ στα προκριματικά


Με βάση την εξέλιξη των πλέι οφ ΠΑΟΚ και Προμηθέας με την πρόκριση στα ημιτελικά εξασφάλισαν την παρουσία τους στη διοργάνωση, ενώ η τρίτη Ελληνική θέση δεν θα προκύψει από την τελική κατάταξη των πλέι οφ ή της κανονικής περιόδου. Την παίρνει αυτόματα η ΑΕΚ ως κάτοχος του τροοπαίου. Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει και 4η θέση στη διοργάνωση ακριβώς λόγω του προνομίου της ΑΕΚ να παίξει στη διοργάνωση ως νικήτρια του φάιναλ φορ. Κάτι τέτοιο όμως αποκλείστηκε ως ενδεχόμενο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με βάση το νέο σύστημα βαθμολόγησης των χωρών η Ελλάδα θα έχει δύο ομάδες απευθείας σε ομίλους και μια υποχρεωμένη να παίξει στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο για να εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους. Την απευθείας πρόκριση παίρνουν λόγω κατάταξης ΠΑΟΚ και Προμηθέας, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο για να εξασφαλίσει τη συνέχεια της στη διοργάνωση.

Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά θεωρούνται δεδομένα εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή πρόθεσης ή κατεύθυνσης για κάποια Ελληνική ομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Η Ευρωλίγκα κάνει προσπάθειες να εξασφαλίσει την παρουσία μιας Ελληνικής ομάδας στο Eurocup και έχει γίνει σχετική πρόταση στον ΠΑΟΚ. Θεωρείται μάλλον απίθανο να την αποδεχθεί ο ΠΑΟΚ γιατί οι άνθρωποι του πιστεύουν ότι η ομάδα με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες πολύ δύσκολα θα φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Αν πάντως αλλάξει κάτι σε σχέση με το Eurocup θα αλλάξουν και τα δεδομένα στο Basketball Champions League.

Διαβάστε ακόμη...