Σπαρταριστές ατάκες από Κούδα-Βλάχο που γύρισαν στο 1983!

Από gazzetta.gr:Γιώργος Κούδας και Βαγγέλης Βλάχος θυμήθηκαν την τελευταία μεγάλη μάχη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ πριν από 34 χρόνια...
Πηγή: gazzetta.gr
Σπαρταριστές ατάκες από Κούδα-Βλάχο που γύρισαν στο 1983!

Την αισιοδοξία τους ότι τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ, θα επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες τους και θα προσφέρουν ένα όμορφο θέαμα στον αυριανό τελικό κυπέλλου εξέφρασε ο πάλαι ποτέ άσσος του δικεφάλου του Βορρά Γιώργος Κούδας και ο πρώην άσσος της ΑΕΚ Βαγγέλης Βλάχος σε συνέντευξη που παραχώρησαν στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «MVP στους 94», με παρουσιαστή τον Αντώνη Καλκαβούρα.

«Και οι δύο ομάδες έχουν καλό υλικό το οποίο μπορεί να προσφέρει καλό θέαμα. Τώρα εάν οι συνθήκες του παιχνιδιού τους αναγκάσουν να παίξουν αντιποδόσφαιρο, δεν το πιστεύω. Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κούδας, ρέκορντμαν μe 9 συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου.

Ο ίδιος απέφυγε να χρίσει φαβορί στην αναμέτρηση, καθώς όπως είπε μέσα στο γήπεδο θα αποδείξει ποια ομάδα είναι ανώτερη...! Επίσης, ο Γιώργος Κούδας παραδέχτηκε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου επί προεδρίας Ιβάν Σαββίδη, αλλά θα πρέπει η προσπάθεια να συνεχιστεί, ώστε να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση.

«Σίγουρα είναι ένας πολύ σοβαρός επενδυτής, θέλει σίγουρα να αλλάξει πράγματα και στην ομάδα που υπηρετεί, αλλά πρέπει να αλλάξουν και γενικά στο ποδόσφαιρο ορισμένες λογικές», υπογράμμισε ο Γ. Κούδας και κάλεσε όλους τους αρμοδίους να κάτσουν στο τραπέζι και να βρούνε τις κατάλληλες λύσεις για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Κάνοντας τέλος μια σύγκριση με την εποχή που ο ίδιος μεσουρανούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο άσσος του ΠΑΟΚ, τόνισε πως υπάρχουν τεράστιες διαφορές και πως χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία μετά την κατάκτηση του Euro του 2004.
Από την αντίπερα όχθη, ο παλαίμαχος παίχτης της ΑΕΚ Βαγγέλης Βλάχος, ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και ήταν αρχηγός, χαρακτήρισε εκείνον τον τελικό του 1983 ως το σημαντικότερο της καριέρας του.

Αναφερόμενος στον αυριανό αγώνα, ο Βαγγέλης Βλάχος, επισήμανε πως λίγο πολύ οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο από άποψη μονάδων κι εκείνο που τις διακρίνει είναι ότι ίσως είναι πιο επιθετικός ο ΠΑΟΚ. «Όσον αφορά τη διεξαγωγή, νομίζω ότι για άλλη μια φορά είναι τραγικό να έρχεται τελευταία μέρα, για άλλη μια φορά, και να αποφασίζεται αν πρέπει να γίνει το ματς ή όχι. Και είναι λυπηρό εν έτει 2017 να μην υπάρχει ένα γήπεδο, είτε είναι ουδέτερο, είτε κάποια ομάδος, που να μπορεί να φιλοξενήσει ένα τελικό ανάμεσα σε δύο τεράστιες ομάδες, όπως είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Β. Βλάχος.

Διαβάστε ακόμη...