Σκόρπισε τη Λάρισα στους πέντε ανέμους! (1994)

Για την 11η αγωνιστική της περιόδου 1994-1995, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα 4/12 τη Λάρισα στην Τούμπα... 
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Σκόρπισε τη Λάρισα στους πέντε ανέμους! (1994)

Ο Δικέφαλος, μπροστά σε μόλις 6.000 θεατές, σκόρπισε τους Θεσσαλούς στους πέντε ανέμους, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή νίκη με 5-0, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ως τότε είχε δεχτεί 9 γκολ στα προηγούμενα 10 παιχνίδια! Ο Δικέφαλος κράτησε το μηδέν στην άμυνα, σε μια χρονιά στην οποία ως τότε δεν είχε δεχτεί κανένα γκολ στην Τούμπα!!! 

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έδωσε τέλος σε ένα σερί αποτυχημένων εμφανίσεων, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ... Άγιο Νικόλαο Κρήτης!

Μόλις στο 7ο λεπτό, ο νεοαποκτηθείς Φαν Ρόι εκτέλεσε με ακρίβεια φάουλ από τα αριστερά και ο Ζαφειρίου είχε εύκολο έργο να ανοίξει το σκορ, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 19' ο Ζαγοράκης με ατομική προσπάθεια πέτυχε το 2-0 και κάπου εκεί η Λάρισα το ψιλοπαράτησε καθώς έβλεπε πως ο αντίπαλος δεν αστειευόταν!

19ο λεπτό: Ο Ζαγοράκης πλασάρει τον Γεωργίου και κάνει το 2-0, με τον Ζουμπούλη να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας, έτοιμος να επέμβει αν χρειαστεί... 

Στο 36' σε μια προσπάθεια του Μπότσιεκ, ο Τζιότζιος την έστειλε προς στα δίχτυα της ομάδας του, η μπάλα πέρασε τη γραμμή παρά την προσπάθεια του Γεωργίου. Στη συνέχεια της φάσης ο Ζουμπούλης την κάρφωσε στο πλεκτό όμως το γκολ χρεώθηκε τελικά σαν αυτογκόλ του Λαρισαίου αμυντικού.

Στην επανάληψη ο Ζουμπούλης χρίστηκε σκόρερ στο 74' με κοντινό σουτ μετά από μπαλιά του Άρη Καρασαββίδη, για να κλείσει ο τελευταίος το σκορ δύο λεπτά αργότερα!

Ο  εξαιρετικός Φαν Ρόι σε μια επέλασή του προς την περιοχή της Λάρισας...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Φαν Ρόι, Τουρσουνίδης, Λαγωνίδης, Ζουμπούλης  

{dailymotion}x1srewl_11η{/dailymotion}

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπενόπουλος, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης, Μπότσιεκ (57' Καρασαββίδης), Φαν Ρόι (78' Χάβος), Ζουμπούλης

Λάρισα: Γεωργίου, Μουρατίδης (46' Τσιμπίνης), Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Νασιάκος, Τζιότζιος, Στόικα, Ταξιάρχης (56' Ντα Σίλβα), Μίλος, Νεμπεγλέρας, Προβίδας

Ο Άρι Χάαν μιλώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόνισε πως η νίκη δίνει το ηθικό που χρειάζεται η ομάδα για τη συνέχεια (ακολουθούσε μεσοβδόμαδα στις 7/12 ματς στο Χαριλάου, στο οποίο ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον αρη με 0-4), επαίνεσε τον Καρασαββίδη για την παρουσία του, σημειώνοντας πως η αιτία της μεγάλης νίκης θα πρέπει να αναζητηθεί κάπου μεταξύ της αδυναμίας της Λάρισας και της ισχύος του ΠΑΟΚ! 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση!)

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...