Μια ήττα που δεν την πληρώσαμε ...

Σαν σήμερα στις 21/8/2014, στο Κισινάου της Μολδαβίας ο ΠΑΟΚ, για τα play offs του Europa League έχασε με 1-0 από την Ζίμπρου και η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε στην Τούμπα μια εβδομάδα αργότερα...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Μια ήττα που δεν την πληρώσαμε ...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3, έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Σκόνδρα Κατσικά και Ρατς στην άμυνα, Κάτσε, Μαντούρο, Τζιόλη στη μεσαία γραμμή και τους Σαλπιγγίδη, Μακ, Αθανασιάδης στην επίθεση.

Το παραπάνω σχήμα λειτούργησε εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο, περιορίζοντας τη Ζίμπρου σε παθητικό ρόλο, αλλά και από πλευράς ΠΑΟΚ έλειψαν οι μεγάλες φάσεις.

Τα τρία αμυντικά χαφ βοήθησαν πάρα πολύ ανασταλτικά, αλλά όχι δημιουργικά. Ο δραστήριος Μακ προσπαθούσε όμως οι προσπάθειές του ήταν ημιτελείς. Η ομάδα έδειξε διάθεση, είχε κατοχή και τρεξίματα, αλλά μέχρι εκεί.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο ήρθε στο 36', όταν η κεφαλιά του Κατσικά μετά από κόρνερ του Μακ σταμάτησε στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Ρούσου... Στο πρώτο ημίχρονο στο Κισινάου, ήταν και πάλι φανερή η ανάγκη παρουσίας ενός καλού μεσοεπιθετικού που θα κατέβαζε την μπάλα και θα αξιοποιούσε την επιθετική τριπλέτα. H ομάδα ήταν σοβαρή και θα μπορούσε να βρει δίχτυα στις επιθετικές προσπάθειές της, αν οι παίκτες πρόσεχαν περισσότερο στις τελικές προσπάθειές τους.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ εμφάνισε πολλά προβλήματα, τα λάθη ήταν πολλά και η άμυνα υπήρχαν στιγμές που πελαγοδρομούσε. Οι Μολδαβοί άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα προς την περιοχή μας, ενώ ο ΠΑΟΚ επιθετικά παρέμεινε άσφαιρος...

Οι αλλαγές του Αναστασιάδη δεν βοήθησαν, η έξοδος του Μακ αποδυνάμωσε πολύ τον ΠΑΟΚ επιθετικά και οι Αθανασιάδης – Σαλπιγγίδης ήταν εξαφανισμένοι.

Η Ζίμπρου απείλησε στο 52ο λεπτό, όταν σουτ του Σπατάρου από καλή θέση πέρασε άουτ στην πρώτη τελική των Μολδαβών στο ματς! Στο 61ο λεπτό, η κεφαλιά του Αμανί, έφυγε άουτ, στο 68ο λεπτό ο Γλύκος απέκρουσε δυνατό σουτ που επιχειρήθηκε έξω από την περιοχή μας από τον Κλίμοβιτς και στο 80ό λεπτό η Ζίμπρου άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μπουργκίου, με τον σκόρερ να εκμεταλλεύεται το τεράστιο το κενό που υπήρχε στην άμυνά μας!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς αποτέλεσμα, αλλά κοντά στο γκολ έφτασαν οι Μολδαβοί στο 91ο λεπτό όταν είχαν δοκάρι με τον Αλεξέεφ που βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο...

Το 1-0 είναι πολύ πονηρό αποτέλεσμα, η υπόθεση πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας είναι πλέον ανοικτή και ελπίζουμε ο ΠΑΟΚ να εμφανιστεί σοβαρός και να πάρει την πρόκριση...

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Ζίμπρου: Ρούσου, Ερχάν, Πάβλιουτσεκ, Μπουργκίου, Ζάρνταν, Σπατάρου (60' Βιτσνακόβς), Κλίμοβιτς, Βρεμέα, Τσεπτίνε (83' Ντιαλό), Αμανί (69' Αλεξέεφ), Γκρόσου.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (79' Σπυρόπουλος), Κατσικάς, Σκόνδρας, Ρατς, Τζιόλης (66' Περέιρα), Κάτσε, Μαντούρο, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Μακ (66' Μάρτενς).

...............................................................

Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη:

"Καταρχήν φταίω εγώ. Όταν χάνει η ομάδα φταίει ο προπονητής κι αυτό δεν αλλάζει. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε τις σωστές επιλογές για να τελειώσουμε τις φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μας βοήθησαν οι αλλαγές και για αυτό φταίω εγώ. Μερικά λάθη που έγιναν είναι καθαρά θέμα μυαλού και όχι ποιότητας".

Γι' αυτό που έλλειπε από τον ΠΑΟΚ: "Μας έλλειπε το γκολ. Έχουμε τρία παιχνίδια πολύ σημαντικά. Πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να βελτιωθούμε, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, προσπάθησαν πολύ. Έχουμε ένα παιχνίδι κοντά, την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με πολύ λίγο χρόνο ξεκούρασης. Πρέπει τώρα να δούμε αυτό το παιχνίδι και μετά τον επαναληπτικό".

Για την υπόθεση της πρόκρισης: "Το πλεονέκτημα το έχει τώρα ο αντίπαλος μετά τη νίκη του. Υπάρχει ένα δεύτερο παιχνίδι. Αν είμαστε εμείς αυτό που πρέπει κι αυτό το πιστεύω, δεν θα έχουμε πρόβλημα".

Για τα λάθη της ομάδας: "Αν δεν γίνονταν αυτά που έγιναν, δεν θα ερχόταν και τα λάθη. Αλλά έγιναν, τι να κάνουμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Ήταν το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Η Ζίμπρου είναι μία ομάδα που έχει παίξει 10 επίσημα παιχνίδια. Δεν το λέω για δικαιολογία, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η κατάσταση. Είναι λογικό λοιπόν, μετά από 85-90 λεπτά αγώνα να γίνει το λάθος".

Για το εάν επηρεάσει το αποτέλεσμα: "Θα φανεί πολύ γρήγορα τι θα γίνει. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Θα μας βρίσουν λίγο, αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...