Από την Πόλη έρχομαι και στην κορυφή με τρέλα

Δεν πέταξε πολύ ψηλά για να επιτρέψει στους διώκτες να δουν την πλάτη του και τα οπίσθια του.
Olivares
Από την Πόλη έρχομαι και στην κορυφή με τρέλα

Στο μικροσκόπιο του Olivares

Επιστρέφοντας στη ρουτίνα και την καθημερινότητα της δουλειάς μετά από ταξίδια και ιστορικές περιηγήσεις δυσκολεύεσαι πάντοτε να συγκεντρωθείς. Κάτι τα γνωστά μούτρα απέναντι του Αμπού Μπαμπά με τους 40 κλέφτες του περούκα και του κουνούπη, κάτι ότι έχεις αλλάξει παραστάσεις και νιώθεις ψιλωμένος από την άδεια, δεν θέλει και πολύ να την πάρεις τη δουλειά στην πλάκα και να πέσεις στην παγίδα της αυταρέσκειας τύπου «έλα μωρέ για πρωτάθλημα πάω, θα με λιγώσουν οι ακανέδες;». Σε πιάνει και αυτή η καλοκαιρινή διάθεση να τα πετάξεις όλα και να τρέξεις να ξεβρακωθείς στην 4 για να τιμήσεις τον τεράστιο (sick) Αντώνη Μαυρέα και το ηρωικό σύνθημα «Μαυρέα ξεντύσου να δούμε τη...στολή σου». Όταν μάλιστα έχεις και ερωτύλους παίκτες που δεν κρατιούνται ρε παιδάκι μου να γίνουν σταρ ίσα που παρατάς το ματς και φεύγεις καρφί για Καλλιθέα να ακούσεις τον ξάδερφο dj timo σε boogie nights ή να την κάνεις για Evian για να πίνεις τα νερά στα οποία κάνει μπάνιο ο Stallone. Αν αποφασίσεις να μείνεις όμως κάποιον θα ξεβρακώσεις στάνταρ (συμπαίκτη ή αντίπαλο) κι άσε τον Παπαγιαννόπουλο να αναρωτιέται εύλογα αν το κάναμε Αμέρικαν μπαρ.

Φέτος η ομάδα μέχρι τις γιορτές θα ταξιδεύει εις τας Ευρώπας και συνολικά θα ζήσει τη μεγαλύτερη σεζόν της ιστορίας της σε αριθμό αγώνων. Έπαιξε ήδη 4 ματς στην Ευρώπη, το πρώτο από τα 30 στο πρωτάθλημα, έπονται άλλα 6 ματς στο Γιουρόπια (με σαφή προοπτική να προστεθούν και άλλα), από 2 ως 7 ματς στο κύπελλο συν 6 ματς στα πλέη ωχ (αν παίξει φέτος) το σύνολο πάει για πάνω από 50 ματς χωρίς να υπολογίσουμε τα extra των 8 διεθνών (Χαλκιάς, Μαλεζάς, Σαλπιγγίδης, Boussaidi, Contreras, Vieirinha που θα κληθεί στάνταρ, Muslimovic, Zuela). Αυτό που θα μετρήσει λοιπόν και θα σε καταστήσει επαγγελματία πρωταθλητή είναι η ισόποση συγκέντρωση και απόδοση και στις 3 διοργανώσεις και αυτή είναι μία από τις βασικές φροντίδες του τεχνικού επιτελείου που οφείλει να θεσπίσει στους παίκτες τη σωστή νοοτροπία και παράλληλα να εναλλάσσει τα πρόσωπα από ένα ρόστερ 24-25 παικτών που πρέπει να παραμένουν ζεστοί επί τη εμφανίσει. Οι βασικοί όσο κι αν θέλουν να παίζουν από εγωισμό λες και έφεραν τη μπάλα τους θα πρέπει να αντιληφθούν (ακούς Κώστα κλείσε το κινητό στο πήρα για να μη βαριέσαι την ώρα του ματς, όχι για εδώ) ότι είναι ανάγκη να συντηρηθούν αγωνιζόμενοι σε 35 περίπου παιγνίδια ώστε να είναι φρέσκοι και λαχταριστοί στα κρίσιμα ματς. Ο καθορισμός του ρόλου κάθε παίκτη στην αρχή της σεζόν από τον προπονητή σχετικά από το τι περιμένει από αυτόν και σε πόσα ματς είναι πάντα ένα ζόρικο ζητούμενο και ιδιαίτερα για προπονητές που δεν έχουν οπτικά ειδικό βάρος και αυτό επιτρέπει σε κάποιους που τους βλέπουν ίσα και όμοια να μπαίνουν στο γραφείο και να τους λένε ή να τους κάνουνε βλαχοποζεριές τύπου «ξές ποιος είμαι εγώ;» Σε μια ορχήστρα που αποτελείται από διαφορετικά όργανα, σολίστ και μουσικούς η συνεισφορά του καθενός αντιστοιχεί ισότιμα στο συνολικό αποτέλεσμα. Για να μη φαλτσάρεις λοιπόν πρέπει απλά ο μαέστρος να δίνει το κατάλληλο διανοητικό τέμπο από τις πρώτες πρόβες κρατώντας τους όλους κουρδισμένους για το συνολικό άσμα.

Kresic: Επιστρέφοντας από τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του, όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος, βρήκε τον Χαλκιά να έχει αναρρώσει πλήρως καθώς παρήλθε ημερολογιακά ο ένας μήνας που είχε υπολογιστεί για την απουσία του μετά το πρώτο ματς με τον Ajax και την ομάδα να συζητάει για την απόκτηση του τερματοφύλακα της εθνικής Ελπίδων. Αν τον έστελνες τώρα στην άκρη του πάγκου επί τη εμφανίσει του βασικού θα του σακάτευες την ψυχολογία καθώς θα τον έκανες να αισθανθεί ότι τον χρησιμοποίησες για να σε προφυλάξει στα δύσκολα και ύστερα τον πέταξες ωσάν την καπότα. Κατά συνέπεια και για λόγους ηθικής επιβράβευσης ήταν λογικό να ξεκινήσει αυτός το πρωτάθλημα στο πρώτο ματς και με τη 15θήμερη διακοπή που ακολουθεί να τεστάρεις την κατάσταση και των 2 προκαλώντας τους ευγενή άμιλλα (sic) από τα πολλά άμυλα των ψωμιών που έχει η σεζόν.

Σε ηλικία 25 χρονών η ψυχολογία σου είναι ιδιαίτερα κυκλοθυμική με αποτέλεσμα να έρχονται βραδιές όπου αισθάνεσαι κοιτώντας το διάστημα ότι είσαι κόκκινος γίγαντας και άλλες που αισθάνεσαι άσπρος νάνος. Κι αυτό συμβαίνει συχνά γιατί δεν έχεις συγκροτήσει ακόμα πλήρως την προσωπικότητα σου ώστε να πιστεύεις στον εαυτό σου αλλά είσαι αρκετά ετερόφωτος καθώς χρειάζεσαι να αισθάνεσαι διαρκώς την εμπιστοσύνη των άλλων. Αυτές οι λεπτές ισορροπίες για μια στην οποία διακρίνονται κατά κανόνα μεγαλύτεροι σε ηλικία και πιο ώριμοι ποδοσφαιριστές κρίνουν εν πολλοίς τη συνολική απόδοση τέτοιων παικτών. Η άφιξη ενός ακόμη ταλαντούχου τερματζή με παράσημα την περυσινή χρονιά, το απαραβίαστο 11 αγώνων και τη βασική θέση στις ελπίδες προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό από αυτόν που έδινε ο Γλύκος (τον οποίο ακόμα και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήθελε να κρατήσει ως δεύτερο) και αυτό θα πρέπει να χαροποιεί τον Δαρείο. Οι τερματοφύλακες όπως είναι γνωστόν παγκοσμίως ακολουθούν εντελώς ξεχωριστό πρόγραμμα προπόνησης και σε εμάς δουλεύουν αποκλειστικά με τον Αϊβαλιώτη ο οποίος εργάστηκε πέρυσι με τον Γιακουμή και έχει δώσει εξαιρετικές συστάσεις. Κατά συνέπεια η απόδοση στις προπονήσεις και η καλή ψυχολογία θα είναι τα βασικά κοινά κριτήρια για όλους που θα τεθούν στην ίδια βάση και σίγουρα η μακριά σεζόν θα περιλαμβάνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες για όλους από τα 6 περυσινά του παιγνίδια.

Σε όλο το ματς ήρθε μόλις 2 φορές σε επαφή με τη μπάλα για ισάριθμες απομακρύνσεις με την πρώτη να καταγράφεται στο 32' όταν έδιωξε με γροθιές μια σέντρα-σουτ του Μπελάπουβρήκαμετς, και στο 92' όταν με τα πόδια απομάκρυνε σε πλάγιο προ του κουνούπη που μπούκαρε στην περιοχή διψώντας για αίμα. Αυτά τα μεξικάνικα ματς είναι και τα πιο δύσκολα καθώς είσαι αραχτός με το σομπρέρο κατεβασμένο για καμιά ώρα και ξαφνικά να σου ένα σουτ ή μια μπούκα από ολιγωρία και βρίσκεσαι να το ρουφάς (που λέει και ο Διέγο) χωρίς να πάρεις χαμπάρι. Έτσι και εδώ στις 2 άλλες φάσεις από αυτές τις 4 συνολικά τελικές που ξεφούρνισαν οι μπουγατσαίοι στο ματς βρέθηκε να εισπράττει ισάριθμες σφολιάτες χωρίς μεν να έχει ιδιαίτερη ευθύνη, αλλά και χωρίς να έχει κάνει το κάτι παραπάνω για να αποτρέψει το κακό όπως απαιτείται από τον τερματοφύλακα του Π.Α.Ο.Κ. Στο πρώτο γκολ έχει περισσότερα δικαιολογητικά καθώς στο 19' ο Μπελάτς (για λόγους συντομίας) τρέχει ανάμεσα στον κήπο με τα αγάλματα αφήνοντας διαδοχικά γλυπτά τους Lino-Garcia-Malezinio και τον sexy που δεν προλαβαίνει να τον κλείσει πριν του στείλει με το δεξί συστημένο στο δεξί Γ που πολύ δύσκολα αποκρούεται. Στο δεύτερο γκολ και πάλι ο Φορνέτ συγκλίνει από δεξιά στα 25 μέτρα αποφεύγοντας Lino και Canario και σουτάρει με το αριστερό (το σημειώνω περούκα πως έχει και τα 2 πόδια μη φωνάζεις θα τα πούμε για αυτόν αλλά να ξες κι από μας το τζαμπαντάν πέθανε) και ο Βουτσινάς ο φορ εκ Κροατίας σκύβει αιφνιδιάζοντας και τον Zinio στο κεφάλι του οποίου βρίσκει ελαφρά η μπάλα αλλά και τον Δαρείο που ακόμα και με σπόντα σε τόσο μακρινό σουτ καλείται να αντιδράσει. Ανακεφαλαιώνοντας πρέπει να μοιράσουμε σωστά τον άρτο και τα θεάματα καθώς έχει και αυτός ψωμιά να φάει και εμείς μαζί του.

Boussaidi: Έκατσε με λαιμαργία στο τραπέζι στο ξεκίνημα της σεζόν μετά από νηστεία ενός χρόνου και του έπεσαν κομματάκι βαριά τα 5 συνεχόμενα ματς για αυτό ένεκα και της απουσίας του στο χαρτοπαίγνιο του Μπριτζ και του ταξιδιού του για το ματς της εθνικής του θα κάτσει μάλλον στον πάγκο να χωνέψει στην Τρίπολη γιατί δεν είναι και για χόρταση. Η απόκτηση του Σακελλαρίου ως αριστερής ρεζέρβας στα μπακ δεν αναιρεί τη δεδομένη του ικανότητα και πιθανότητα να προσφέρει και εκεί πράγμα που γνωρίζει και η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία. Η επιλογή δε φανερώνει έλλειψη εμπιστοσύνης στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι έχει και τα 2 πόδια αλλά αποτελεί απλά μια προοπτική επένδυσης στο μέλλον με μικρό συνολικά κόστος. Ο γλωσσομαθής Καρθαγένιος κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα επηρεασμένος σαφώς από την εκστρατεία της Πόλης καθώς δεν απειλήθηκε μεν από τον Tandic πέρα από τα 3 φάουλ που του παραχώρησε και δεν είχε εμπλοκή στα 2 γκολ, αλλά δεν βοήθησε με τα ανεβάσματα του στην επίθεση καθώς είχε 0 στις 4 σέντρες και πέρασε μόλις μία πάσα.

Είχε μεν διάθεση να συνεργαστεί στα δεξιά overload με τον Vieirinha αλλά οι επινοήσεις του και οι εκτελέσεις του δεν ήταν απειλητικές και έδειχναν πνευματική κούραση και ένδεια ιδεών απέναντι μάλιστα και σε μπακ τύπου Παντελιάδη με τα οποία αξιώνουμε να εμφανίζει συχνότερα το γιο-γιο λειτουργώντας μέχρι και ως εξτρέμ και επιτρέποντας στον Σείριο να συγκλίνει. Στο 2' είχε την πρώτη του αποτυχημένη σέντρα που δεν πέρασε για τον Ivic μετά από εύκολη επέμβαση του αγαπησιάρη Amo, και τις υπόλοιπες τρεις τις δοκίμασε στο 34' που έδιωξε ο γαβρόζογλου, και στο 58' και στο 67' που με το σκορ ισόπαλο προσπάθησε να βρει άτοπα με ψηλή σέντρα στην περιοχή τον Μήτσο που ανέκοψε εύκολα με το κεφάλι ο αγαπητικός. Στις καθυστερήσεις πρόλαβε και συνέκλινε τον άξονα για να σταματήσει τον Κουνούπη μετά από αργοπορημένη αντίδραση του Rocco και βοήθησε έτσι τον Kresic να προλάβει και να απομακρύνει με τα πόδια. Είναι σίγουρο ότι χρειάζεται παιγνίδια για να βρει αγωνιστικό ρυθμό μετά από πολύμηνη απουσία αλλά πρέπει να αντιληφθεί ότι σε αυτά τα ματς με τις κωμοπόλεις οφείλει να δείχνει ότι έχει αντιληφθεί τι σημαίνει Π.Α.Ο.Κ. εκφράζοντας τις επιθετικές του ικανότητες ως υπεροχή στο γήπεδο.

Lino: Βρέθηκε σε κακή μέρα καθώς χρεώνεται και με αμυντικές ευθύνες στα 2 γκολ ενώ και επιθετικά οι περισσότερες προσπάθειες του ήταν ανεπιτυχείς. Έχει το ελαφρυντικό της πρόσφατης ανάνηψεως από τραυματισμό και το ότι εύλογα βρίσκεται ακόμα στην αναζήτηση της φόρμας του καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να ζητάμε από κάποιον που λείπει 3 μήνες να επιστρέψει και να είναι αμέσως στα ντουζένια του. Η μεταγραφή του Σακελλαρίου είναι μια πραγματική ευλογία για αυτόν καθώς του εξασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να περάσει τα περυσινά όπου αγωνίστηκε συνολικά σε 40 παρά ένα ματς και είχε τα περισσότερα λεπτά από όλους στα 32 του καταναλώνοντας και τις περισσότερες φιάλες οξυγόνου. Εφόσον πέρυσι λοιπόν έβγαλε σε αυτά τα επίπεδα 40 ματς φέτος ρεαλιστικά θα πρέπει να θέσουμε τον πήχη ανάμεσα στα 25 και στα 30 ευελπιστώντας ο Σακελλαρίου που του μοιάζει σε τρόπο παιγνιδιού (ανεβαίνει σταθερά σε κάθε ματς και βγάζει 3-4 σέντρες περνώντας τη μία) θα του μοιάσει και σε αξία αφομοιώνοντας στοιχεία από αυτόν και στα στημένα αλλά και στις υπερφορτώσεις. Αυτή η διαδικασία της εκμάθησης ανάμεσα από παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση είναι φυσιολογική στις ομάδες από τον μεγαλύτερο προς τον μικρότερο παίκτη. Έχοντας εξασφαλίσει το τελευταίο του συμβόλαιο (το πολύ να κάνει άλλο ένα στην επιστροφή του στον Άγιο Παύλο σε κάποια από τις ομάδες που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα της Βραζιλίας) έχει έρθει η ώρα που θα πρέπει να κοιτάξει τη συντήρηση του και να λειτουργήσει ως αγωγός των μυστικών της θέσης στους νέους πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε όσοι ανήκουμε στη σπάνια αδελφότητα των αριστερών μπακ.

Ξεκίνησε με διάθεση να πιστωθεί την πρώτη του φετινή ασσίστ όταν εκτέλεσε σκαστά το φάουλ στο 10' βρίσκοντας τον Σάλπι ο οποίος δεν κατάφερε να βάλει σωστά το σώμα του στην προβολή και έστειλε τη μπάλα άουτ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί και να του αναγνωριστεί ως ελαφρυντικό η κάκιστη κατάσταση του χλοοτάπητα της μπάλας όπου εκτός από τα μπαλώματα σε συγκεκριμένες μεριές το κυριότερο είναι ότι δεν επιτρέπει στη μπάλα να κυλάει αλλά την αναγκάζει σε χοροπηδητό και αυτό είναι πάντα μεγάλο μείον για τεχνίτες παίκτες σαν αυτόν. Ελπίζω με τη διακοπή που μεσολαβεί και με τις 3 εβδομάδες που θα ακολουθήσουν ως το επόμενο εντός με τον Πέο το γήπεδο να φροντιστεί κατάλληλα γιατί φέτος έχουμε πραγματικά την αξίωση να δούμε και ωραίο ποδόσφαιρο πλην των βαθμών. Στο 18' εκτίθεται από τον Μπελάτς που τον περνάει σαν σταματημένο και δεν κάνει προσπάθεια για προβολή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το ρήγμα που διευρύνθηκε καθώς ο πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα και της Beograd και 1 φορά διεθνής Σέρβος πέταξε και τους Garcia, Μαλεζά μέσα στο χαντάκι πριν σκοράρει. Στο 25' επιχείρησε το πρώτο του από τα 2 σουτ στο ματς εκτελώντας συρτά φάουλ έξω από την περιοχή που κατέληξε στο τείχος ενώ στο 27' στρώνει στον φευγάτο Sorlin που κάνει το τελευταίο του σουτ στον Π.Α.Ο.Κ. στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 32'επιχείρησε με το αριστερό από τα 30 μέτρα μετά από πάσα του Vieirinha το δεύτερο και τελευταίο του σουτ που έφυγε πλάγια άουτ. Όσο η ομάδα έχανε ανέβαινε περισσότερο ως συνήθως και επιχειρούσε να πλαγιοκοπήσει όπως στο 38' όταν πήρε το άνοιγμα του Garcia και έβγαλε τη σέντρα για τον Σάλπι αλλά έδιωξε ο Ραντάνθρωπας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η δημιουργική του προσφορά μειώθηκε αισθητά ενώ συνέχισε να εκτίθεται από το μπελά. Στο 54' σέντραρε στο φάουλ αλλά έδιωξε ο συγγενής του κάτμαν ο ραδμαν με γροθιές ενώ στο 60' πέρασε ωραία μπαλιά για τον Vieiri με το εξωτερικό μετατάρσιο που πρόλαβε και έδιωξε ο Γάβρογλου. Έχει συμμετοχή στη φάση του γκολ καθώς από δικιά του δυνατή σέντρα (η 2η επιτυχημένη από τις 7 που επιχείρησε) που δεν προλαβαίνει ο Σάλπι φτάνει η μπάλα στον Vieirinha που την ξαναγυρίζει στον άξονα με τον Σάλπι να τη στρώνει στον Αθανάσιο που εκτελεί όπως πρέπει επιτέλους με πλασέ και δίνει τη νίκη έστω και με γερή τζούρα τύχης. Η αλλαγή του στο 83' έγινε για το φόβο των Ιουδαίων και συνολικά πέρα από τις σέντρες πέρασε 3 πάσες, κέρδισε 4 φάουλ παραχώρησε ένα και έκανε ένα λάθος και έτσι έχοντας μόνο δύο ανεκτά ημίχρονα δημιουργικά μαζί με δύο άσχημα ανασταλτικά ημίχρονα καταλήγει με μηδενικό πρόσημο μένοντας έτσι μετεξεταστέος για τον Σεπτέμβρη.

Μαλεζάς: Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση βρέθηκε και αυτός σε άσχημο απόγευμα δείχνοντας ατολμία και χαλαρότητα στις επεμβάσεις τις οποίες πλήρωσε η ομάδα μετρητοίς με 2 τεμάχια. Με την έλευση του Santos στην τεχνική ηγεσία της εθνικής και την αποχώρηση του Κυριάκου προβιβάστηκε σε 3ο ιεραρχικά στόπερ της εθνικής πίσω από το γιό του Παπα-Στάθη και τον εβραίο γιο του Παπά και ήρθε η ώρα της δικαίωσης για όλους εμάς που λέγαμε από πέρυσι πως είναι καλύτερος του Μόρα. Δυστυχώς όμως για να διατηρηθεί εκεί και να φτάσει να γίνει και βασικός πρέπει να παρουσιάζει την ίδια αυτοσυγκέντρωση και σταθερότητα είτε παίζουμε με τη Φενέρμπαξε στην Πόλη είτε με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (όπου είχε κάνει επίσης κακή εμφάνιση) ή με τον Περούκα στην Τούμπα. Η κούραση είναι σίγουρα μέσα στα ελαφρυντικά του και θα την κουβαλάει όλη τη χρονιά πληρώνοντας τις μόλις 10ημερες διακοπές του αλλά δεν θέλω να πιστέψω ότι έχει διαμορφώσει ήδη τάση να σνομπάρει τα παιγνίδια με τα χωριά αποφεύγοντας να επιδείξει την αυτοθυσία που δείχνει συνήθως πέφτοντας για προβολή. Είναι εξαιρετικά ευφυής παίκτης για να πέσει στην παγίδα της υπεροψίας και επειδή ξέρω ότι διαβάζει με προσοχή είναι καλύτερα τέτοια φαινόμενα να κοπούν από νωρίς πριν αναπτυχθούν σε ευρύτερη νοοτροπία. Το γεγονός ότι το παθητικό των τερμάτων που είχαμε δεχτεί πέρυσι με παρτενέρ του τον Ναπολιτάνο Γκουζγκούνη ήταν μικρότερο από το παθητικό που είχαμε με παρτενέρ του τον Κόνδορα είναι εντελώς συγκυριακό καθώς ακόμα και ο πιο πολωμένος βλέπει ότι λειτουργεί πολύ πιο αποφασιστικά όταν στέκεται πλάι του ο Contreras. Έχει φτάσει όμως εδώ και καιρό η ώρα του απογαλακτισμού όπου ο Στέλιος πρέπει να στηρίζεται στα δικά του πόδια χωρίς να χρειάζεται την παρουσία κάποιου μέντορα.

Στη φάση του πρώτου γκολ τρώει την ντρίμπλα από το σπάσιμο μέσης και την αλλαγή κατεύθυνσης όρθιος και το χειρότερο μάλιστα χωρίς να αντιδράσει καθόλου παρότι ξέρει ότι λογικά ο Μπελάτς θα τη φέρει με το αριστερό στο δεξί για να σουτάρει και δε ρίχνει το βάρος του στα αριστερά για να τον εμποδίσει. Εν ολίγοις παρότι διακρίνεται για την ευστροφία του σε αυτή τη φάση πιάνεται εξ'απήνης χωρίς καθαρό μυαλό που έλεγε και ο ευσυγκίνητος Παναής. Στο δεύτερο γκολ μαρκάρει σωστά τον Βουτσινά αλλά αιφνιδιάζεται από το σκύψιμο του και δεν προλαβαίνει να σκύψει στο σουτ όπως πρέπει για να αποκρούσει με συνέπεια να βρίσκει η μπάλα στο κεφάλι του ελαφρά και να καρφώνεται στη γωνία. Η στιγμιαία αδράνεια στην οποία παρακολουθεί περισσότερο τον παίκτη του και λιγότερο τη μπάλα σε συνδυασμό με την πονηριά του φορ, την τύχη και την ολιγωρία των υπολοίπων αρκούν για να δεχτούμε δεύτερο γκολ στην Τούμπα σε ένα ματς όταν πέρυσι είχαμε δεχτεί 6 σε 15 με τα 5 γκολ να είναι από ομάδες πλέη ωχ και μόνο το 6ο να είναι σε παιγνίδι με ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας και συγκεκριμένα το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο 4-1 με τον Τέλη. Στις 2 ακόμη φάσεις που απειλήθηκε είχε πρώτα μια σωστή ενέργεια όπου έκλεψε βγαίνοντας στα αριστερά από τον Μπελάτς ενώ αδράνησε ελαφρώς στις καθυστερήσεις στη φάση με τον Mosquito. Σίγουρα το περυσινό ρεκόρ όπου η ομάδα είχε την καλύτερη αμυντική επίδοση της ιστορίας της με 16 γκολ δύσκολα θα το φτάσουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το κυνηγήσουμε και για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Στέλιος να είναι πολύ περισσότερο συγκεντρωμένος από ότι στο ματς με τους ακανέδες όπου συνολικά παραχώρησε ένα φάουλ και είχε ακόμα ένα λάθος και ένα κλέψιμο.

Cirillo: Κάθε σοβαρός ηθοποιός που σέβεται τον εαυτό του φροντίζει να φτιάξει ένα show reel με τις καλύτερες σκηνές του προς επίδειξη στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς. Με τη βοήθεια λοιπόν του Μήτσου που ανέλαβε τον σύνθετο ρόλο του ξεβρακωτή γυρίστηκε και το πλάνο του Pato όχι της Milan αλλά της Napoli στην 4 ώστε να υπάρχει σφαιρική άποψη των προσόντων του. Οι σεναριακές προτάσεις για δουλειά μετά και από το φεγγάρι που αντικρίσαμε στην 4 πέφτουν βροχή και μιας που ακολουθεί και διακοπή και θα έχεις χρόνο για πρόβες σου αποστέλλω κλασσική σκηνή του εκλιπόντα μάστορα Νίκου Νικολαΐδη η οποία θα γυριστεί σε τσοντο-remake με αντίστοιχη πχιότητα στην καλλιτεχνική διεύθυνση και εσένα στον κόντρα ρόλο του ντεμέκ ντροπαλού πρωτάρη Τάκη Σπυριδάκη.

Κατά τα ποδοσφαιρικά έχει και αυτός ευθύνη στο πρώτο γκολ καθώς δεν προλαβαίνει να κλείσει τον Μπελάτς που έχει διακορεύσει όμως ήδη όλη την άμυνα ή να προτάξει προβολή γιατί δεν πολυπιστεύει κιόλας ότι θα του βγει του πρώην Ερυθροαστερίτη τέτοια φάση. Έλα όμως που του βγήκε και έτσι βρεθήκαμε για 4ο από τα 5 επίσημα φετινά μας παιγνίδια να κυνηγάμε ανατροπή αποτελέσματος. Στο 27' είχε σωστή επέμβαση σε σέντρα του Tandic στη μία από τις 2 απομακρύνσεις του στο ματς ενώ στο 34' σε tτρανζίσιον μετά από λάθος του Vitolo προλαβαίνει να κλείσει σωστά το χώρο στον Βουτσινά αναγκάζοντας τον να σουτάρει άουτ. Στο 47' είχε έρθει η ώρα του mooning και για όσους δεν γνωρίζουν το διάσημο αυτό σπορ στο οποίο επιδιδόταν με μανία οι Marlon Brando, Al Pacino, Robert de Niro και Robert Duvall στα γυρίσματα του Νονού ενώ οδηγούσαν ταυτόχρονα ενημερώνουμε ότι στη συγκεκριμένη αθλοπαιδιά κερδίζει εκείνος που θα δείξει περισσότερες φορές το φεγγάρι του στον άλλον. Ο Canario εκτέλεσε δυνατά το φάουλ φέρνοντας τη μπάλα βαθιά στην περιοχή και εκεί ο Σάλπι έπιασε την κεφαλιά πάσα προς τη μικρή περιοχή για τον Borat που σηκώθηκε ανενόχλητος και το κάρφωσε. Σε μια κλασσική σκηνή Ιταλικού Νεορεαλισμού που διακρίνεται από ελλειπτικές τροχιές που θα έλεγε και ο Μπακό το παλικάρι από τη Νάπολι σπεύδει στα κάγκελα της 4 για να γίνει ένα κουβάρι με το λαό του και στέλνει με τη βοήθεια του Σαλπιγγίδη σαφές μήνυμα στον Σειρηνάκη να αυξήσει την προσφορά βρέχοντας αν θέλει να φάει ψάρι. Από εκεί και πέρα είχε ακόμα μια απομάκρυνση σέντρας με κεφαλιά στο 67', ένα φάουλ λόμπα που βρήκε τον Σάκη που έστρωσε στον Lucio για την ευκαιρία του και μια αργοπορημένη αντίδραση στις καθυστερήσεις σε προσπάθεια εφόρμησης του Σερραϊκού κουνουπιού την οποία διόρθωσε ο Anis και εκδίωξε δια ποδός ο Δαρείος. Κέρδισε 2 φάουλ και παραχώρησε 1 που του κόστισε και την πρώτη κίτρινη αλλά συνολικά το γκολ και το strip show τον εξιλεώνουν για τις μικρές ολιγωρίες και καθιστούν τη συνολική του εμφάνιση άκρως θεαματική με Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Garcia: Στο πρώτο 20λεπτο ξεκίνησε ράθυμα σε βαθμό που αναρωτιόμουν αν θα έπρεπε να ξεκινήσει τη στιγμή που 2 μέρες πριν δυσκολευόταν ακόμα και να περπατήσει μετά την υπερπροσπάθεια της Πόλης. Στη συνέχεια όμως σοβαρεύτηκε και ανέβηκε κατακόρυφα και δημιουργικά βοηθώντας ιδιαίτερα στην ανάπτυξη αλλά και ανασταλτικά απέναντι σε γατάκια τύπου Λεοζίνιο και Σουμπίνιο ακολουθώντας έτσι σε απόδοση τον Vieirinha και τον Σάκη. Και με καλό Garcia, Vieirinha και φορ είναι σχεδόν αδύνατον μαθηματικά να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα Στη φάση του γκολ έχει και αυτός ευθύνη καθώς μετά την ντρίμπλα στον Lino ακολουθεί τον Μπελάτς αλλά δεν τον προλαβαίνει ούτε στην αρχή, ούτε ακριβώς έξω από την περιοχή όταν είναι από πίσω του και δεν προφταίνει να του κάνει φάουλ με συνέπεια να μπουκάρει και αφού αδειάσει και τον Zinho να φωτογραφίσει τον Δαρείο.

Κάπου εκεί αφυπνίστηκε καθώς άκουσε το εγέρθητι ο εγωισμός του που δεν δέχεται την ήττα και παρέσυρε έτσι και την υπόλοιπη ομάδα στην ανατροπή ξεκινώντας με το μοναδικό του σουτ στο ματς σε ένα συρτό φάουλ στο 21'. Στο 38' βγάζει ωραιότατο άνοιγμα στα αριστερά για τον Lino του οποίου η σέντρα αποκρούεται ενώ στο 43' βλέπει τον Vieirinha έξω από την περιοχή στον άξονα και του περνάει σιδερωμένη κάθετη την οποία μετά τις απαραίτητες σακούλες μετατρέπει σε γκολ το λαμπρότερο αστέρι του ηλιακού μας συστήματος. Έχει συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ καθώς εκτελεί το φάουλ στέλνοντας βαθιά στην άμυνα το βέλος που επιστρέφει με κεφαλιά ο Σάλπι στον Sexy με αντάλλαγμα ένα strip-poker. Έχει ευθύνη όμως και στο δεύτερο γκολ καθώς και πάλι και παρότι είναι ψυλλιασμένος δεν προλαβαίνει να κλείσει τον Μπελάτς έξω από την περιοχή επιτρέποντας του να σουτάρει και να σκοράρει αμολώντας τα φίδια που κατέπνιξε τελικά ο Σάκης. Με νέο εξαιρετική δικιά του στεκιά σε φάουλ στο 80' βγάζει τη δεύτερη επιτυχημένη σέντρα του και βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Filomeno που πιάνει την καρφωτή κεφαλιά προσπαθώντας να σπάσει την κατάρα αλλά ο ραδάνθρωπος εκτινάσσεται και διώχνει σε κόρνερ. Συνολικά ήταν ο καλύτερος από τους χαφ μας βοηθώντας σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας όπως φαίνεται και από τις 8 επιτυχημένες πάσες του ενώ είχε 2 επιτυχημένες σέντρες στις 7 δείχνοντας σαφή διάθεση να φτιάξει παιγνίδι. Με το εξαιρετικό του κράτημα μπάλας κέρδισε 4 φάουλ ενώ παραχώρησε 3, έκανε ένα κλέψιμο και χρεώθηκε με 2 λάθη και παρότι είχε ευθύνη και στις 2 άτυχες φάσεις η συνολική του αντίδραση, διάθεση και παραγωγικότητα τον τοποθετεί στους διακριθέντες που δε χρειάζεται να επιδείξουν τα ανατομικά τους μεγέθη καθώς αυτά είναι γνωστά και ευδιάκριτα στον πλανήτη.

Vitolo: Πραγματοποίησε μετριότατη εμφάνιση καθώς παρά τα γνωστά του ποιοτικά ανασταλτικά τρεξίματα ήταν ιδιαίτερα επιπόλαιος στις μεταβιβάσεις και χρεώθηκε με 4 λάθη ενώ είχε και την απερίσκεπτη ενέργεια να βγάλει το χέρι για να κόψει έξω από την περιοχή στο 90' παραχωρώντας το φάουλ που σπατάλησε ο Σουμπούτεο. Πιστεύαμε ότι μετά την αποβολή στο ματς στο Καυταντζόγριο πέρυσι για παρόμοια κίνηση είχε θεραπευτεί από τέτοιες ενστικτώδεις απονενοημένες δράσεις αλλά από ότι φαίνεται συνεχίζει να παίζει με τα πνευμόνια και τα έξτρα βράγχια και καθόλου με το μυαλό και όσοι δεν το χρησιμοποιούν δεν πάνε μακριά. Η επιστροφή στην Τριπολιτσά που έχει αποδειχθεί κρανίου τόπος για αυτόν καθώς τραυματίστηκε εκεί και πέρυσι και πρόπερσι και έχασε μεγάλα μέρη της σεζόν είναι ένα επιπλέον κίνητρο για αυτόν να λάμψει υιοθετώντας απλές και γρήγορες πάσες και σταθερή αυτοσυγκέντρωση σε όλο το ματς. Το γεγονός ότι οι υπόλοιποι στην Πόλη καθάρισαν και για αυτόν (όπως και πέρυσι στο ματς με τον Πολυτσακωματικό στην Τούμπα) δίνοντας του την ευκαιρία να επιστρέψει για παιγνίδι στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο Βασιλοχώρι (αυτό σημαίνει Villareal) έξω από τη Βαλένθια θα έπρεπε να τον αναγκάσει να εκφράσει με την απόδοση του την ευγνωμοσύνη του. Αντ'αυτού εκείνος έδειχνε πνιγμένος στο άγχος απέναντι σε αντιπάλους χαμηλού βεληνεκούς και αν θέλει να συνδράμει φέτος σε μια πρωταθληματική χρονιά και στην Ευρωπαϊκής καταξίωση πρέπει να πατήσει ένα γερό σφουγγάρισμα στο μυαλό του γιατί υπάρχουν πολλές ακάθαρτες περιοχές που αδικούν τα υπερφυσικά του προσόντα.

Στο πρώτο ημίωρο εμφανίστηκε μουδιασμένος απέχοντας εντελώς από την κυκλοφορία της μπάλας όντας σοκαρισμένος για ένα 10λεπτο μετά το γκολ. Στο 31' σε άνοιγμα του Σάλπι στον κενό χώρο στα δεξιά ανεβαίνει και προλαβαίνει τη μπάλα πριν βγει άουτ σεντράροντας για τον Vladan ο οποίος πιάνει την κεφαλιά αλλά το πατριωτάκι του πέφτει και τη στέλνει κόρνερ. Στο 34' πουλάει φτηνά και εύκολα τη μπάλα στο κέντρο από όπου προκύπτει το transition στην πάσα του Λεό στον Βουτσινά που σουτάρει άουτ κλεισμένος από τον ηθοποιό. Στην επανάληψη και μετά τη νέα ισοφάριση παίρνει παραπάνω μέτρα προσπαθώντας να βοηθήσει και στο 63' τον βρίσκει ο Vieirinha με σκαστή μπαλιά αλλά η νέα πάσα που προσπαθεί να του περάσει κοντράρει τελευταία επάνω του και φεύγει άουτ χρεώνοντας τον με ακόμα ένα λάθος ενώ πραγματοποιεί τη μοναδική του απομάκρυνση σε σέντρα του Soubuteinho. Συνολικά είχε 4 πάσες και 4 λάθη, ένα κλέψιμο και 6 (!) κερδισμένα φάουλ που τον φέρνουν στην πρώτη θέση του πίνακα του πρωταθλήματος μαζί με Vieirinha και Romano του Εργοτέλη ενώ παραχώρησε 2 με το ανόητο στο 90' να του αποφέρει και την πρώτη κίτρινη για το χέρι.

Sorlin: Στο τελευταίο του παιγνίδι με τη φανέλα του Π.Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε για ένα ημίωρο και κακώς επιλέχθηκε να ξεκινήσει καθώς ήταν φανερό ότι το μυαλό του ήταν αλλού. Η ιστορία είχε αρχίσει να στραβώνει από πέρυσι το καλοκαίρι όταν μετά το πρώτο εξάμηνο και τους διπλούς τραυματισμούς του ξεκίνησε η κρεβατομουρμούρα από τη γυναίκα του που δεν μπορούσε να προσαρμοστεί με τίποτα στην Ελλάδα και τα πράγματα κορυφώθηκαν το Δεκέμβρη με την μυθιστορηματική ληστεία στο σπίτι του. Τα μάζεψε άρον-άρον από το παλιό τσαρδί του Αγαθοκλέους (πςςς) στα προάστια και μετακόμισε στο κέντρο για μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά το σοκ ήταν ισχυρό καθώς η γυναίκα του δεν μπορούσε να ξεχάσει με τίποτα ότι μπήκαν στο σπίτι τους με τους ίδιους και το παιδί μέσα και εκείνη έγκυο και τους κοίμισαν με σπρέι πριν τους ληστέψουν.

Δυστυχώς και παρότι οι δράστες τελικά συνελήφθησαν η συμβία του δεν μπόρεσε να δεχτεί το περιστατικό ως ακραία περίπτωση που δεν συμβαίνει συχνά στη χώρα και τον έπεισε να επιστρέψει μόνη της στη Γαλλία με το παιδί για να γεννήσει ήρεμη. Στο μεταξύ συνέχισε να του τονίζει την επιθυμία της να γυρίσουν οικογενειακά πίσω ενόψει και του δεύτερου παιδιού πράγμα που είχε πάντοτε όσο επαγγελματίας και αν είναι ένα σαφές αντίκτυπο στην ψυχολογία του που δεν μπορούσε να ησυχάσει. Πριν ένα μήνα υπήρχε ενδιαφέρον από τη ποδηλατούπολη της καταγωγής του το Saint-Etienne αλλά η πρόκληση του τσου λου πριν τα παιγνίδια με τον Ajax ήταν πολύ μεγάλη για να την αφήσει στην άκρη. Με το που ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη και έκανε το χρέος του γιατί δεν ήθελε να αφήσει σε καμία περίπτωση την ομάδα ξεκρέμαστη έφερε το αίτημα φυγής του στη διοίκηση και ήταν αμετάπειστος και αδιάφορος στο γεγονός ότι θα πετάξει παραπάνω από 300 χιλιάδες ευρώ εγκαταλείποντας το τωρινό του συμβόλαιο των 450 χιλιάδων για να πάει να πίνει τα μεταλλικά νερά που απλώνει ο Stallone στη μπανιέρα πριν διεισδύσει σε αυτήν. Ξέρει πως στην ουσία όλη αυτή η ιστορία είναι ένα συναισθηματικό λάθος παρόμοιο με εκείνο που έκαναν πολλοί που δεν τον συμπαθούσαν γιατί δεν ταίριαζε στα φαντεζί (τρομάρα) μας πρότυπα.

Στο κύκνειο άσμα του αγωνίστηκε για ένα ημίωρο και βρέθηκε σε πλεονεκτικό σημείο μέσα στην περιοχή στο 1' σε σέντρα του Vieirinha αλλά δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα με τη μία. Στο 26' έκανε μια περιστροφή γύρω από τον άξονα του αλλά η σέντρα του δεν πέρασες και στο επόμενο λεπτό από στρώσιμο του Lino επιχείρησε το τελευταίο του σουτ με το δικέφαλο στο στήθος το οποίο έφυγε άουτ. Λίγο μετά σηκώθηκε το νούμερο 10 για αλλαγή και αποχώρησε έχοντας 2 πάσες, 0/2 σέντρες, 1 σου και ένα λάθος αφήνοντας τη βαριά κληρονομιά της εν λόγω φανέλας στον αντικαταστάτη του που θα κληθεί να υπογράψει άμεσα και να αξιοποιήσει το διάστημα της διακοπής για να ενσωματώσει τη δεδομένη του ποιότητα στην ομάδα. Προσωπικά θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί γράφοντας για αυτόν όλο αυτό το διάστημα μου έδωσε την ευκαιρία να μιλήσω για ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου που δυσκολευόμασταν μέχρι πρότινος να κατανοήσουμε και να του ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στην καριέρα του ως προπονητής όπου έχει όλα τα φόντα να διακριθεί χάρη στην οξυδέρκεια του και χάρη στο ότι θα παίζει πάντα το παιγνίδι με μυαλό όπως παρατήρησε και ο Γιόλ του Ajax που δήλωσε ότι του άρεσε περισσότερο από όλους. Αγωνίστηκε σε 46 παιγνίδια πρωταθλήματος σημειώνοντας 3 γκολ, ένα στη Λιβαδειά πρόπερσι στο 0-3 (στο 2΄52'')

ένα με τον Ανθρακικό πέρυσι στο 3-0 στο 0'14"

{youtube}tus45Ujd7uE/youtube}

και ένα με τον Τέλη στην τελευταία αγωνιστική πέρυσι στο 4-1 στο 0'20''

{youtube}yy_MepX5n_A/youtube}

και με αυτά του λέω À Bientôt και ρωτάω το μέλος του PAOKmania και μάνατζερ του Αντρέα Ικίμη αν έχει κάτι εξίσου καλό ή αν τα κελεπούρια βρίσκονται μόνο μια φορά.

Vieirinha: Είναι σε διαρκή κατάσταση πριαπισμού εδώ και καιρό και πρέπει οπωσδήποτε να τον ράνουμε με ματόχαντρα και σκόρδα (φυσικά και όχι οδοντιατρικά) να μη μας τον ματιάσουν γιατί εύλογα όλοι μιλάνε και γράφουν για αυτόν τα καλύτερα σχόλια που είναι πάντοτε φτωχά για να απεικονίσουν τη σταθερή του ποιότητα. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο τραβούσε στην πλάτη του την ομάδα και όταν βρήκε στο τελευταίο τέταρτο άξιους συμπαραστάτες τον Canario και τον Σάκη κατάφερε να οξυγονοκολλήσει ένα έξοχο τεμάχιο σε κρίσιμο χρονικά σημείο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο 1' η καλή του σέντρα καταλήγει στον Sorlin ο οποίος όμως δεν καταφέρνει να σουτάρει με τη μία χάνοντας την ευκαιρία να χαιρετήσει με γκολ. Στο 4' κάνει αλλεπάλληλες προσποιήσεις από τα πλάγια ενώ συγκλίνει και πιάνει το αριστερό που φεύγει άουτ. Μετά την ψυχρολουσία είναι αυτός που κινείται ελεύθερα και ενώ ξεκινάει στα δεξιά περνάει αριστερά με την είσοδο του Σάκη και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο. Στο 40' εκτελεί το φάουλ από τα πλάγια και δεξιά (σε ένα νέο ρόλο που τον φέρνει να εκτελεί και τα κόρνερ και τα φάουλ αλλά μας τον στερεί έτσι από την περιοχή και μας λείπει η εκρηκτικότητα του) αλλά και η δεύτερη αυτή σέντρα του δεν περνάει από τον ερωτύλο Ισπανό. Στο 42' έχει τη δεύτερη τελική του όταν τον βρίσκει ο Σάλπι στα δεξιά και μετά το πρώτο κοντρόλ πιάνει αμέσως το αριστερό που μπλοκάρει ο σέρβος Ράντος.

Στο 43' όμως κάνει την τρίτη, τελευταία και φαρμακερή του τελική καθώς έχει βρεθεί στον άξονα έξω από την περιοχή και ο Canario με τον οποίο έχουν ξεχωριστή επικοινωνία τον βρίσκει αμέσως με την κάθετη και απαγγέλλει άψογα το ποίημα. Πρώτα σταματάει τη μπάλα με το δεξί και αμέσως κάνει μισή στροφή αδειάζοντας το μέλλον του γάβρου, ύστερα κάνει ακόμα ένα άγγιγμα με το δεξί και φέρνει τη μπάλα στο αριστερό για να μπουκάρει αμέσως με ένα ελαφρύ στρώσιμο στην περιοχή και να αποφύγει τον ερωτιάρη πριν τελειώσει τη φάση με γκελαριστό αριστερό στην αριστερή γωνία του Ραδίκη. Στο 60΄ κυνηγάει την ωραία μπαλιά του Lino με το εξωτερικό αλλά προλαβαίνει και βγαίνει ο Δανείκογλου για να διώξει σε πλάγιο ενώ στο επόμενο λεπτό βγάζει τη μοναδική του επιτυχημένη σέντρα για τον Filomeno που πιάνει κεφαλιά άουτ. Στο 71' όμως δείχνει και πάλι την οξυδέρκεια του και την εξαιρετική αντίληψη χώρου που τον διακρίνει καθώς καταλαβαίνει που θα πάει η μπάλα στη σέντρα του Lino και προλαβαίνει και τη γυρίζει διαγώνια και πάλι στη μικρή περιοχή για το Μήτσο που στρώνει στο Σάκη και παίρνουμε έτσι το πρώτο τρίποδο. Στο τελευταίο τέταρτο όπως ήταν λογικό κατέβασε ταχύτητα και ολοκλήρωσε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση όπου εκτός από τις 3 τελικές και το γκολ είχε 1 στις 3 σέντρες, 6 πάσες, 2 λάθη ενώ κέρδισε 6 φάουλ (φτάνοντας αμέσως στην κορυφή της λίστας στο πρωτάθλημα) και απομάκρυνε και μια σέντρα του subbuteo στις καθυστερήσεις.

Ivic: Προσωπικά ήταν το χειρότερο παιγνίδι του στον Π.Α.Ο.Κ. που έχω δει εδώ και 3 χρόνια που αγωνίζεται στην ομάδα. Το πρόβλημα της φυσικής του κατάστασης που τον φέρνει πάντα σε ντεφορμάρισμα ως τον Οκτώβρη είναι οξυμένο φέτος που δεν έκανε σωστή προετοιμασία και κάνουν την ανάγκη εναλλακτικής λύσης για τη θέση του πιο μεγάλη από ποτέ. Ισχύουν και για αυτόν τα ίδια δεδομένα που αναφέρθηκαν και στον Lino καθώς ρεαλιστικά μπορείς να περιμένεις 25 με 30 καλά ματς από τον στρατάρχη και ακόμα και τρομάρα των αντιπάλων σε στυλ νεκρού Ελ Σιντ πάνω στο άλογο αλλά μέχρι εκεί. Στο 2' μπήκε κάθετα στην περιοχή ως δεύτερο φορ αλλά η σέντρα του Anis δεν πέρασε ενώ στο 20' δεν πήρε την πάσα του Σάλπι όντας μόνος στη μικρή περιοχή καθώς ο Μήτσος προτίμησε να σουτάρει με το αριστερό άουτ. Στο 31΄είχε τη μοναδική του τελική προσπάθεια όταν σε δυνατή σέντρα του Βίκτωρα από τη δεξιά γραμμή έπιασε την κεφαλιά αλλά το πατριωτάκι του είπε ne zatim και έπεσε διώχνοντας σε κόρνερ.

Με το που είδε τον Filomeno να ζεσταίνεται προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δε κατέβασε σωστά τη μπάλα στην πάσα του Σαλπιγγίδη στο 57' ενώ στο 58' το σουτ που επιχείρησε μετά από πάσα του Σάλπι κοντραρίστηκε από τον Αγαπητικό της Λα Κορούνια. Εκεί σηκώθηκε οριστικά το 21 για αλλαγή και αποχώρησε έχοντας 4 πάσες και 3 λάθη, τη μία τελική με την κεφαλιά, ένα κλέψιμο και σε 4 κερδισμένα φάουλ σε 60' σε μια εμφάνιση που θέλει σύντομα να ξεχάσει και εκμεταλλευόμενος τη διακοπή να περιέλθει σε καθεστώς άνωσης που θα τον τραβήξει και πάλι προς τα πάνω για να παρασύρει και εμάς.

Σαλπιγγίδης: Πιστώνεται με τις 2 ασσίστ με τις οποίες έφτασε τις 4 στη σεζόν (2 με ajax) αλλά είναι δεδομένο ότι ο φορ τρέφεται με τα γκολ και δυστυχώς η νευρικότητα του στην τελική προσπάθεια τον έχει αφήσει νηστικό με συνολικό απολογισμό μέχρι στιγμής μόλις 1 γκολ σε 5 ματς. Πρέπει να σκοράρει σύντομα για να ξεμπλοκάρει ψυχολογικά και θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στην κόντρα σε Τριπολιτσά και Πριτς όπου πιθανά τέρματα του θα είναι ακόμα πιο πολύτιμα.

Διακρίθηκε πάντως και στο full monty μέρος του ματς εξυπηρετώντας τον Bruno και προσφέροντας θέαμα στο ρόλο του ξεβρακωτή που συνηθίζεται στα πάρτι για εργένηδες. Στο 10' αιφνιδιάζεται από τη σκαστή σέντρα του Lino και αργεί για κλάσματα να κάνει κίνηση προς τη μπάλα με αποτέλεσμα όταν τη βρίσκει τελικά σε πιο προχωρημένο σημείο της πορείας της να τη στέλνει άουτ σε ακόμα μια εξ'επαφής πυροβολείς και τρέχεις να μου κρυφτείς ευκαιρία. Στο 20'μπαίνει από αριστερά και αντί να γυρίσει στον επερχόμενο Ivic στη μικρή περιοχή που είναι σαφώς σε καλύτερη θέση πιάνει το αριστερό που ως γνωστόν δεν είναι το καλό του και στέλνει τη μπάλα άουτ σε μια φάση που δείχνει ότι η επιθυμία του να σκοράρει μερικές φορές μπορεί να αποβεί και εις βάρος της ομάδας. Στο 38' ο Lino του βγάζει τη σέντρα αλλά ο τερματζής τον προλαβαίνει με γροθιές ενώ στο 42' βρίσκει ωραιότατα τον Vieirinha στα δεξιά που σουτάρει για να μπλοκάρει ο τερματάς.

Στο 47' προλαβαίνει τη βαθιά σέντρα του Canario και με κεφαλιά σερβίρει την πρώτη ασσίστ στον Bruno στη μικρή περιοχή την οποία ακολουθεί ακόμη μια βοήθεια στην 4 στους πανηγυρισμούς. Στο 51' ο Παπάζογλου τον προλαβαίνει στη σέντρα του Σάκη και στο 57' περνάει ωραία πάσα στον Ivic που κάνει κακό κοντρόλ. Στο 71' ενώ στην αρχή μπαίνει βιαστικά στην περιοχή στη σέντρα του Lino στη συνέχεια προλαβαίνει να στρώσει το γύρισμα του Vieirinha στον Σάκη για να πιστωθεί έτσι τη 2η του ασσίστ σε μια φάση που λειτούργησε το ένστικτο της ομαδικότητας του. Τη δεύτερη και τελευταία του τελική στο ματς την έχει στο 89' όταν τσιμπάει την εξαιρετική κεφαλιά πάσα του Φώτη και μετά από ένα κοντρόλ μπαίνει στην περιοχή αλλά το δεξί πλασέ που επιχειρεί στέλνει τη μπάλα πάνω στα ραδίκια και έξω από την περιοχή. Συνολικά εκτός από τις 2 τελικές προσπάθειες και τις 2 ασσίστ πέρασε 4 πάσες κέρδισε 5 φάουλ και παραχώρησε 1 σε μια εμφάνιση που για άλλους θα κρινόταν άκρως ικανοποιητική αλλά για αυτόν απέχει ακόμα από τα καλά του στάνδαρδ.

Παπάζογλου: Κερδίζει τον ασήμαντο τίτλο του mvp του ματς καθώς από την ώρα που μπήκε άλλαξε εντελώς η μορφή του αγώνα. Δεν είναι μόνο το νικητήριο γκολ που πέτυχε αποφασίζοντας επιτέλους να πλασάρει στην τελική αντί να σκοτώσει όπως του έγραφα (και ξέρω ότι ακούει γενικά τι του λες και με διαβάζει) που μας χαροποιεί. Είναι η γενικότερη κίνηση του που έδειξε μοντέρνο φορ καθώς συχνά-πυκνά βγήκε και στα άκρα και προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει σε ένα στοιχείο που είναι απαραίτητο πια για τους μοντέρνους φορ που δεν είναι δυνατόν να παίζουν μόνο κορυφή αλλά ενίοτε οφείλουν να εναλλάσσονται και στα άκρα. Ταυτόχρονα μοίρασε σωστά τη μπάλα και παραλίγο να πιστωθεί και μία ασσίστ στην ωραία μπαλιά στον Φώτη ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει και ένα πέναλτι από το άγαρμπο κράτημα και γκρέμισμα του συνεπώνυμου του στην περιοχή. Αμέσως με την είσοδο του αισθάνθηκε το 1.95 του και τη δύναμη του η αντίπαλη άμυνα καθώς πίεζε τα κοντύτερα και πιο αδύναμα στόπερ ψηλά προκαλώντας τους ταραχή και λοιπά Λε-πα σουξέ.

Στο 46' έβγαλε την πρώτη από τις 3 σέντρες του ως συρτή παράλληλη που αποκρούστηκε εύκολα ενώ στο 51΄πέρασε ωραιότατα στον αριστερά τον Blueson και έβγαλε τη δεύτερη συνολικά σέντρα του για τον Σάλπι που δεν πέρασε από τον συνεπώνυμο. Στο 70' ακολουθεί τη φάση και παραμένοντας συγκεντρωμένος βγαίνει σωστά στο χώρο και πιάνει αμέσως το δεξί πλασέ με σωστή κατεύθυνση του σώματος το οποίο παρότι σκάει ελαφρώς περίεργα κάτω επιβραβεύεται τελικά λόγω σωστής δύναμης και κατεύθυνσης που είναι τα 2 πιο σημαντικά ζητούμενα στις τελικές. Στο 73' δοκίμασε ακόμη μία σέντρα από τα δεξιά που την έδιωξε ο Ti amo ti tsimento ενώ στο 75' κερδίζει την βαθιά μπαλιά με το πρώτο κοντρόλ μαζί με την περιστροφή κάνει ένα δεύτερο και σερβίρει αμέσως σιδερωμένη πάσα στο Φώτη που του χαλάει την ασσίστ σουτάροντας ξυστά άουτ. Εκτός από αυτή τη χαμένη ασσίστ και το γκολ στη μοναδική του τελική πέρασε ακόμα 3 πάσες και χρεώθηκε με ένα λάθος σε μια εμφάνιση που ήρθε άμεσα όπως χρειαζόταν για να διώξει τα φαντάσματα της ευκαιρίας με τη Φενέρ που πέρασε ευτυχώς για εμάς και για αυτόν ανώδυνα. Αν συνεχίσει δε να εκτελεί με πλασέ θα περάσω την Κυριακή από την εκκλησία της γειτονιάς του για να τον δω και να ανάψω ένα κερί ίσα με το boy του.

Filomeno: Αγωνίστηκε για ένα ημίωρο με το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-4-2 και παρότι πρόλαβε να έχει 4 τελικές προσπάθειες δεν κατάφερε και πάλι να σπάσει την κατάρα του πρωτομάστορα και να σκοράρει ακριβώς μετά από ένα χρόνο όπου και πέτυχε το μοναδικό του παστέλι απέναντι στον cow-boty. Ξεκινούσε τις προσπάθειες του αποκλειστικά από τα αριστερά όπου έχει και το καλό του πόδι με στόχο να συγκλίνει για να γίνεται 2ος φορ και παρότι έδειξε ότι αυτή είναι η θέση του και την ξέρει τακτικά δεν μπόρεσε να σπάσει το ρόδι. Στο πρώτο λεπτό της εισόδου του καταγράφει την πρώτη του τελική όταν σε σέντρα του Σείριου βγαίνει στο πρώτο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του περνάει άουτ ενώ στο 65' επιχειρεί μια σέντρα που ανακόπηκε εύκολα από τα δανεικά του Μαρινάκη. Στο 75' από φάουλ του Cirillo o Σάκης του έστρωσε τη μπάλα σε καλό σημείο για το αριστερό του αλλά το διαγώνιο συρτό του έφυγε σύριζα άουτ ενώ στο 80' στο φάουλ του Garcia πήδηξε σωστά και έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο ραδίκιαμαν του τα έδειξε ανάποδα πέφτοντας και διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 83' μετά από αποτυχημένο βολέ του τερματζή τους έπιασε και πάλι το αριστερό στέλνοντας το τόπι και πάλι άουτ στην τελευταία του τελική προσπάθεια ενώ στο 89' από δικιά του εξαιρετική κεφαλιά πάσα μετά από το βολέ του Δαρείου προκύπτει το τετ-α-τετ του Σάλπι. Συνολικά σε επίπεδο δραστηριότητας και συμμετοχής στις φάσεις η εμφάνιση του κρίνεται θετική αλλά σε επίπεδο ουσίας που σημαίνει πάνω από όλα γκολ για το φορ έχει και πάλι ένα μεγάλο Νάδα στο ενεργητικό του. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε ένα γκολ σε ένα θεωρητικά εύκολο παιγνίδι για να πάρει μπρος καθώς αναζητεί ακόμα το ένστικτο του killer που μοιάζει να εγκατέλειψε στην Τριπολιτσά και μακάρι να το ξαναβρεί εκεί στο επόμενο ματς.

Sznaucner: Μπήκε στο 83' για ένα δεκάλεπτο με τις καθυστερήσεις για να αγωνιστεί αριστερά και να μας στεγανοποιήσει έναντι πιθανών νέων διαρροών που θα μπορούσε να μας προξενήσει ο Μπελάτς αλλά ακούμπησε μόλις μια φορά τη μπάλα για αυτό και δεν είναι δυνατόν να κριθεί σοβαρά.

Παππάς: Ο αστυνομικός στο επάγγελμα από το σύνδεσμο του Βαρούχα θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Παπάζογλου από τον συνεπώνυμο και εκτέθηκε από τον βοηθό του Καρατζίκα σε μια υπόδειξη offside του Σάλπι. Κατά τα λοιπά στο συχνά σκληρότατο παιγνίδι των Σερραίων που παραχώρησαν 33 (!) φάουλ δεν έκανε σωστή χρήση των καρτών για να προστατεύσει το ματς και το ρυθμό αλλά μας έδινε τα περισσότερα σπόρια στα αμφισβητούμενα μαρκαρίσματα.

Δερμιτζάκης: Ξεκίνησε με λανθασμένο σχήμα με τον Sorlin αριστερά που ήταν φευγάτος αλλά ανεξάρτητα από αυτό αν δεν παίξεις με 2 φορ στην έδρα σου με τις Σέρρες πότε θα παίξεις; Με το που πέρασε τον Παπάζογλου σε ρόλο κεραίας στο 30' η εικόνα έφτιαξε και μάλιστα στην αρχή της επανάληψης μπήκε με γκολ σε αντίθεση με τα σταθερά άσχημα τέταρτα στα 3 τελευταία ματς. Αντικατέστησε σωστά τον υστερήσαντα Ivic στο 60' με το Filomeno γυρίζοντας σε 4-4-2 αλλά ο τρόπος ανάπτυξης στηριζόταν και πάλι κυρίως σε βαθιές μπαλιές του Garcia και σέντρες των μπακ και δεν περιελάμβανε κάθετες πάσες από τον άξονα ή γρήγορο παιγνίδι με 1-2 που προτιμά όπως έχει δηλώσει. Αν προσθέσουμε και τα αμυντικά λάθη που τον ώθησαν να περάσει τον Miro στο τελευταίο δεκάλεπτο για περισσότερη σιγουριά και το κλείδωμα των βαθμών αντιλαμβανόμαστε ότι έχει ακόμα πολλά να διορθώσει και τα μανίκια του πρέπει να παραμείνουν σηκωμένα στη διακοπή έστω και χωρίς τους διεθνείς.

Λαός: Η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική αλλά ξεκινήσαμε και εμείς νωθρά επηρεασμένοι από τη ζέστη παρά το αρχικό εντυπωσιακό δίλεπτο στάνδιγ οβέισον και δείξαμε ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ο ρόλος μας οφείλει να αφυπνίζει την ομάδα. Μετά από κάποιες προσπάθειες των παιδιών της 4 πήραμε κάπως εμπρός σε παλμό αλλά ήμασταν συνολικά μακριά από το να φέρουμε επαρκώς τον τίτλο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ.

Διαβάστε ακόμη...