Η πρώτη μεγάλη εκδρομή στην Αθήνα (1939)

Σαν σήμερα στις 19/5/1939, ανακοινώνεται στον τύπο της εποχής από τους διοικούντες του ΠΑΟΚ, η διοργάνωση "Μεγάλης Εκδρομής" με "Ειδική Έκτακτη Αμαξοστοιχία", για την Αθήνα και τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 1938-1939...
Η πρώτη μεγάλη εκδρομή στην Αθήνα (1939)

Η μεγαλειώδης εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο συντριβάνι, στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος με τον Εθνικό Πειραιώς στις 14/5/1939, όπου θριάμβευσε με το επιβλητικό 4-0, τον έφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του, στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Εκεί θα αντιμετώπιζε την ΑΕΚ που ουσιαστικά είχε περάσει στον τελικό ανευ αγώνα.

Στις 17/5/1939 ανακοινώθηκαν στον τύπο της εποχής η ημερομηνία και ο τόπος του τελικού (απόκομμα εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από κάτω).


Η είδηση αυτή, δημιούργησε στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ εκτός από μεγάλη εφορία, μεγάλη ανυπομονησία και ανάγκη προγραμματισμού εκδρομής, αφού το κοινό του, εκδήλωσε απίστευτα μεγάλο ενδιαφέρον, για να παραστεί στον αγώνα και να ενισχύσει την ομάδα, κάτι που ήδη έκανε από την ίδρυσή του συλλόγου αλλά όχι τόσο μαζικά.

Σαν σήμερα λοιπόν στις 19/5/1939, ανακοινώθηκε στις εφημερίδες η διοργάνωση της πρώτης μεγάλης εκδρομής του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, με ειδική έκτακτη αμαξοστοιχία και φθηνά εισιτήρια. Μια αμαξοστοιχία, που θα μετέφερε μόνο οπαδούς του ΠΑΟΚ.

" Ο ΠΑΟΚ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗΝ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ"

Ως ανεγράφη ήδη, την μεταπροσεχή Κυριακήν 28ην τρέχοντος εις τας Αθήνας και εις το γήπεδον του Παναθηναϊκού, θα λαβει χώραν ο τελικός αγών του Κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ του ΠΑΟΚ της πόλεώς μας και της ΑΕΚ Αθηνών.

Επί τη ευκαιρία αυτή, ο ΠΑΟΚ διοργανώνει μεγάλην εκδρομήν εις την πρωτεύουσαν δι' ειδικής εκτάκτου αμαξοστοιχίας και με ευθηνότατα εισιτήρια.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχωσι της εν λόγω εκδρομής, δια περισσοτέρας πληροφορίας, δύνανται να απευθύνωνται εις το γραφείο ή του κ. Κοντοπούλου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 5) από 8-1 π.μ. και 4-8 μ.μ. Τηλ. 60-75, ως και εις το γήπεδον του ΠΑΟΚ από 12-2 και από 7-9 μ.μ.

Μετά από λίγες μέρες, στην Αθήνα οι εφημερίδες έγραφαν για αυτό που ετοιμαζόταν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ...


Με όλα αυτά, κάθε οπαδός και φίλος του ΠΑΟΚ απλά φέρνει στο μυαλό του το διαχρονικό σύνθημα... Ένα σύνθημα που τραγουδιέται και χορεύεται αγκαλιά στην κερκίδα... Εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια, μες την Αθήνα στέλναμε "βαγόνια", με ΠΑΟΚτσήδες τρελοκομεία...

Το μεγάλο γεγονός του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας και της εκδρομής, απασχολούσε τον τύπο, σχεδόν καθημερινά.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ημερολογιακά μέχρι και την παραμονή του τελικού της 28/5/1939, αποκόμματα από την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", που πιστοποιούν του λόγου το αληθές.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...