Φιλική νίκη επί της Εθνικής Πολωνίας (1975)

Σαν σήμερα στις 19/2/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την Εθνική Πολωνίας ...
Φιλική νίκη επί της Εθνικής Πολωνίας (1975)

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 20.000 περίπου θεατές, πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 72' ο Άγγελος Αναστασιάδης, μετά από συνεργασία των Σαράφη – Ασλανίδη.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ βρέθηκε μια ομάδα που ένα χρόνο νωρίτερα στο μουντιάλ της (τότε) Δυτικής Γερμανίας είχε κατακτήσει την 3η θέση, εντυπωσιάζοντας με την αγωνιστική της εικόνα.

Μια ομάδα που είχε στις τάξεις της παικταράδες της εποχής (Ντέινα, Λάτο, Σιμανόφσκι, Κάσπερτσακ κ.α.) η νίκη επί της οποίας δεν πέρασε απαρατήρητη!

Οι Πολωνοί σημάδεψαν σε δύο περιπτώσεις, στο 55' με τον Γιάκομτζακ και στο 63' με τον Κβιατσόβσκι τα δοκάρια της εστίας μας, την οποία στην επανάληψη υπερασπιζόταν ο Στέφας.


Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αναστασιάδης, Σαράφης, Τσιλιγκιρίδης και από την Εθνική Πολωνίας οι Σιμανόφσκι, Σάρμαχ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ (46' Στέφας), Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης (46' Χατζηαντωνίου), Τσιλιγκιρίδης, Αποστολίδης, Σαράφης, Κούδας (23' Κερμανίδης), Αναστασιάδης, Παρίδης (46' Ασλανίδης).

Εθνική Πολωνίας: Καρβέκι, Σιμανόφσκι, Γκόργκον, Βαβρόφσκι, Μακίλεβιτς, Γιάκομτζακ (63' Κάσπερτσακ), Γκαρλόφσκι, Ντέινα, Κμιέτσικ, Σάρμακ, Κβιατκόφσκι (63' Λάτο).

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...