Το "αντίο" του Κούλη Αποστολίδη (1979)

Σαν σήμερα στις 17/10/1979, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Εθνική Ελλάδας, σε φιλικό παιχνίδι που διοργανώθηκε προς τιμή του Κούλη Αποστολίδη...
Το "αντίο" του Κούλη Αποστολίδη (1979)

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (6.737 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 4-2, με τον κόσμο να αποθεώνει τον Αποστολίδη, αναγνωρίζοντας την πολύ μεγάλη προσφορά του στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε!

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης στον Κούλη Αποστολίδη έδωσαν πλακέτες ο ΠΑΟΚ, η ΕΠΟ, ο ΠΣΑΠ, καθώς και εκπρόσωποι Σύνδεσμοι Φίλων του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος ανταπέδωσε δίνοντας πλακέτες στον ΠΑΟΚ και στην ΕΠΟ, ενώ ο Μαμιδάκης έδωσε αναμνηστικά δώρα στους παίκτες της Εθνικής για τη συμμε"τοχή τους.

Ο αγώνας αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 5/9, αναβλήθηκε όμως λόγω κακοκαιρίας, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ

Στο παιχνίδι το σκορ άνοιξε μόλις στο 4' ο Κερμανίδης, ο οποίος μετά από μπαλιά του Αναστασιάδη, πλάσαρε τον Κωνσταντίνου που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα η οποία αργά και βασανιστικά πέρασε τη γραμμή της εστίας.

Στο 7' το σουτ του Γαλάκου σταμάτησε στο δοκάρι μας, ενώ την ίδια τύχη είχε το σουτ του Βασιλάκου στο 15'. Στο 19' ο Κούδας βρήκε τον Αλεξανδρίδη και ο τελευταίος αφού ντρίπλαρε τον Κωνσταντίνου, δε δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-0.

Στο 38' ο Παναγιωτίδης ανέτρεψε τον Γαλάκο, δόθηκε το πέναλτι και ο Αρδίζογλου μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Τσολακίδη, τον οποίον ο Παντελάκης δεν ήθελε με τίποτε να σφυρίξει στο συγκεκριμένο ματς!

Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, παίκτες, συμπαίκτες και φίλαθλοι, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, αποθέωσαν τον Κούλη Αποστολίδη όταν έγινε αλλαγή, σηματοδοτώντας και επίσημα το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας!

Στο 55' ο Αλεξανδρίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κερμανίδη έγραψε το 3-1, ενώ στο 61' ο Ραβούσης ανέτρεψε τον Αγά (Χριστοδούλου), δόθηκε το πέναλτι, όμως ο Βασιλάκος είδε τον Κάκαρη να το αποκρούει.

Στο 65' ο Αγάς με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 4-1, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2 με κεφαλιά του Αρδίζογλου, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Παπαϊωάννου.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βασιλάκος, Αλεξανδρίδης, Αλαβάντας, Τσουρέλας, Φίλης, Παναγιωτίδης και από την Εθνική οι Παπαϊωάννου, Αρδίζογλου, Αναστόπουλος, Νικολούδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα (46' Φίλης), Παναγιωτίδης (73' Καπουσούζης), Αλαβάντας, Θ. Αποστολίδης (46' Ανέστης), Κ. Αποστολίδης (43' Πέλλιος), Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Σαράφης (9' Βασιλάκος), Γκουερίνο (36' Σίγγας), Κούδας (46' Τσουρέλας), Αλεξανδρίδης (60' Αγάς)

Εθνική Ελλάδας: Κωνσταντίνου (46' Κάκαρης), Ιωσηφίδης, Ραβούσης, Φοιρός (46' Κυράστας), Κουσουλάκης, Αναστόπουλος, Δαμανάκης (46' Νικολούδης), Γαλάκος (46' Μητρόπουλος), Παπαϊωάννου, Αρδίζογλου

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...