Εντυπωσιακός ΠΑΟΚ σε φιλικό με Ουντινέζε (vid)

Σαν σήμερα στις 6/8/2008, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε μπροστά σε 20.000 φίλους του, την ιταλική Ουντινέζε, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ενόψει της σεζόν 2008-2009...
Εντυπωσιακός ΠΑΟΚ σε φιλικό με Ουντινέζε (vid)

Ο Δικέφαλος ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση και επικράτησε με σχετική ευκολία της ιταλικής ομάδας, με 3-1.

Στο ματς έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος όμως αγωνίστηκε μόλις για 30 λεπτά.

Αυτό δεν τον εμπόδισε στο 13ο λεπτό να σημειώσει το πρώτο γκολ του με δυνατό σουτ και αφού λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα πήρε ωραία μπαλιά από τον Βλάνταν Ιβιτς, εκτελώντας στη συνέχεια τον Χαντάνοβιτς.

Στο 18΄ ο Χαλκιάς έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και ο Ντι Νατάλε που "παραμόνευε", με σουτ πέτυχε την ισοφάριση.

Στην επανάληψη όμως, ο ΠΑΟΚ σε τρία λεπτά πέτυχε άλλα δύο γκολ κλειδώνοντας ουσιαστική τη φιλική νίκη του.

Έτσι στο 56ο λεπτό, μετά από συνδυασμό των Γεωργίου και Μπακαγιόκο και σέντρα του τελευταίου στον Αθανασιάδη, ο Κλάους με προβολή πέτυχε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 58ο λεπτό, ο Λάκης διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αρκετές αλλαγές έκανε στην επανάληψη ο Φερνάντο Σάντος δίνοντας πνοή στην ομάδα, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ... Θα σταθούμε σε αυτήν του Βιεϊρίνια στο 64ο λεπτό (μπήκε στη θέση του Δάρλα) και ήταν η πρώτη του παρουσία στην Τούμπα!

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του για αυτό το παιχνίδι τον Πάμπλο Γκαρσία, καθώς κρίθηκε ότι ήταν πιο πίσω σε φυσική κατάσταση από την υπόλοιπη ομάδα, τον Βραζιλιάνο Μάρκος Αντόνιο, ο οποίος έκανε εκείνο το διάστημα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Απουσίαζε και ο Λάμπρος Βαγγελής που υποβλήθηκε σε επέμβαση στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και θα έμενε εκτός γηπέδων για τρεις μήνες.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής (46΄ Σνάουτσνερ), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Δάρλας (64΄ Βιεϊρίνια), Βερόν (46΄ Ηλιάδης), Μπαλάφας, Κονσεϊσάο (46΄ Λάκης), Ίβιτς (46΄ Μπακαγιόκο), Κωνσταντινίδης (46΄ Γεωργίου), Μουσλίμοβιτς (30΄ Αθανασιάδης, 64΄ Αναστασάκος).

Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Νεφ, Λούκοβιτς, Μορέρο, Πασκουάλε, Ινλέρ (67΄ Ισλά Ισλά), Ντε Αγκοστίνο, (84΄ Κορβέτο), Σάντσες, Πέπε (66΄ Πίντσι), Ντι Νατάλε (66΄ Φλόρο Φλόρες), Κουαλιαρέλα (46΄ Λαντζέλα).

Δηλώσεις προπονητών...

Φερνάντο Σάντος: "Νομίζω ήταν ένα καλό παιχνίδι, ένα θετικό τεστ για εμάς", για να εξηγήσει: "Όχι μόνο γιατί καταφέραμε και σκοράραμε πρώτοι αλλά και ο τρόπος που αντιδράσαμε στο γκολ που δεχτήκαμε από την Ουντινέζε.

Απέναντι σε μία καλά οργανωμένη ομάδα, όπως και όλες οι ιταλικές, και δυνατή στην τακτική. Καταφέραμε να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι της, καταφέραμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και να έχουμε την απαιτούμενη ηρεμία.

Τα δύο ημίχρονα μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε εύκολα. Στο πρώτο μέρος είδαμε δύο ομάδες πολύ καλά οργανωμένες στον αμυντικά τομέα. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε πιο ανοιχτό με τις ομάδες να ρίχνουν το «βάρος» στην επίθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα δύο γκολ που πετύχαμε στην επανάληψη.

Εμένα με νοιάζει να διορθώνουμε τα λάθη μας. Ήταν ένα ακόμη παιχνίδι που έγινε στο δρόμο για τους στόχους που έχουμε θέσει. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο που ήταν για άλλη μια φορά φανταστικός. Από δω και πέρα εμείς συνεχίζουμε τη δουλειάς μας"

Αναφορικά με το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας, είπε: "Στη φυσική κατάσταση, με εξαίρεση 3-4 παίκτες που είχαν κάποια προβλήματα, είμαστε γύρω στο 70-75%. Όσον αφορά την παρουσία άμυνας και επίθεσης είμαστε περίπου στο 50% και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε και θέλουμε να διορθωθούμε. Για την χρονική περίοδο όμως που βρισκόμαστε είμαστε σε ικανοποιητικά επίπεδα".

Για τον Μουσλίμοβιτς, αλλά και τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας (Γκαρσία και Δάρλα) ο τεχνικός του ΠΑΟΚ σχολίασε: "Ο Ζλάταν δεν είναι έτοιμος από φυσική κατάσταση να ανταποκριθεί σε όλο το παιχνίδι για αυτό έπαιξε 30 λεπτά. Θα είναι ένας σημαντικός παίκτης για ΠΑΟΚ, όταν φτάσει στο 100%, γιατί είναι δυνατός και γρήγορος.

Για τον Δάρλα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο παίκτης έκανε προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό, είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση και ξέρουμε τι μπορεί να δώσει. Μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είναι πίσω σε φυσική κατάσταση και θα αργήσει να φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε.

Από αύριο θα τον έχουμε κοντά μας είναι τρεις παίκτες στα πλαίσια των μεταγραφών που ζητήσαμε και θα μας βοηθήσουν. Λογικό είναι ότι θα πάρουμε ένα κεντρικό αμυντικό, αφού αυτή τη στιγμή έχουμε μόλις τρεις. Και ο λόγος είναι ότι θέλουμε να γεμίσουμε το ρόστερ, γιατί το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος".

Πασκουάλε Μαρίνο: "Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο μπροστά από μας σε προετοιμασία που χρειαζόμαστε ακόμα χρόνο για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Για αυτό το λόγο έβαλα παίκτες με λιγότερες συμμετοχές στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια, για να φτάσουν και τους υπόλοιπους σε φυσική κατάσταση".

Κι όσο για το πώς είδε τον ΠΑΟΚ τόνισε: "Τον ΠΑΟΚ τον είδα έτοιμο ως ομάδα, τόσο σε τεχνική όσο και σε φυσική κατάσταση. Οι παίκτες του έβγαιναν πιο γρήγορα στην μπάλα. Με τις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο, κάλυψαν τις όποιες ατέλειες και κατάφεραν να πετύχουν άλλα δύο γκολ".

Τέλος μίλησε και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεδομένης της ατμόσφαιρας που δημιούργησε στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας επισημαίνοντας: "Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο «όπλο», που είναι ο λαός του, ο οποίος τους δίνει μεγάλη ώθηση. Δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα απόψε".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...