Η πρώτη επίσκεψη της Άιντραχτ στην Τούμπα! (1971)

Σαν σήμερα στις 29/12/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την δυτικογερμανική (τότε), Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σε ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι...
Η πρώτη επίσκεψη της Άιντραχτ στην Τούμπα! (1971)

Στην Τούμπα βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 θεατές και είχαν την ευκαιρία να δουν τον ΠΑΟΚ να παίζει στα ίσα έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, με βαρύ όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του μπήκε δυνατά από το πρώτο σφύριγμα του Ζλατάνου και μόλις στο 4' άνοιξε το σκορ, με τον Κούλη Αποστολίδη να νικάει τον θηριώδη Κούντερ!

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δεν κλείστηκε, αλλά με επικίνδυνες επιθέσεις αναζήτησε το δεύτερο γκολ, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν και το ματς απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη!

Οι επιθετικοί μας έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0, την ώρα που η άμυνα έλεγχε τις γερμανικές επιθέσεις με σχετική άνεση!

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, ενθουσίασε τον κόσμο που αποθέωνε τους παίκτες σε κάθε τους προσπάθεια!

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Σάνον έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν ήταν βασικοί, καθώς ήθελε να τους δοκιμάσει απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Η Άιντραχτ βρήκε την ευκαιρία και πέτυχε δύο τέρματα με τον Βάιντλε στο 51' και στο 77', με τα οποία πήρε τελικά τη νίκη, αφήνοντας στον ΠΑΟΚ την εξαιρετική εικόνα του πρώτου 45λεπτου.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Κούδας, Αποστολίδης, Παρίδης, Ασλανίδης, Μπέλης, Παπαδόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης (48' Χατζηιωάννου), Γούναρης (46' Παπαχρηστούδης), Ιωσηφίδης, Μπέλλης (46' Λάζος), Παπαδόπουλος, Τερζανίδης (24' Χατζηκαπετάνης), Παρίδης (77' Τσακιρόπουλος), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας (61' Μαντζουράκης), Ασλανίδης.

Άιντραχτ: Κούντελ, Ράιχελ (69' Στάαλ), Βιρτ, Λουτζ, Ρόρμπαχ, Χέεζε (80' Άουστ), Τρικλάιν, Βάιντλε, Πάριτς, Χελτσεμπάιν, Έντερ.

* Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη της Άιντραχτ στην Τούμπα, καθώς στα χρόνια που ακολούθησαν ήρθε στη Θεσσαλονίκη σαν αντίπαλος τόσο σε επίσημο όσο και σε άλλο φιλικό παιχνίδι...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σταύρος Σαράφης να σουτάρει και η μπάλα να περνάει άουτ, δίπλα από το δοκάρι του Κούντελ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...