Πρόκριση με διπλό στην Ελβετία! (pics-vds)

Σαν σήμερα στις 1/8/2018, το πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο St. Jakob-Park, τη Βασιλεία, με 0-3 και πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης...
Πρόκριση με διπλό στην Ελβετία! (pics-vds)

'Εχοντας τη συμπαράσταση περισσότερων από 2.000 οπαδών του, ο Δικέφαλος του Βορρά, πάτησε τη Βασιλεία μες στο σπίτι της και συνέχισε το ταξίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου μας, ντουμπλάροντας μάλιστα τις νίκες!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, καθώς στην προθέρμανση της ομάδας, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αισθάνθηκε ενοχλήσεις και βγήκε από την αρχική ενδεκάδα, ένα –σίγουρα- πολύ μεγάλο πλήγμα για τον Δικέφαλο.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Χατσερίδη, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, αμυντικά χαφ τους Κάνιας, Μαουρίσιο, μεσοεπιθετικά τους Λημνιό, Πέλκα, Ελ Καντουρί και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς.

Το ρολόι σημάδευε το 7ο λεπτό, όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά το εκτέλεσε ο Πέλκας και ο Βαρέλα που είχε πάρει καλή θέση, με πλασέ νίκησε τον Omlin ανοίγοντας το σκορ!

Ο καλά στημένος και διαβασμένος ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο από τους Ελβετούς με εξαίρεση 1-2 μακρινά σουτ τα οποία απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ενώ την ίδια τύχη είχε και το πλασέ του Ajeti στο 13ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ περίμενε τη Βασιλεία, χωρίς να θεωρηθεί ότι κλείστηκε, ενώ όποτε του δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στην επίθεση κυρίως με τον Λημνιό από τα δεξιά. Σε μια τέτοια φάση, στο 42ο λεπτό, χάθηκε καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μαουρίσιο να πιάνει την κεφαλιά άουτ, μετά από ωραία σέντρα του Λημνιού από τα δεξιά.

Ο Ιταλός ρέφερι κράτησε τετράλεπτη καθυστέρηση, χωρίς η ομάδα να απειληθεί ιδιαίτερα, με τον Χατσερίδη να «καθαρίζει» δυο τρεις σέντρες που βγήκαν στην περιοχή μας και να βάζει τις καρδιές στη θέση τους.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξαναχτύπησε στο ίδιο λεπτό με αυτό στο οποίο είχε χτυπήσει και στο πρώτο ημίχρονο! Στο 52ο λεπτό, ο Πρίγιοβιτς μετά από ασίστ του ... Πασχαλάκη και εξαιρετικό πλασέ πάνω από τον Omlin, έκανε το 0-2, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση από νωρίς!

Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 60', ο Ελ Καντουρί με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (δοκάρι και μέσα), μετά από ασίστ του Πέλκα, σημείωσε το 0-3, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη μας.

Διαδικαστικά τα υπόλοιπα λεπτά ως το τελευταίο σφύριγμα του Βαλέρι, που όταν ακούστηκε, λαός και ομάδα έγιναν ένα και πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση!

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Omlin, Widmer, Cumart, Suchy, Balanta, Die, Zuffi, Kalulu, Stocker(46 Campo), Bua, Ajeti (73' Wolfswinkel). Αναπληρωματικοί: Hansen, Kaiser, Wolfswinkel, Frei, Oberlin, Campo, Riveros

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Χατσερίδης, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας (81' Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (84' Ουάρντα), Ελ Καντουρί (75' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.
...............................
Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε μεταξύ άλλων για την πρόκριση επί της Βασιλείας και την συνέχεια στο θεσμό απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας...

Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Για τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια: «Κατάλαβα ότι ήταν μεγάλη η απώλεια του συγκεκριμένου παίκτη. Είχαμε όμως τη δυνατότητα να βάλουμε ένα παίκτη που έχει εμπειρίες. Σε αυτές τις καταστάσεις εμπιστεύεσαι τους παίκτες, τη δουλειά σου και τις εμπειρίες».

Για το αν θεωρεί πως η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα: «Ήταν ένα ακόμα παιχνίδι που παίξαμε πολύ καλά. Έχουμε καλή οργάνωση και καλούς παίκτες. Πρώτα από όλα έχουμε πολύ δυνατό χαρακτήρα σαν ομάδα. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον μέσα από τη δουλειά μας και μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Σήμερα πήγαμε για να πάρουμε τη νίκη στο παιχνίδι, σεβόμενοι τον αντίπαλο μας. Κάναμε μεγάλη κουβέντα μεταξύ μας για αυτό το ματς. Τώρα μπορούμε να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Ας κρατήσουμε αυτή τη νίκη, να έχουμε αυτοπεποίθηση και να προχωρήσουμε μπροστά».

Για τις επιλογές που έκανε στο σημερινό ματς: «Ο Ομάρ ήταν πολύ σημαντικός εδώ στη Βασιλεία γιατί έχει την ποιότητα να κρατήσει την μπάλα κάτω από πίεση. Μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε καλύτερα τη μπάλα από τα δεξιά, μπορέσαμε να διαχειριστούμε την έξοδο του Κάνιας.

Ξέραμε ότι χάσαμε ένα πολύ δυνατό παίκτη όπως είναι ο Βιεϊρίνια που βοηθούσε πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα όμως χρησιμοποιήσαμε τον Κρέσπο γιατί μπορεί αν παίξει στο κέντρο και στο πλάι ώστε να δίνει βοήθειες. Έχουμε ομάδα που προσπαθεί και παλεύει για να καλύψει το κενό των υπολοίπων. Ο Χατσερίντι έκανε ένα πραγματικά πάρα πολύ καλό παιχνίδι».

Για την Σπαρτάκ: «Δεν ξέρω ούτε ποια είναι τα ποσοστά πρόκρισης μας και της Σπαρτάκ Μόσχας. Χρειάζεται απλά να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Με το ομαδικό μας πνεύμα πρέπει να καταφέρουμε να προκριθούμε».

Για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση: «Ξέρετε πολύ καλά ότι προσπαθώ να φέρω έναν αριστερό μπακ. Πρώτα πρέπει να δούμε τι υπάρχει στην αγορά. Αν έχουμε μια ευκαιρία τότε καλώς, αλλιώς έχουμε ένα πάρα πολύ καλό γκρουπ».

Για τον Λέο Ζαμπά: «Ο Ζαμπά είναι ένα παιδί και γίνεται 19-20 χρονών. Ήθελε πολύ να παίξει αλλά επειδή δε κατάφερε να σκοράρει ήταν απογοητευμένος. Του φώναξα όταν πήγε να κάνει κάποιες ντρίπλες όταν το σκορ ήταν 0-0, ενώ στο 0-3 θα έδειχνε ασέβεια προς την ομάδα και αυτό μας έβαζε σε κίνδυνο. Μιλήσαμε και τώρα είναι εντάξει»

.....................................................

Φανερά ικανοποιημένος ο σκόρερ του 0-1, ο Φερνάντο Βαρέλα, δήλωσε...

«Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι για το γκολ μου, αλλά για τη συνολική απόδοση της ομάδας. Ήρθαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας σε ένα δύσκολο γήπεδο. Δυστυχώς τραυματίστηκε ο αρχηγός μας, αλλά μείναμε ενωμένοι, δείξαμε δύναμη και πως είμαστε μια καλή ομάδα. Οι φίλοι μας μπορούν να περιμένουν καλά πράγματα φέτος. Ήταν ένα σοκ ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια.

Είναι ο ηγέτης και ο αρχηγός μας, με τα λόγια του μας έδωσε θάρρος, παίξαμε ψύχραιμα και ήταν σημαντικός για μας ακόμη και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στόχος μας είναι να περάσουμε στους ομίλους του Champions League. Η Σπαρτάκ είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες, ειδικά στην επίθεση. Θα πρέπει να απολαύσουμε την πρόκριση, να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια»

.....................................................

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για την πρόκριση, την ενόχληση που είχε στο ζέσταμα. καθώς και για την επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ τη Σπαρτάκ Μόσχας...

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Από το ζέσταμα ένιωσα ενόχληση. Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό. Υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες. Έδειξαν όλοι πως είναι έτοιμοι και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πολύ σημαντική πρόκριση.

Μας βόλευαν δύο αποτελέσματα, εμείς όμως ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε, αυτό θέλαμε και αυτό πήραμε. Στην ιστορία θα μπούμε αν μπούμε στους ομίλους του Champions League. Ο στόχος δεν αλλάζει, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.

Η Σπαρτάκ δεν έχει την εμπειρία της Βασιλείας, είναι όμως καλή ομάδα».

.....................................................

Το σφύριγμα της λήξης από τον εξαιρετικό Ιταλό διαιτητή Πάολο Βαλέρι στη Βασιλεία, βρήκε παίκτες και λαό να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη - πρόκριση.

Δείτε τα σχετικά videos και τις photos

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...