Δεν βρήκε λύσεις στο κατενάτσιο της ΑΕΚ...

Για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973, ο ΠΑΟΚ υοπδέχτηκε σαν σήμερα 3/12/1972 στην Τούμπα, την ΑΕΚ...
Δεν βρήκε λύσεις στο κατενάτσιο της ΑΕΚ...

Ο Δικέφαλος του Βορρά, πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα με 28 βαθμούς, σε μια κατάμεστη Τούμπα (39.554 τα εισιτήρια), βρήκε απέναντί του μια ΑΕΚ που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με αποκλειστικό στόχο την ισοπαλία. Ο τεχνικός της Μπράνκο Στάνκοβιτς, παράταξε στο αρχικό σχήμα δύο λίμπερο (Τόσκα - Καραφέσκο), ενώ όσες φορές ο ΠΑΟΚ ήταν στην επίθεση, οι παίκτες μας έβρισκαν μπροστά τους οκτώ και εννιά παίκτες της ΑΕΚ! 'Αλλωστε η δήλωση του Σάνον: "Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω δύο ομάδες να παίζουν στο μισό γήπεδο!", τα λέει όλα...

Εκτός από τα δύο λίμπερο, έβαλε man to man τους: Θεοδωρίδη στον Παρίδη, Τανίδη στον Αποστολίδη, Νικολάου στον Σαράφη, Λαβαρίδη στον Κούδα και Λέλλη στον Ασλανίδη! Από την άλλη, ο Λές Σάνον δεν είχε στη διάθεσή του τον Τερζανίδη (γρίπη), ο Κούδας είχε να προπονηθεί 15 μέρες και οι Αποστολίδης - Παρίδης είχαν χάσει τις τελευταίες προπονήσεις λόγω γρίπης και αυτοί!

Σύμμαχος της ΑΕΚ και ο διαιτητής Μαρίνος, ο οποίος ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι της, αρκούμενος σε παρατηρήσεις στον Τανίδη που με βίαια μαρκαρίσματα σταμάτησε τους Παρίδη, Μπέλλη, Αποστολίδη, καθώς και στον Λέλλη που έπαιξε πολύ σκληρά τον Ασλανίδη! Αμφότεροι οι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας, αντί να πάνε στα αποδυτήρια με κόκκινη από το α' ημίχρονο, έβγαλαν κανονικά το ματς!

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 17', όταν σε γέμισμα του Φουντουκίδη, ο Τανίδης έκανε την γκέλα και ο Λέλλης προ του Ασλανίδη έδιωξε την μπάλα με το χέρι. Όλοι είδαν το πέναλτι εκτός από τον Μαρίνο! Στο 22΄το σουτ του Φουντουκίδη πέρασε μόλις άουτ, στο 28' το σουτ του Κούδα από καλή θέση σταμάτησε στο σώμα του Τόσκα, στο 28' ο Ερέα απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Αποστολίδη, στο 46' το σουτ του Ασλανίδη πέρασε δίπλα από το δοκάρι, στο 52' ο Τανίδης ανέτρεψε τον Παρίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή χωρίς ο Μαρίνος να δώσει το πέναλτι μέσα σε θύελλα διαμαρτυριών! Ο ρέφερι έδωσε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ!

Αργότερα η κεφαλιά του Σαράφη αποκρούστηκε δύσκολα από τον Ερέα και στο 74' ο Μαρίνος έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Λέλλη μέσα στην περιοχή, μετά από σουτ του Γούναρη!

Σαράφης, Αποστολίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ, ενώ από την αθηναϊκή ομάδα διακρίθηκε ο πολύ καλός εκείνη τη μέρα τερματοφύλακάς της Ερέα!

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της αγωνιστικής ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Μπέλλης (47' Παράσχος), Κούδας, Σαράφης, Παρίδης (75' Ματζουράκης), Αποστολίδης, Ασλανίδης 

ΑΕΚ: Ερέα, Θεοδωρίδης, Τόσκας, Τανίδης, Λέλλης, Καραφέσκος, Νικολαΐδης, Λαβαρίδης, Νικολάου, Ψιμόγιαννος (50' Δανδέλης), Πομώνης (80' Βιτσέντε)      

Δηλώσεις:

Λες Σάνον: "Νομίζω ότι 40.000 θεατές, αδικήθηκαν από το θέαμα που είδαν! Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω δύο ομάδες να παίζουν στο μισό γήπεδο! Είναι κρίμα για τέτοια ομάδα όπως η ΑΕΚ, να ακολουθεί τόσο αμυντική τακτική! οι παίκτες μου κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για να φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης, αλλά το καταστροφικό κατ' εξακολούθηση παιχνίδι της ΑΕΚ, δεν τους επέτρεψε να παίξουν ακόμη καλύτερα"

Λάκης Πρόγιος (βοηθός): "Η ΑΕΚ πέτυχε τον σκοπό της. Προσπάθησε με σούπερ κατενάτσιο να μη δεχθεί γκολ και το κατάφερε"

Μπράνκο Στάνκοβιτς (ΑΕΚ): "Από το αποτέλεσμα φυσικά είμαι ευχαριστημένος αν λάβουμε υπόψιν ότι ο ΠΑΟΚ ήταν κατά 80% το φαβορί για τη νίκη και στην Τούμπα έχουν ηττηθεί τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός! Οι παίκτες άκουσαν τις εντολές μου, κυνήγησαν την μπάλα και είχαν ψυχή! Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα"

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται ο Γιώργος Κούδας σε μια προσπάθειά του, με τον Τόσκα να τον παρακολουθεί ...

 

* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

Είχε το μεγαλύτερο αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.

Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας, που επίσης είναι ρεκόρ.

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν!

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...