Πλήρωσε ακριβά την υπεροψία του!

Μια βαριά και ασήκωτη ήττα γνώρισε σαν σήμερα στις 30/9/1973 η μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ της δεκαετίας του '70, χάνοντας στο Αιγάλεω με 3-1, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ...
Πλήρωσε ακριβά την υπεροψία του!

Οι παίκτες του Λες Σάνον υποτίμησαν τη νεανική ομάδα των γηπεδούχων και αυτό το πλήρωσαν ακριβά! Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε στο σκορ στο 17ο λεπτό, όταν ο Βενέτης εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Στέφα σε σουτ του Τσαλαμάγκα (οι παίκτες μας διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον τερματοφύλακα από τον Χασταλή που δε δόθηκε) και από κοντά πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν υποτονική, ωστόσο στο 29' ο Τερζανίδης μετά από μπαλιά του Παρίδη βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Συρίγο, αλλά ο μέσος του ΠΑΟΚ σούταρε άουτ! 

Εννιά λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε! Δράστης ο Φουντουκίδης με δυνατή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Ασλανίδη και οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλοι. Και ενώ όλοι περίμεναν τον Δικέφαλο στην επανάληψη να ανεβάσει στροφές, όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά το Αιγάλεω ήταν αυτό που σημείωσε άλλα δύο γκολ, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 3-1!!!

Ο Παρίδης κερδίζει την κεφαλιά (!!!) σε μια εναέρια μονομαχία του με αμυντικό του Αιγάλεω

Η ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 74ο λεπτό, όταν ο Γούναρης συγκρούστηκε με τον Λαζάρου και ο διαιτητής Σφύρλας έσπευσε να δείξει με περισσή σπουδή  την άσπρη βούλα, Ευστόχησε ο Χασταλής δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 82' με τον Λαζάρου. Νωρίτερα πάντως η ομάδα είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Ασλανίδη στο 50' και στο 55' που όμως δεν έφεραν το επιθυμητό... 

Επέπλευσαν από τον ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, ενώ η απουσία του Κούδα ήταν κάτι παραάνω από αισθητή!

Οι συνθέσεις:

Αιγάλεω: Συρίγος, Τριπολιτσλιώτης (86' Μαρτίνος Ε.), Μητρόπουλος, Δαμιανίδης, Ρελάκης, Μαρτίνος Φ., Βενέτης, Τσαλαμάγκας, Χασταλής, Παππάς, Κωνσταντίνου (50' Λαζάρου) 

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποατολίδης, Αναστασιάδης (46' Λάζος), Ασλανίδης 

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...