Άλωσε το Καυτανζόγλειο με λαό και Κόβατς! (1998)

Το τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή, που δώσαμε στις 8/3, έγινε σαν σήμερα το 1998, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998...
Άλωσε το Καυτανζόγλειο με λαό και Κόβατς! (1998)

Ο Δικέφαλος με τπν Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, έχοντας την συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του (23.009 τα εισιτήρια, κοντά στις 30.000 ο κόσμος) που μετέτρεψαν το Καυτανζόγλειο σε ... Τούμπα, βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, με γκολ του Τζούμπα μετά από σέντρα του Κωνσταντίνου.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, συναισθανόμενοι πως παίζουν εκτός έδρας, γύρισαν αμέσως σε φουλ άμυνα, μήπως και πάρουν κάτι από το παιχνίδι, κρατώντας ζωντανά τα ευρωπαϊκά τους όνειρα!

Αφού ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είδε τον Ζήση Βρύζα να χάνει σημαντικές ευκαιρίες, έβαλε στον ματς στο 31ο λεπτό τον Κόβατς στη θέση του Νάστου, μια κίνηση που αποδείχτηκε .. ματ!

Στο 33' ο Σιδηρόπουλος έβγαλε τον Βρύζα φάτσα - κάρτα με την εστία, όμως ο τελευταίος κατάφερε και έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ!

Στο 42' το γύρισμα από τα αριστερά του Ολιβάρεζ, έφερε τον Κόβατς σε θέση βολής και αυτός έγραψε το 1-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήρθε και η ανατροπή με τον Τασσιόπουλο, που πήρε την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φρατζέσκου και σκόραρε!

Το γήπεδο πήρε φωτιά, ο κόσμος ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς την ώρα που οι γριές κοιτιόταν μεταξύ τους!

Στο 52' μετά από μακρινή μπαλιά του Φρατζέσκου, ο Κόβατς πλάσαρε υποδειγματικά τον Καρκαμάνη, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να μειώσουν στο 64' με τον Κωνσταντίνου, αλλά μέχρις εκεί!   

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Φρατζέσκος, Καπετανόπουλος, Ολιβάρεζ, Μιχόπουλος

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Καρκαμάνης, Ξενίδης (80' Ζιάγκας), Κωστής, Χατζίδης, Γιοβάνοβιτς (50' Γκώνιας), Χριστοδούλου, Τζούμπα, Κωφίδης, Κωνσταντίνου, Σουκασιάν, Ξανθόπουλος.  

ΠΑΟΚ: Μχόπουλος, Ολιβάρεζ, Τασσιόπουλος, Ζαφειρίου (63' Βελλής), Μαραγκός, Κουλακιώτης, Νάστος (31' Κόβατς), Βρύζας, Φρατζέσκος, Καπετανόπουλος (71' Τουρσουνίδης), Σιδηρόπουλος.

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: "Πάντα ήμουν λακωνικός. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αποδείξει ότι υπάρχει και αυτό έκανε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κερδίσαμε και γι΄αυτό θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν μια ζωή εδώ, ήταν πάντοτε μαζί μας".

* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41. 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...