Πήρε αυτό που ήθελε στη ... συνοικία!

Ένας μέτριος ΠΑΟΚ, πήρε στο "Βικελίδης" σαν σήμερα στις 30/1/2011, το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) και παρέμεινε μόνος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας...
Πήρε αυτό που ήθελε στη ... συνοικία!

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση ο "Δικέφαλος" κράτησε το ισόπαλο αποτέλεσμα, κάτι το οποίο ήταν ο βασικός στόχος της ομάδας. Βέβαια ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους, που με τη σειρά τους αρκέστηκαν σε κάποια δυνατά μακρινά σουτ, τα οποία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κώστα Χαλκιά.

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-1-1. Ο Χαλκιάς κάτω τα δοκάρια, αμυντική τετράδα οι Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο. Στο κέντρο ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Τσουκαλάς αμυντικά χαφ στον άξονα, ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και ο Βιεϊρίνια στα αριστερό, ο Ίβιτς μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο και ο Μουσλίμοβιτς καθαρός επιθετικός.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του σημερινού παιχνιδιού τα πάρα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες με φυσικό επακόλουθο να μην παιχτεί καθόλου καλό ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ και οι παίκτες μας πρόσεχαν να κλείνουν τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 31΄με τον Βιεϊρίνια, να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Σηφάκη να μπλοκάρει στη δεξιά γωνία του.

Ο "Δικέφαλος" είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του καθώς η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά και δεν έβγαιναν μπαλιές στους επιθετικούς. Ουσιαστικά οι παίκτες μας απειλούσαν μόνο από στημένα.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 45΄μετά από εκτέλεση φάουλ, του Γκαρσία που επιχείρησε να αιφνιδιάσει με απευθείας χτύπημα και τον Σηφάκη να παραχωρεί κόρνερ απομακρύνοντας με γροθιές δύσκολα.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στην επανάληψη και προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η άμυνα λειτούργησε σωστά και απέτρεψε το άνοιγμα του σκορ. Άλλωστε η αμυντική γραμμή ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει σήμερα ο ΠΑΟΚ, με τους Τσιρίλο, Κοντρέρας και Χαλκιά να κάνουν ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι.

Δύο συνεχόμενα κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία (62') ήταν η απάντηση της ομάδας μας στο καλό ξεκίνημα του Άρη. Μάλιστα το δεύτερο δυσκόλεψε πάρα πολύ τον Σηφάκη που απομάκρυνε τη μπάλα με υπερένταση, πριν περάσει τη γραμμή της εστίας του.

Ο "Δικέφαλος" κράτησε το μηδέν χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία (όπως προαναφέραμε) σε ένα παιχνίδι που δεν πρόσφερε συγκινήσεις και το μόνο που θα μείνει στη μνήμη μας είναι το αποτέλεσμα .

Μια δικαιολογία που θα μπορούσε να αντιπαραθέσει κάποιος για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο "Βικελίδης", είναι πως ίσως το μυαλό κάποιων παικτών να ήταν στο κρίσιμο ματς της Τετάρτης (πρόκριση επί του γάβρου με 1-0 στην άδεια Τούμπα) και η προσοχή τους στραμμένη στο να μην υπάρξουν κι άλλες απώλειες πριν το καθοριστικό παιχνίδι.

Εκτός από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, θετική ήταν η παρουσία του Κουτσιανικούλη που βοήθησε όσο έπαιξε. Πάλεψαν ο Γκαρσία με τον Τσουκαλά κλείνοντας διαδρόμους. Οι υπόλοιποι παίκτες είχαν πολύ μέτρια παρουσία. Να σταθούμε λίγο στην παρουσία του Κοντρέρας, που αν και λίγες ώρες πριν έμαθε για το θάνατο του πατέρα του, ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ...

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

αρης: Σηφάκης, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Πορτίγια (Μενδρινός 79'), Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ (Καστίγιο 63').

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (Φιλομένο 85'), Ίβιτς (Κουτσιανικούλης 69'), Μουσλίμοβιτς (Αθανασιάδης 77').

Καλός ο Κωνσταντινέας (τον βοήθησε και το παιχνίδι βέβαια που δεν είχε τη μεγάλη φάση), κιτρίνισε τους Τσιρίλο (37΄), Χαλκιά (38΄), Κοντρέρας (47΄), Κουτσιανικούλη (75΄), Τσουκαλάς (92΄) και τον Μίσελ στο 5ο λεπτό.

Δηλώσεις:

O προπονητής του ΠΑΟΚ δε θέλησε να κάνει κάποια αναφορά στο παιχνίδι σεβόμενος την απώλεια του πατέρα του Κοντρέρας.

Η λακωνική δήλωση του Μάκη Χάβου:

"Έχετε ενημερωθεί όλοι για τον θάνατο που έπληξε την οικογένεια του ΠΑΟΚ και θα σας παρακαλέσω να μην κάνω κάποια δήλωση για το ματς."

..............................................................

O Σταύρος Τσουκαλάς χαρακτήρισε δίκαιο το 0-0 και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πλέον σκέφτεται την Τετάρτη...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους το 0-0. Όμως σε ένα τοπικό ντέρμπι ένας βαθμός είναι κάτι. Προχωράμε και κοιτάζουμε τον αγώνα της Τετάρτης. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο υπήρξαν μάχες, σκληρά μαρκαρίσματα και κάθε ομάδα προσπάθησε για το γκολ χωρίς να τα καταφέρει. Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Κρατάμε τον βαθμό. Ήρθαμε, τον πήραμε και συνεχίζουμε. Θα ήμασταν ικανοποιημένοι με τη νίκη αλλά και ο βαθμός είναι καλός », ήταν οι πρώτες του δηλώσεις.

Για τον Πάμπλο Κοντρέρας που έχασε τον πατέρα του, σχολίασε: «Σίγουρα μας επηρέασε πριν το ματς, αλλά την ώρα που μπήκαμε, όπως και ο Πάμπλο, το αφήσαμε πίσω. Συλλυπητήρια στον Πάμπλο για τον πατέρα του».

Για την αναμέτρηση με τον ολυμπιακό για το Κύπελλο, τόνισε: «Το παιχνίδι τελείωσε και σκεφτόμαστε αυτό με τον ολυμπιακό. Χωρίς κόσμο ίσως να μας επηρεάσει, αλλά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πρόκριση».

..........................................................

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα και στάθηκε στην απώλεια του Πάμπλο Κοντρέρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βόσνιος:

«Πριν από οτιδήποτε άλλο θέλω να πω ότι οι καρδιές μας είναι με τον Πάμπλο και την οικογένειά του. Είναι απίστευτο 20 λεπτά πριν από έναν αγώνα να μαθαίνεις κάτι τέτοιο. Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε. Είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος και το έδειξε καθώς είναι πολύ δύσκολο να παίζεις με τέτοια ψυχολογία σε ένα ντέρμπι. Με την κίνησή του αυτή μας έδωσε το έναυσμα να παίξουμε γι' αυτόν και την οικογένειά του. Ξέρω ότι θα είναι περήφανος για μας όπως και εμείς είμαστε περήφανοι για εκείνον».

Για τον αγώνα, σχολίασε: «Ήταν ένα αργό παιχνίδι, λίγο βαρετό για τον κόσμο αλλά κάπως έτσι είναι συνήθως τα ντέρμπι. Όλοι θέλουν τη νίκη, οι παίκτες μπαίνουν δυνατά στις φάσεις, δεν παίζεται πολύ ώρα καθαρό ποδόσφαιρο. Ο ένας βαθμός που πήραμε είναι δίκαιος».

..............................................................

{gallery}2011/Football/RoulisVsPaok{/gallery}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...