Η μεγάλη πρόκριση στη Γαλλία επί της Σοσό! (vid)

Oι "ασπρόμαυρες ιστορίες", θυμούνται τη συγκλονιστική ρεβάνς με τη γαλλική Σοσό, που έγινε σαν σήμερα (29/9) το 1982...
Η μεγάλη πρόκριση στη Γαλλία επί της Σοσό! (vid)

Ο ΠΑΟΚ με τους: Φούρτουλα, Αλαβάντα, Ιωσηφίδη, Σίγγα, Ψαρά, Δαμανάκη, Τρίμχολντ, Σκαρτάδο,  Γεωργόπουλο , Κούδα και Κωστίκο στη αρχική σύνθεσή του υπερασπιζόταν το 1-0 της Τούμπας, στο στάδιο "Auguste Bonal" του Μονπελιέ, έχοντας όπως πάντα τη συμπαράσταση των οπαδών του, που έκαναν το μακρινό ταξίδι, πιστεύοντας πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί.

Ο "Δικέφαλος" ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και έβγαλε φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, ο Νίκος Αλαβάντας δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Ριστ, που έπεσε στα πόδια του και απεσόβησε το 0-1. Λίγο αργότερα ο Τρίμχολντ με δεξί δυνατό σουτ τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Γάλλου τερματοφύλακα. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 0-0.

Στην επανάληψη και πάλι το κάθετο δοκάρι σταμάτησε το σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή της γαλλικής ομάδας ο Γερμανός Τρίμχολντ. Έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις όπου έγινε μια φάση η οποία ακόμα συζητιέται...

Οι Γάλλοι πίεζαν για να ισοφαρίσουν, είχαν κερδίσει κόρνερ από τα δεξιά, αυτό εκτελέστηκε και ο πολύ καλός μέχρι εκείνο το σημείο Ουαλός διαιτητής (Ρόναλντ Μπρίτζες), σε μια διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα ανάμεσα στον Δημόπουλο και στον τερματοφύλακα Ριστ -που είχε προωθηθεί στην περιοχή μας σε μια απέλπιδα προσπάθεια για την ισοφάριση- έδειξε πέναλτι χωρίς κανείς ποτέ να καταλάβει το λόγο. 

Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες μας αλλά... μάταια. Το πέναλτι εκτέλεσε το 10άρι της Σοσό ο Αντζιανί και έγραψε το 1-0. Μοιραία οδηγηθήκαμε στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Χέερ, έδειξαν πως έχουν πολλές δυνάμεις παρά το ότι βρισκόμασταν στην αρχή της περιόδου και σε μια αντεπίθεση του ΠΑΟΚ στο 95΄ο Κούδας έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά στον Δημόπουλο που δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1.

Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν τα παράτησαν, αλλά ενέτειναν τις προσπάθειές τους για να σημειώσουν και δεύτερο γκολ.  Το πέτυχαν τρία λεπτά αργότερα με τον σκόρερ του πρώτου γκολ, τον Αντζιανί, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο "δώρο" της άμυνάς μας ...

Όπως γίνεται αντιληπτό στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η αγωνία κορυφώθηκε. Ο ΠΑΟΚ όμως αντιδρώντας πολύ ψύχραιμα, έλεγξε το παιχνίδι και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες να πανηγυρίζουν μια σημαντική πρόκριση.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:  Φούρτουλα, Αλαβάντα, Ιωσηφίδη, Σίγγα, Ψαρά, Δαμανάκη, (80΄Δημόπουλος), Τρίμχολντ, Σκαρτάδο,  Γεωργόπουλο , Κούδα, Κωστίκο (113΄Θ. Αποστολίδης)

Στον επόμενο γύρο, της διοργάνωσης, ο "Δικέφαλος" αντιμετώπισε την ισπανική Σεβίλλη, από την οποία αποκλείστηκε, παρά τη νίκη με 2-0 στην Τούμπα. Το αποτέλεσμα αυτό -όπως αποδείχτηκε- δεν ήταν αρκετό, μιας και στη ρεβάνς οι Ισπανοί επικράτησαν με 4-0.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...