Ένας αποκλεισμός που έφερε πρόκριση! (2013)

Σαν σήμερα στις 7/8/2013, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Μέταλιστ στη ρεβάνς της ήττας με 0-2 της Τούμπας (κεκλεισμένων των θυρών)...
Ένας αποκλεισμός που έφερε πρόκριση! (2013)

Το πάλεψε ο ΠΑΟΚ στο Χάρκοβο, αλλά τελικά έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την ουκρανική ομάδα και (θεωρητικά) αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League, πληρώνοντας την ήττα στην Τούμπα! Ένας αποκλεισμός που κράτησε όμως μόλις μια βδομάδα, καθώς όπως θυμάστε η Μέταλιστ  τιμωρήθηκε από την ΟΥΕΦΑ με αποκλεισμό για τη σεζόν 2013-2014.

Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε τον ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς έχοντας τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά προς αριστερά τους Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνη και Λίνο, αμυντικά χαφ ο Τζιόλης με τον Λάζαρ, στη μεσαία γραμμή ο Γεωργιάδης, ο Ολίσε και ο Λούκας, ενώ μοναδικός προωθημένος ξεκίνησε ο Σαλπιγγίδης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν φανερό ότι από το πρώτο λεπτό στήθηκε στο γήπεδο για να προσπαθήσει να χτυπήσει την Μέταλιστ στην αντεπίθεση, σιγουρεύοντας με καλές άμυνες τα μετόπισθεν και φροντίζοντας να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Χακόμπο.

Οι παίκτες του Στέφενς προσπαθούσαν να κλέβουν μπάλες από τους Ουκρανούς και να ξεκινάνε αντεπιθέσεις, αλλά οι περισσότερες ήταν ημιτελείς, ενώ το παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα προβλέψιμο, καθώς ο Ολίσε από τα δεξιά ναι μεν έπαιρνε μπάλες, αλλά δεν μπορούσε να βρει τον απομονωμένο στην επίθεση Σαλπιγγίδη.

Ο Δικέφαλος πάντως χωρίς να πιάσει καμιά σπουδαία απόδοση έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, είχε την κατοχή της μπάλας (52% - 48%), όμως δεν μπόρεσε να εκφράσει αυτήν την κατοχή σε καθαρές ευκαιρίες.

Δύο φάσεις για την Μέταλιστ με τον Σόσα στο 4' και στο 28' ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει η ουκρανική ομάδα στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, ενώ από πλευράς ΠΑΟΚ η καλύτερη στιγμή ήρθε στο 37' με τον Λούκας, όταν στο σουτ του η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και πέρασε κόρνερ, με τον Ντισλιένκοβιτς εξουδετερωμένο.

Η φάση του πρώτου 45λεπτου έγινε στο 44'. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Μέγιερ έκλεισε τα μάτια και δεν έδωσε στον ΠΑΟΚ ένα καθαρό πέναλτι που έκανε ο τερματοφύλακας των Ουκρανών πάνω στον Λούκας. Ο Ντισλιένκοβιτς δεν βρήκε σίγουρα την μπάλα, ανέτρεψε με το σώμα του τον Λούκας, αλλά ο Γερμανός ρέφερι έδειξε κόρνερ!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό και πίεσε για το γκολ που θα έφερνε την πίεση στους Ουκρανούς. Όμως ότι δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 25 λεπτά του 2ου ημιχρόνου το πέτυχαν οι παίκτες της Μέταλιστ στο 72' με τον Μπλάνκο και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση πρόκριση...

Λίγο νωρίτερα στο 64' χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λούκας έβγαλε στον Σαλπιγγίδη απέναντι από τον Ντισλιένκοβιτς αλλά καθυστέρησε και σούταρε πάνω στον Γκουέι ...

Στο 82' ο νεοεισελθών Νέτσιντ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 μετά από στρώσιμο της μπάλας στον σκόρερ από τον Αθανασιάδη. Ο Στέφενς είχε δώσει εντολή στους παίκτες του να παίξουν φουλ επίθεση και έτσι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης να παίζει με 4 καθαρούς επιθετικούς!

Όλα για όλα και στο 89' άστοχη κεφαλιά του Νέτσιντ για τον ΠΑΟΚ που βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-2, αλλά η κεφαλιά του Τσέχου μετά από σέντρα του Ολίσε έφυγε ελάχιστα άουτ!

Κάπου εκεί εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για κάτι περισσότερο και η ομάδα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη χωρίς την πρόκριση στις αποσκευές της, αλλά έχοντας κάνει μια ανταγωνιστική εμφάνιση απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μέταλιστ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Αζεβέδο, Πάπα Γκουέι, Μολέδο, Έντμαρ (92' Μπερεζόβτσουκ), Κρασνοπόροφ, Σόουζα (62' Μάρλος), Σόσα Μπλάνκο, Ντέβιτς (76' Κριστάλδο).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Κίτσιου, Τζιόλης (81' Νέτσιντ), Λάζαρ, Λούκας, Ολίσε, Γεωργιάδης (75' Λόρενς), Σαλπιγγίδης (67' Αθανασιάδης).

Δηλώσεις:

Χουμπ Στέφενς:

Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο Χάρκοβο, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πανηγυρίζει σήμερα την πρόκριση αλλά του στοίχισαν οι χαμένες ευκαιρίες του 1ου παιχνιδιού.

-Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλά κόρνερ στο σημερινό παιχνίδι. Μήπως θα ήταν διαφορετική η ροή του παιχνιδιού αν ο Νέτσιντ αγωνιζόταν περισσότερο χρόνο και είχε συμμετοχή στα στημένα;

"Ναι μεν πήραμε πολλά κόρνερ αλλά και η Μέταλιστ είναι καλή στο ψηλό παιχνίδι. Εμείς μέχρι εκεί προσπαθούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, οπότε δεν θεώρησα πως έπρεπε να αλλάξει κάτι. Ο Νέτσιντ έπαιξε τόσο γιατί πιστεύουμε πως ακόμη δεν μπορεί να παίξει πολύ. Έρχεται από τραυματισμό και προσπαθούμε βήμα-βήμα να τον επαναφέρουμε".

-Τι έλειψε στον ΠΑΟΚ στη σειρά των αγώνων με την Μέταλιστ και δεν πανηγύρισε την πρόκριση;

"Μας έλειψαν δύο γκολ. Και σκέφτομαι τι ευκαιρίες χάσαμε στην έδρα μας στα πρώτα 40 λεπτά... Αν δεν κάνεις γκολ δεν κερδίζεις. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να κάνεις γκολ. Δεν απέχουμε και πολύ στο να κάνουμε γκολ. Αν και εμείς μπούμε σε πιο καλό αγωνιστικό ρυθμό, όπως είναι η Μέταλιστ που έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς".

-Μιλήσατε για λάθος νοοτροπία στο πρώτο παιχνίδι. Σήμερα;

"Είναι ένα σημείο το σημερινό ματς πάνω στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε. Δείξαμε τι δυνατότητες έχει αυτή η ομάδα. Μπορούμε να πάμε πολύ μακριά ξεκινώντας από αυτό το παιχνίδι".

-Επηρέασε η άδεια Τούμπα στο πρώτο παιχνίδι;

"Στο πρώτο ματς είχαμε για 40 λεπτά τον πλήρη έλεγχο και μετά ήρθε το πέναλτι. Σήμερα νομίζω είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σαφώς μια άδεια Τούμπα είναι άσχημο για εμάς και σαφώς θα ήταν διαφορετικά αν ήταν ο κόσμος εκεί για να μας παροτρύνει".

-Ποια η άποψή σας για το πέναλτι που ζητά ο Λούκας στην εκπνοή του ημιχρόνου;

"Μίλησα με τον διαιτητή και μου είπε πως ο Λούκας έψαχνε το πέναλτι. Για μένα όταν γίνεται φάουλ μέσα στην περιοχή είναι πέναλτι. Σε αυτή την περίπτωση ήμασταν άτυχοι. Αλλά όταν ο διαιτητής δεν το δίνει... Μπορούμε να το συζητήσουμε αλλά εφόσον δεν το δίνει, δεν είνει πέναλτι".

-Ο Βίτορ είχε ως αποστολή να περιορίσει τον Ντέβιτς στο σημερινό παιχνίδι;

"Ο Ντέβιτς είναι πολύ καλός παίκτης, δυστυχώς δεν μπορούμε να τον αγοράσουμε αλλά μου αρέσουν τέτοιου είδους σέντερ φορ".

Στέφανος Αθανασιάδης:

«Τι να πω, δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που έγινε. Ήμασταν και στα 180 λεπτά καλύτεροι από την Μέταλιστ αλλά αποκλειστήκαμε. Όλα κρίθηκαν στην Τούμπα που χάσαμε εκεί το παιχνίδι. Έφταιξε ότι δεν σκοράραμε στο πρώτο ματς. Αλλά ακόμα και εδώ στην Ουκρανία είχαμε ευκαιρίες που δεν κάναμε γκολ. Είχαμε και πάλι σήμερα την τύχη κόντρα αλλά φυσικά είναι και το θέμα του πέναλτι στον Λούκας! Γιατί ήταν πέναλτι και θα έδινε άλλη εξέλιξη στο ματς αν το έδινε ο διαιτητής. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι χτίζεται μια μεγάλη ομάδα! Θα το δείτε στην πορεία. Γινόμαστε όλο και καλύτεροι . Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης στη συνέχεια».

Jacobo Sanz:

"Πολλά κρίθηκαν στο πρώτο παιχνίδι. Εκεί αν ήμασταν καλύτεροι και δεν χάναμε με 0-2 ή πετυχαίναμε κάποιο γκολ, όλα θα μπορούσαν αν ήταν διαφορετικά. Σήμερα ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί. Στον ΠΑΟΚ έρχονται συνεχώς νέοι παίκτες και δεν είναι ακόμα έτοιμη η ομάδα τώρα, για να αντιμετωπίσει μια πολύ καλή ομάδα. Θέλαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο ματς και να μην σκεφτούμε καθόλου όλα αυτά που λέγονται για την Μέταλιστ και πιθανή τιμωρία. Προσπαθήσαμε να είμαστε καλοί σήμερα, αλλά δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ματς"

Σέκου Ολίσε:

"Σήμερα ήμασταν μαχητές. Δεν νιώθω απογοητευμένος, γιατί δώσαμε τα πάντα στο γήπεδο. Παίζαμε όμως με μία ομάδα που ήταν πιο έτοιμη. Δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ η Μέταλιστ, όμως σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν πιο έτοιμη από εμάς".

Όσο για τη συνέχεια υπογράμμισε: "Ο κόσμος είναι σίγουρα στενοχωρημένος απόψε από τον αποκλεισμό, αλλά αυτό που θελω να πω είναι πως η ομάδα μας έχει μέλλον. Έχουμε μπροστά μας τρεις διοργανώσεις: πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ. Μην το ξεχνάμε".

Γιώργος Γεωργιάδης:

«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε και να μη δεχθούμε γκολ και να πετύχουμε εμείς μπροστά. Δυστυχώς δεχθήκαμε γκολ σε μία φάση. Αποδείχθηκε ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν στο πρώτο μέρος στην Τούμπα πετυχαίναμε τα γκολ στις τόσες ευκαιρίες που κάναμε. Για 40' δεν είχαν περάσει το κέντρο οι Ουκρανοί, όμως, δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ. Και σήμερα ήμασταν ένα κλικ καλύτεροι. Όλα τα παιδιά δώσαμε όσα μπορούσαμε για να πάρουμε την πρόκριση. Είχαμε καλά στημένα. Είχαμε ευκαιρίες και μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ ειδικά με το 60ο λεπτό»

Για το αν είχαν στο μυαλό τους σε ενδεχόμενη τιμωρία της Μέταλιστ και πρόκριση στα χαρτιά: «Δεν το σκεφτόμασταν καθόλου αυτό. Ξέρουμε ότι κάποια πράγματα είναι περίεργα, όπως αποδείχθηκε και με την περίπτωση της Φενέρ που τελευταία στιγμή μπήκε στην κλήρωση. Πάλι θα πω ότι θα είχαμε καλύτερη τύχη αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί στο πρώτο μέρος της Τούμπας».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...