Σαν σήμερα "πέταξε" στην Αθήνα για την κούπα (1972)

Σαν σήμερα 4/7 του 1972, ο ΠΑΟΚ "πέταξε" για την πρωτεύουσα, όπου την επόμενη μέρα επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον βάζελο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας...
Σαν σήμερα "πέταξε" στην Αθήνα για την κούπα (1972)

Η ομάδα πραγματοποίησε την προηγούμενη μέρα (3/7) προπόνηση βραδινή στην Τούμπα και στη συνέχεια οι παίκτες αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο "Αστέρια", όπου διανυκτέρυσαν΄. Όπως αναφέρεται στον τύπο της εποχής, η τελευταία προπόνηση περιελάμβανε εκτός των ασκήσεων και δίτερμα στο πλάτος του γηπέδου, με τους αντιπάλους να αναδεικνύονται ισόπαλοι 2-2.    

Την 16μελή αποστολή του Δικεφάλου αποτελούσαν οι: Σαββουλίδης, Χατζηιωάννου, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Μπέλλης, Μαντζουράκης, Λάζος, Σταυρίδης, Χατζηαντωνίου  

Την ομάδα ακολούθησαν στην πρωτεύουσα (με κάθε διαθέσιμο μέσο) χιλιάδες φίλοι της που έδωσαν κάτι παραπάνω από βροντερό παρόν στο "Γ. Καραϊσκάκης" την ώρα του τελικού... Είχαν εκδοθεί 38.500 εισιτήρια (17.600 κοινά των 50 δρχ και τα υπόλοιπα αριθμημένα των 80 δρχ).

Ο Λες Σάνον μιλώντας για την αναμέτρηση είχε δηλώσει: "Πιστεύω πως οι φίλαθλοι θα δουν ένα σπουδαίο ματς! Αν οι αντίπαλοι παίκτες φτάσουν στο όριο των δυνατοτήτων τους, τότε το παιχνίδι θα είναι αξέχαστο. Υπολογίζουμε τον αντίπαλο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τον φοβόμαστε! Έχουν καλούς παίκτες, όμως ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους. Δεν αποκλείεται λοιπόν αύριο το βράδυ η ομάδα μου να είναι Κυπελλούχος"... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ!

Να σημειωθεί πως ο διαιτητής του τελικού θα προέκυπτε μετά από κλήρωση των 6 διεθνών διαιτητών, οι οποίοι κλήθηκαν να βρίσκονται στο γήπεδο λίγες ώρες νωρίτερα (Μίχας, Βαμβακόπουλος, Λάτσιος, Παπαβασιλείου, Ζλατάνος, Κατσώρας).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...