Το αποτέλεσμα δεν έλεγε την αλήθεια ...

Όσο πλησιάζουμε στα τέλη Ιουνίου, τόσο μειώνονται τα retro παιχνίδια του ΠΑΟΚ από το 1959 και μετά, καθώς τα πρωταθλήματα τέτοιες μέρες ολοκληρωνόταν. 
Το αποτέλεσμα δεν έλεγε την αλήθεια ...

Σαν σήμερα πάντως στις 18/6/1961, για την προτελευταία αγωνιστική του τότε πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Δόξα Δράμας. Ο αδιάφορος βαθμολογικά ΠΑΟΚ έπιασε πολύ καλή απόδοση, τον αδικεί το τελικό αποτέλεσμα (0-0), καθώς είχε ουκ ολίγες ευκαιρίες να πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος τερμάτισε πάνω από εμάς στη βαθμολογία (7η θέση).

Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή και έφτασε κοντά στο γκολ με τους: Τσοπλάκη στο 3' και στο 5', Λέανδρο στο 10' και στο 19', Νικολαΐδη στο 30',  Λέανδρο στο 36', Νικολαΐδη στο 51', Σαλούστο στο 64' (μεγάλη ευκαιρία), Λέανδρο στο 85' (χαμένο γκολ σε άδεια εστία). Οι Δραμινοί απείλησαν σε 1-2 αντεπιθέσεις με τον Λουκανίδη, αλλά ο Πρόγιος φώναξε παρών!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ παρά το 0-0 δεν είχε παίκτη που να υστέρησε, με κορυφαίο τον Βασιλειάδη!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Τασσόπουλος, Ραπτόπουλος, Γιακουμής, Λέανδρος, Σαλούστο, Βασιλειάδης, Τσοπλάκης, Νικολαΐδης

Δόξα Δράμας: Διονυσιάδης, Κοτρίδης, Γρηγορίου, Γρηγοριάδης Β., Τζαφέρης, Λουκανίδης Τ., Ναλμπάντης, Λουκανίδης Αθ.,Γεωργιάδης, Γρηγοριάδης Π., Ιωάννου  

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Η αρχική photo είναι από το παιχνίδι εκείνης της σεζόν με την ΑΕΚ στην Τούμπα (1-1)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...