Ήττα στην Κατερίνη το μακρινό 1963...

Σαν σήμερα στις 9/6/1963 ο ΠΑΟΚ έχασε στην Κατερίνη από τον Πιερικό με 1-0, στην αυλαία του 4ου πρωταθλήματος από καθιερώσεως της Α' Εθνικής...
Ήττα στην Κατερίνη το μακρινό 1963...

Οι παίκτες του Αυστριακού Καρλ Ντούσμπεργκ εμφανίστηκαν στο γήπεδο ιδιαίτερα χαλαροί απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος στην παρθενική του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία τερμάτισε στην 9η θέση, ενώ έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Ο Πιερικός είχε την υπεροχή στο παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των κυνηγών του στις αντεπιθέσεις, ενώ ο γκολκίπερ μας Μιχαηλίδης, πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις! Δεν μπόρεσε όμως στο 56' να αποκρούσει το πέναλτι που εκτέλεσε ο Φουλίδης και παραχώρησε ο διαιτητής Χουμεριανός, και με αυτόν τον τρόπο ήρθε η νίκη για την ομάδα της Κατερίνης.  

Οι συνθέσεις:

Πιερικός: Πουτσίκης, Κεφαλίδης, Πορτοκαλίδης, Μυστακίδης, Ταξίδης, Σιδηρόπουλος, Φελεκίδης, Φουλίδης, Κυζίρογλου, Ορφανίδης, Χριστοφορίδης

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Μακρής, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Μαρβάκης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος

* Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

* Ρίχνοντας μια ματιά στην τελική βαθμολογία, το μάτι πέφτει και στη θέση Νο 14 στην οποία φιγουράρει ο ... συμπολίτης που σώθηκε στο τσακ στα μπαράζ, χάρη σε μια ισοπαλία που πήρε στον Παναιγιάλειο (0-0)!

* Η τελική βαθμολογία:

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...