Καταφανής εμπαιγμός, βρωμιά και δυσωδία!

Στο προσκήνιο επανήλθε το ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ, μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα.
Equalizer Equalizer
Καταφανής εμπαιγμός, βρωμιά και δυσωδία!

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως, την ερχόμενη άνοιξη θα «ξεπαγώσουν» τα χρέη του ΠΑΟΚ, τα οποία είχαν μείνει στάσιμα μετά τις απαραίτητες νομικές και νόμιμες ενέργειες προ ετών με ενστάσεις κλπ.

Στο κάτω κάτω, δεν έχει τεράστιο νόημα το πώς και γιατί τα χρέη θα ξεπαγώσουν το Φλεβάρη, το Μάρτη ή τον Ιούλιο. Το ζήτημα είναι βαθύτερο, σημαντικότερο τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τη λειτουργία, τις πρακτικές και τις βλέψεις του ίδιου του ελληνικού κράτους.

Καλώς ή κακώς η Ελλάδα περνά μια κρίση (που για μένα είναι ευρύτερη από απλώς οικονομική ) που την έχει καθηλώσει εδώ και κάποια χρόνια. Μια κρίση, που μαζί με όλα τα άλλα, έχει γίνει και δικαιολογία στα χείλη αρμοδίων οι οποίοι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να επικαλεστούν τις βουλές τις τρόικα, ώστε να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.

Στον ΠΑΟΚ, που τα προηγούμενα χρόνια απλώς προσπαθούσε να ισορροπήσει, πλέον, είτε το θέλουν είτε όχι, βρίσκεται ένας αρκετά ισχυρός μεγαλομέτοχος. Ο οποίος έχει εδώ και ενάμιση χρόνο ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο και με όλους τους τρόπους ο,τι θα πληρώσει ΜΕΤΡΗΤΑ (άκουσον άκουσον) τα πραγματικά χρέη της ομάδας, και όχι τα νταβατζηλίκια που με τους χρόνους μαζεύτηκαν χωρίς πραγματική αιτία.

Κάνοντας λοιπόν μια μίνι αναδρομή στα όσα έχουν γίνει εδώ και 15 χρόνια στον ΠΑΟΚ, προκαλεί πραγματικά ΑΗΔΙΑ η στάση του ελληνικού κράτους (και δεν αναφέρομαι στην Κυβέρνηση, γιατί απλά οι κυβερνήσεις ήταν αρκετές και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ αποχρώσεων, ώστε να θεωρήσουμε πως φταίει μόνο μία, καθώς φαίνεται μια πρωτοφανής σύμπλευση προς αυτό το θέμα). Να θυμηθούμε λοιπόν, όχι τι συνέβη, αλλά ποια ήταν τα σημάδια που έδειχναν στους αρμοδίους ότι πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ, ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΟΥΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ στα χρέη;

Ήδη, από το 2001 είχαν ξεκινήσει τα συλλαλητήρια του κόσμου του ΠΑΟΚ κατά του Μπατατούδη που πρωτοδημιούργησε χρέη. Ένας επιχειρηματίας που ήταν κοινό μυστικό πως ήρθε στην ομάδα με κυβερνητική –ΠΑΣΟΚική- παρέμβαση. Άλλωστε η ανάμιξή του σε επενδύσεις, έργα αλλά και σκάνδαλα του ελληνικού δημοσίου (Αττική οδός, ξενοδοχεία στην Αθήνα που αγοράστηκαν από το δημόσιο σε εξωπραγματικές τιμές, χρηματιστήριο που κατά δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας πρόσφατα ήταν έγκλημα η αθώωση των κατηγορουμένων) ήταν γνωστή.

Με την αποχώρηση του Μπάτμαν, ενώ τα συλλαλητήρια είχαν πολλαπλασιαστεί και ήταν πιο μαζικά, ήρθε η εκ νέου παρέμβαση Βενιζέλου (ή κάνω λάθος; ) και η έλευση των Παγώνη – Γούμενου (επίσης αναμεμειγμένου σε υποθέσεις επιχειρήσεων που… δεν είχαν ευτυχή κατάληξη) αλλά κυρίως ήρθε η ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ των χρεών, κι ενώ τα επεισόδια, οι πορείες και τα αιτήματα είχαν λάβει μορφή χιονοστιβάδας, οι υπεύθυνοι της έλευσης των ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ της ομάδας και της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, απλά έκαναν πως δεν άκουγαν! Πετούσαν και καμιά χορηγία κι όλα καλά! Αποτέλεσμα; Εκτόξευση των χρεών, οικονομικά εγκλήματα (με ελέγχους από ΣΔΟΕ κι άλλα τινά να καταλήγουν σε πρόστιμα) και κυρίως : Ακούσαμε για πρώτη φορά για τις προσαυξήσεις.

Με την έκρηξη του κόσμου και την έλευση Ζαγοράκη, οι υποσχέσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Ακόμα και ΠΡΟ της κρίσεως, όλο κάποιες διαβολικές συμπτώσεις φρέναραν την επίλυση του ζητήματος, με τον ΠΑΟΚ να ζητά ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε συνεχή ραντεβού, να ΠΛΗΡΩΣΕΙ τα χρέη! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται (καθόλου για την ελληνική πραγματικότητα), μια ομάδα ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ και οι υπουργοί κώφευαν! Οι απαντήσεις συναγωνίζονταν κάθε φορά στη γελοιότητα: «Άλλαξε ο υπουργός», «Ξανάλλαξε ο υπουργός», « Άλλαξε ο νόμος», «Τελικά ισχύει ο παλιός νόμος που δεν είχε αλλάξει αλλά δεν τον προλάβατε γιατί δεν ισχύει», «Καταρρέει η κυβέρνηση», « Μόλις εκλέχθηκε η κυβέρνηση», «Κάνουμε ανακαίνιση στο υπουργείο» και άλλα τινά.

Κι όμως, επί σειρά ετών το ζήτημα των χρεών δεν κατάφερε ποτέ να έρθει στην επικαιρότητα!

Και τέλος, με την έλευση Σαββίδη και την ανακοίνωση για τη διάθεση καταβολής με ΜΕΤΡΗΤΑ του βασικού χρέους και παρά τις συνεχείς επαφές με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, ακούμε και πάλι για τα φοβερά και τρομερά εμπόδια που θέτουν θεοί και δαίμονες στο δρόμο του ΠΑΟΚ για ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να συγκρίνω τι έγινε με τις ομάδες του άρθρου 44 (ΑΕΚ και Άρη), όπου απλά θα θυμίσω ότι τα χρέη ήταν σε κάποιες περιπτώσεις υπερπολλαπλάσια (για την ακρίβεια τα χρέη της ΑΕΚ θα αρκούσαν για να μην υπάρχουν περικοπές στις συντάξεις), ενώ παράλληλα θα πρέπει να κρατάμε κατά νου πως υπήρξαν εκβιασμοί προς ποδοσφαιριστές (με δήθεν επεισόδια και καμένα αυτοκίνητα), δικηγόροι που ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ώστε να χάσει το δημόσιο τη δίκη και να ευνοηθεί ομάδα (πλέον και η Ουγκάντα θίγεται από τις συγκρίσεις με την Ελλάδα).

Ούτε βέβαια χρειάζεται να θυμηθούμε τι έχει γίνει στην περίπτωση του διορισμένου πρωταθλητή ΟΣΦΠ (ο οποίος εντελώς τυχαία μεταβιβάζεται από εθνικό νταβατζή σε εθνικό νταβατζή επί σειρά δεκαετιών), όπου όχι μόνο η ρύθμιση που επετεύχθη προ εικοσαετίας (για όποιον ασχολείται με οικονομίες κρατών τα είκοσι έτη είναι ΑΣΤΕΙΟ διάστημα, οπότε δεν είναι και τόσο μακρινή εποχή) ήταν προκλητική, αλλά ουσιαστικά γίνονται και τα στραβά μάτια για τα Σκάνδαλα του 2004 με το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Αφήνοντας όμως τελείως απ έξω τα εγκλήματα που έγιναν με άλλες ομάδες, θα ήθελα να σταθούμε σε ένα και μόνο ερώτημα :

Πόσο, ΜΑ ΠΟΣΟ γαμ…να συμπτωματικό είναι το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να κληθεί να «παρακαλέσει» ώστε να γίνει ρύθμιση στα χρέη του, λίγο καιρό πριν τις εκλογές της άνοιξης, επειδή αυτά τα χρέη θα έχουν μόλις «ξεπαγώσει»; Και πόσο πιθανό είναι τότε οι εθνικοί σωτήρες να φανούν μεγαλόψυχοι, και με στημένα δημοσιεύματα να προσπαθήσουν να μας πείσουν να πούμε κι ευχαριστώ;

Ευχαριστώ γιατί; Επειδή μετά από 15 χρόνια διαμαρτυρίας του κόσμου του ΠΑΟΚ, θα έχει γίνει το αυτονόητο.

Ευχαριστώ γιατί; Επειδή επί σειρά ετών, που κάποια «πρεζόνια» και «μπουγατσοκιμάδες» προσπαθούσαν να τραβήξουν τα βλέμματα των αρμοδίων και της κοινής γνώμης στα εγκλήματα που γίνονταν εντός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνεπακόλουθα εις βάρος του δημοσίου, αυτοί έκαναν ότι δε βλέπουν και μετά μιλούσαν για ΔΙΚΑΙΕΣ προσαυξήσεις που θα πληρώσουν ΆΛΛΟΙ! Μα επιτέλους, σε ποια λογικά επιχειρήματα εδράζεται αυτή η συλλογιστική; Τι είδους νομιμοποίηση έχουν αυτές οι πρακτικές;

Ευχαριστώ γιατί; Επειδή ο Σαββίδης θα πληρώσει μετρητά τη δική τους ξεφτίλα.

Είναι λοιπόν για μένα βέβαιο πως το ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ είναι για τους ιθύνοντες ένα πολύ καλό «χαρτί» που ως «μυστήριοι» που είναι, ζυγίζουν το πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος για να το «παίξουν» στο χρηματιστήριο των εντυπώσεων. Γι αυτό και πιθανολογώ πως ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ η λύση στα χρέη θα έρθει οριακά ανάμεσα στο «ξεπάγωμα» των χρεών και στις επερχόμενες εκλογές. Μπορεί και να πέφτω έξω.

Είναι βέβαιο όμως, πως οποιαδήποτε λύση θα παρουσιαστεί ως κυβερνητική χάρη. Σε ένα κράτος που έχει καταστήσει εμφανές πως έχει παιδιά και αποπαίδια, πρέπει να είσαι πολύ κομπλεξικός, πολύ άρρωστος για να συμφωνήσεις με κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία έγραψε. Γίναμε όλοι μάρτυρες της δυσωδίας του Ελληνικού κράτους για πάνω από δέκα χρόνια. Του εμπαιγμού και των συμφερόντων.

Μα το κυριότερο πρόβλημα δεν είναι ούτε εκεί. Αλλά στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚτσής είναι συνένοχος. Γιατί;

Γιατί κοιμάται ΣΑ ΜΟΣΧΑΡΙ. Και τρώει τις σάρκες του. 

ΥΓ. Αλήθεια ο κος Βενιζέλος θυμάται πως μια τις βασικές αιτίες που οδήγησαν στην πρώτη εκλογή του, ήταν και η υπόθεση Γαλακτερού την οποία αν δεν απατώμαι είχε αναλάβει; Θυμάται πως εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη; Έχει άποψη επί του θέματος ή οι απόψεις του τελείωσαν σε Μπατατούδηδες και Γούμενους; Θυμάται πως είχε κάνει συναντήσεις με Ζαγοράκη όπου δήθεν θα προωθούσε το θέμα; Αντιλαμβάνομαι πως έχει πολλές ασχολίες με την κατρακύλα του ελληνικού κράτους, αλλά ας κάνει κι ένα κόπο να ασχοληθεί. Έτσι για το γούρι βρε αδερφέ!

Διαβάστε ακόμη...