Κάντε την ήττα καύσιμο!

Η νέα αγωνιστική αποτυχία του ΠΑΟΚ ήρθε με τρόπο εξοργιστικό, αποδεικνύοντας περίτρανα για ακόμα μια φορά την αδυναμία της φετινής ομάδας να κάνει πρωταθλητισμό.
Equalizer Equalizer
Κάντε την ήττα καύσιμο!

Θα μου πεις, είχε υποσχεθεί κανείς φέτος πρωτάθλημα; Βεβαίως και ΟΧΙ! Το ξέρουμε όλοι, το λέμε συνεχώς εδώ και μήνες.

Όμως όταν κάθε βδομάδα, σε κάθε αγώνα, δείχνεις ότι δεν έχεις σχεδόν τίποτα να ζηλέψεις ως ΣΥΝΟΛΟ σε σύγκριση με τους επίδοξους πρωταθλητές, τότε είναι που σε εξοργίζει η ατομική αδυναμία, οι λίγες στιγμές που κρίνουν τους αγώνες, με τις ήττες και τις αποτυχίες να έρχονται φέτος συνεχώς στη «λεπτομέρεια», στα τελευταία λεπτά κλπ.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε υπομονή. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αυτά τα ταλέντα, οι επενδύσεις, τα στοιχήματα, έχουν δείξει πολλές φορές πως μέσα από τη δουλειά τους και τα θετικά δείγματα, κλήθηκαν να σηκώσουν βάρος μεγαλύτερο από ότι μπορούν ψυχολογικά. Κάποιοι ίσως νόμιζαν όταν ήρθαν πως έχουν όλο τον χρόνο και τον χώρο να εξελιχθούν και σοκαρίστηκαν όταν είδαν πως ίσως τους ζητηθούν παραπάνω πράγματα…

Σε πολλούς αγώνες είδαμε λιγοψυχία, άγχος, αδυναμία, φοβικότητα. Χωρίς τίποτα να τα δικαιολογεί όλα αυτά βάσει της εικόνας των αγώνων.

Έτσι και χθες ο ΠΑΟΚ παρότι ξεκάθαρα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο για πολύ μεγάλη διάρκεια, παρότι δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, παρότι έκανε 20+ τελικές προσπάθειες, εν τέλει μάλλον δεν δικαιούται να λέει ότι ήταν ΑΤΥΧΟΣ.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ήταν τυχερός, όμως ο ΠΑΟΚ άτυχος δεν ήταν. Διότι οι ίδιοι οι παίκτες προσβάλλουν τον εαυτό τους όταν δε μπορούν να σουτάρουν εξ επαφής, όταν κινούνται αργά, σε δεύτερο χρόνο, όταν δεν έχουν καθαρό μυαλό για μια απλή τελική πάσα.

Ναι, ο ΠΑΟΚ φέτος αποδείχθηκε ανήμπορος να κάνει πρωταθλητισμό, παράλληλα με τις διαιτητικές σφαγές που υπέστη.

Όμως έχει βάλει καλές βάσεις. Το βλέπουμε σε κάθε ματς. Απορούμε ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ καταφέρνει αυτή η ομάδα να βρίσκεται τόσο πίσω βαθμολογικά, ενώ ως επίπεδο ποδοσφαίρου, ως ομάδα, είναι ίση και καλύτερη από τους αντιπάλους της.

Η απάντηση βεβαίως είναι απλή: Ατομική ποιότητα και δυνατές προσωπικότητες. Αυτά είναι που λείπουν από το Δικέφαλο. O 35χρονος Ταϊσον, ήταν ο μόνος από τους βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ χθες που έδειξαν προσωπικότητα, πάθος, διάθεση για κυνήγι και έλλειψη φοβίας.

Δυστυχώς, τα πρότζεκτ και τα «πλάνα», σε υποχρεώνουν να περάσεις από συγκεκριμένα στάδια εξέλιξης. Αυτό είναι που βιώνουμε και τώρα.

Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα των τυφλών και των μονόφθαλμων, όπου ομάδες που δεν παίζουν ιδιαίτερα καλά βαφτίζονται βασιλιάδες και πρωταθλητές, απλά και μόνο κλέβοντας αποτελέσματα, είτε με κουτοπόνηρες πρακτικές είτε με διαιτητικές εύνοιες σε βίαιο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να τους σοκάρει, όμως δεν την εκμεταλλεύτηκε. Αυτοκτόνησε ξανά και ξανά και ξανά, μένοντας πολύ πίσω. Αυτό απλούστατα απαγορεύεται να επαναληφθεί…

Παίκτες, προπονητές, διοίκηση οφείλουν πρώτα απ’ όλα στον εαυτό τους να κάνουν την ήττα καύσιμο. Να κρατήσουν καθαρό μυαλό και να μάθουν από τα λάθη.

Το τέλος της σεζόν πλησιάζει, ο τελικός κυπέλλου μπορεί να δώσει πολλά οφέλη μα και το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα τελειώσει. Οφείλουν όλοι, έστω και τώρα, να δείξουν συγκέντρωση και πάθος. Και αμέσως μετά, έχει έρθει η ώρα να δούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια σοβαρή, ξεκάθαρη και δυναμική επαναφορά των μεταγραφικών επιλογών σε τροχιά χειροπιαστής ενίσχυσης της ομάδας, όχι με νέα στοιχήματα, ούτε με πεταμένα εκατομμύρια.

Η αρχή έχει γίνει, όσο κι αν οι αυτοκτονίες της ομάδας μας κάνουν να το ξεχνάμε…

Διαβάστε ακόμη...