Τι ακριβώς περιμένουμε;

Το νικηφόρο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, ήρθε μετά από ακόμα ένα καλοκαίρι γκρίνιας και μιζέριας, με τις «καλοπροαίρετες» κριτικές να επαναλαμβάνονται τόσο πολύ και τόσο έντονα,
Equalizer Equalizer
Τι ακριβώς περιμένουμε;

ώστε τελικά πολλοί μπορεί να ένιωσαν ακόμα και έκπληξη βλέποντας την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να κυριαρχεί και να κερδίζει πολύ εύκολα, χθες στην Τούμπα.

Η πραγματικότητα είναι πως το δίκαιο σκορ θα ήταν 2 ή 3 – 0.

Όχι, ο ΠΑΟΚ δεν μάγεψε. Και πως θα μπορούσε, άλλωστε;

Όχι, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε σωρεία κλασσικών ευκαιριών. Είχε όμως τις ποιοτικές στιγμές του.

Όχι, ο ΠΑΟΚ δεν έλυσε ξαφνικά ούτε τις δυσλειτουργίες του, ούτε κάλυψε δια μαγείας τα εμφανή κενά στο ρόστερ του (τα οποία άλλωστε ομολογεί και ο προπονητής του).

Όμως ο Δικέφαλος συνέχισε να εμφανίζεται στα ελληνικά γήπεδα ως μια μεγάλη ομάδα, που προσπαθεί να παίξει ορθολογικά και στρωτά, διασπώντας το ανελέητο «ταμπούρι» των αντίπαλων ομάδων.

Και εν τέλει, το κατάφερε.

Είναι αυτό αρκετό ώστε να πετάμε στα σύννεφα; Όχι

Είναι όμως καιρός να ξανασκεφτούμε, τι εν τέλει περιμένουμε να δούμε στην αρχή μιας χρονιάς με τόσες αλλαγές στον ΠΑΟΚ;
Και κάτω από ποιες συνθήκες πορεύεται η ομάδα εδώ και τόσο καιρό;

Με ένα βαθύτατα τοξικό κλίμα στην Ελλάδα (το οποίο εσχάτως βλέπουμε να «βγαίνει» και στην επιφάνεια του πολιτικού βίου), ο σύλλογος παλεύει κόντρα σε ένα παρακρατικό σύστημα το οποίο γνωρίζουμε καλά όλοι μας και το είδαμε να επιτίθεται με ΛΥΣΣΑ κατά του συλλόγου και του Ιβάν Σαββίδη.

Παράλληλα, εδώ και λίγους μήνες, έχουμε τα φοβερά γεγονότα στην Ουκρανία που πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να πιστεύει ότι δεν επηρεάζουν επιχειρηματικά, οικονομικά αλλά και ψυχολογικά τον Ιβάν Σαββίδη, και μαζί με αυτόν και τον ΠΑΟΚ.

Τέλος, ο αποκλεισμός απ' την Ευρώπη δεν προκάλεσε μόνο ψυχολογική απογοήτευση, αλλά αποτέλεσε και μεγάλο σοκ για τα ταμεία της ΠΑΕ.
Τα κενά στο ρόστερ είναι προφανή.

Τα λάθη στη διαχείριση ομάδας και παικτών το ίδιο.

Όμως ο συνδυασμός όλων όσων ανέφερα, μας ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να σκεφτούμε λογικά και με γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ.
Τα σαλιαρίσματα από ντόπια και Αθηναϊκά ΜΜΕ, που πιπιλίζουν την καραμέλα της ελευθερίας λόγου και άποψης μόνο για να πετάνε λάσπη και να βγάζουν χολή κατά του ΠΑΟΚ, έχουν εδώ και χρόνια πετύχει το στόχο τους, μετατρέποντας μεγάλο κομμάτι του κοινού σε κριτή των πάντων αντί για συμπαραστάτη, σε εχθρό αντί για φίλο.

Καιρός λοιπόν να ξανασκεφτούμε μόνοι μας, τι ζητάμε από τον σύλλογο και τι πιστεύουμε πως θα πετύχουμε με την ανεξέλεγκτη γκρίνια και μιζέρια.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα νικηφόρα και έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει έτσι.

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι η θετική ενέργεια, την οποία ζητά εκλιπαρώντας ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μπορεί να σηκώσει τον ΠΑΟΚ πολλά επίπεδα ψηλότερα. Καιρός να σταθούμε δίπλα, όχι απέναντι.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...