Ραζβάν, ο ΠΑΟΚ έχει απαιτήσεις

Το τέλος του αγώνα κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, βρήκε τις δύο ομάδες να αισθάνονται λίγο τυχερές και λίγο άτυχες, αλλά σίγουρα τον κόσμο του ΠΑΟΚ απογοητευμένο.
Equalizer Equalizer
Ραζβάν, ο ΠΑΟΚ έχει απαιτήσεις

Η πραγματικότητα είναι πως ακόμα και αν μιλούσαμε για καζίνο, το να κερδίζεις συνεχώς παίζοντας τους ίδιους αριθμούς ή με τους ίδιους αντιπάλους, είναι παράδοξο. Ο ΠΑΟΚ έχει τα τελευταία χρόνια θετικότατη παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία πλέον καταριέται την τύχη της κάθε φορά που καλείται να μας αντιμετωπίσει.

Όμως οι νίκες δεν έρχονται στα κουτουρού, ούτε με παραδόσεις. Έρχονται με μπάλα. Με πλάνο. Με ποιότητα. Όπως αυτά που είδαμε πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν.

Όλα αυτά, δεν τα είδαμε σήμερα. Όπως και δεν τα βλέπουμε όλη τη σεζόν ως τώρα. Βεβαίως, δεν είναι σωστό να είμαστε απαξιωτικοί. Ο ΠΑΟΚ υπήρξαν στιγμές και αγώνες που έβγαλε σοβαρό πρόσωπο. Που έδειξε κάποια βελτίωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι εσχάτως βλέπουμε αρκετές «κομπίνες» σε «στημένες φάσεις» την ώρα του αγώνα. Κόρνερ, φάουλ κλπ. συχνά περιλαμβάνουν συνεργασίες και αρκετά έξυπνες προσπάθειες. Που λίγο λόγω ποιότητας, λίγο λόγω ψυχολογίας, δεν έχουν οδηγήσει σε εύκολα γκολ, ακόμη.

Από εκεί και πέρα όμως, η ποιότητα του ποδοσφαίρου που αποδίδει η ομάδα, δεν σαγηνεύει κανέναν. Κοντεύουμε Φλεβάρη και πολύ λίγα είναι τα παιχνίδια που είδαμε έναν ΠΑΟΚ κυρίαρχο, αποτελεσματικό, με τεχνική κάποιου επιπέδου και με λύσεις επί 90 λεπτά.

Είδαμε ψήγματα, όχι ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Το σημερινό ματς, δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Είχε άλλωστε και έξτρα τακτικές ανάγκες, λόγω «ρεβάνς» σε λίγες μέρες στο ΟΑΚΑ. Είχε και κούραση απ τα συνεχή ματς. Είχε και απουσίες (και από τις δυο πλευρές).

Αυτό που ΔΕΝ είχε όμως, ήταν αρκετούς λόγους για να νιώθει αγανακτισμένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον αντίπαλο.

Ναι, υπήρξαν κάποιες στιγμές με ειρωνείες, εξυπνάδες, καθυστερήσεις. Υπήρξαν και κάποια αχρείαστα χτυπήματα. Από τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αντίπαλο όμως, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει πολύ χειρότερες συμπεριφορές.

Καλό θα ήταν λοιπόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αναθεωρήσει λίγο τον τρόπο που διαχειρίζεται δηλώσεις και αποτελέσματα. Έως σήμερα, πολλές ήταν οι φορές που προσπάθησε να πετάξει «τη μπάλα στην κερκίδα» σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα στο χορτάρι και την ποιότητα του φετινού ΠΑΟΚ.

Κατά την προηγούμενη, απόλυτα επιτυχημένη θητεία του, οι πιέσεις, κατσάδες και αγωνίες που πέρασε εξαιτίας του αυστηρού Ιβάν Σαββίδη και των υψηλών στόχων, ήταν πολλές. Και όλοι εν μέρει τον δικαιολόγησαν όταν είπε πως αρκετές φορές σκέφτηκε να τα παρατήσει. Θαρρώ όμως πως φέτος, μέχρι σήμερα, έχει παρά-βελτιωθεί η κατάσταση. Φτάνουμε νομίζω στο άλλο άκρο.

Τα mind games, αν έπαιζε τέτοια, δεν είναι της παρούσης.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κατακόρυφη βελτίωση τόσο του ρόστερ του (εδώ ίσως έχει ελαφρυντικά ο ίδιος) όσο και της μπάλας που παίζει στο γήπεδο.

Όλα τα άλλα, είναι αχρείαστες εξυπνάδες.

Διαβάστε ακόμη...