Νικητής, παρά τις γνωστές παθογένειες!

Νίκη με 3-2 για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον εν δυνάμει νταμπλούχο Αυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας...
Νικητής, παρά τις γνωστές παθογένειες!

Η ψυχολογία κακή, οι απουσίες πολλές, η κούραση μεγάλη. Αυτά ήταν τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να φτάσει στη νίκη και να διατηρήσει τις ελπίδες για την τρίτη θέση, αλλά και να ανεβεί ψυχολογικά κυρίως εν όψει του τελικού κυπέλλου.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με το γνωστό 4-2-3-1 χωρίς του ακρογωνιαίους λίθους Ίνγκανσον και Αουγκούστο, με τον Κεντζιόρα υπό συνθήκη στόπερ και παίκτες όπως ο Ζϊφκοβιτς και ο Ράφα Σοάρες που δεν έχουν πάρει ανάσες εδώ και πολλούς μήνες.

Παρόλα αυτά ήταν η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου που μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και έχασε κλασική ευκαιρία με τον Νταντάς μόλις στο έκτο λεπτό. Από εκεί και πέρα όμως, είδαμε τον γνωστό φετινό ΠΑΟΚ. Καλό passing game, αυτοματισμοί δουλεμένης ομάδας, αλλά δυσκολία στην παραγωγή ευκαιριών και στο σκοράρισμα. Και πάνω από όλα: Ανεξάντλητη και συνεχόμενη αφέλεια στην αμυντική λειτουργία και έλλειψη συγκέντρωσης. Αυτά τα μειονεκτήματα έκαναν την εμφάνιση τους μετά το ημίωρο και επέτρεψαν στον αντίπαλο να φτάσει σε τρεις πολύ καλές στιγμές, αλλά και τελικά να προηγηθεί λόγω του λάθους που έκανε ο Κουλιεράκης, το οποίο μπήκε στη φετινή λίστα με τα ατελείωτα γκολ-δώρα του ΠΑΟΚ στους αντιπάλους.

Ευτυχώς χθες, ο ΠΑΟΚ είχε στο γήπεδο έναν ηγέτη που πήρε την ομάδα πάνω του στα δύσκολα. Και αυτός ήταν φυσικά ο Τάισον. Ο 35χρονος που κάνει μπαμ με την ποιότητα του βρήκε γκολ εκεί που κανείς δεν φαινόταν να μπορεί, άναψε την σπίθα που οδήγησε στην ανατροπή και στην τελική επικράτηση με το γκολ του Ζϊφκοβιτς, παρά την προσωρινή ισοφάριση που δέχθηκε η ομάδα.

Εν ολίγοις, χθες δεν γίναμε σοφότεροι. Είναι σαφές πως η ομάδα είναι ένα δουλεμένο σύνολο που στερείται ποιότητας σε θέσεις κλειδιά. Οι υπεύθυνοι του προγραμματισμού, θα πρέπει να έχουν την περίπτωση Τάισον στο μυαλό τους όταν έρθει η ώρα της μεταγραφικής ενίσχυσης. Δηλαδή πρέπει να στοχεύσουν σε έξι-επτά παίκτες ποιοτικούς με ηγετικά χαρακτηριστικά που θα μπορούν να ηγηθούν, αλλά και να θέσουν το παράδειγμα για τους πολλούς νέους παίκτες της ομάδας.

Υ.Γ: Θερμά συγχαρητήρια στον μπασκετικό ΠΑΟΚ για την επιστροφή στην τετράδα. Μια επιτυχία που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή και την τρέλα του Θανάση Χατζόπουλου που δίνει όσα μπορεί και ό,τι έχει για να αναστηθεί ο μπασκετικός ΠΑΟΚ. Μπράβο πρόεδρε, μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν εσένα.

Διαβάστε ακόμη...