Μέγας ΠΑΟΚ στη φλεγόμενη Τούμπα!

Στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «8» του κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού.
Μέγας ΠΑΟΚ στη φλεγόμενη Τούμπα!

Μεγάλη νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος κατάφερε να επιβληθεί με το καθαρό 2-0, θέτοντας έτσι βάσεις πρόκρισης για τους ημιτελικού για ακόμη μία χρονιά.

Η ομάδα παρατάχθηκε με το γνωστό της 4-2-3-1 με μόνες αλλαγές τους Ντάντας και Τόμας αντί των Σβαμπ και Ολιβέιρα. Η αλλαγή αυτή στόχευε φυσικά στα ταχυδυναμικά χαρακτηριστικά των παικτών αυτών με στόχο η ομάδα να έχει μία παραπάνω ταχύτητα και να βγαίνει πιο εύκολα στον κενό χώρο για αντεπιθέσεις.

Το πλάνο αυτό στο πρώτο ημίχρονο δεν λειτούργησε σωστά και αυτό γιατί υστέρησε πάρα πολύ η επιθετική τριάδα με αποτέλεσμα ότι δημιουργούσε ο Κωνσταντέλιας (και μόνο αυτός) να πέφτει πάνω στις κακές επιλογές των Νάρει, Ζίφκοβιτς και Τόμας.

Το σκηνικό αυτό ωστόσο, άλλαξε με την έναρξη της επανάληψης. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με πιο μεγάλη διάθεση, καλύτερο pressing και γρήγορα η μεταβολή αυτή οδήγησε και στο γκολ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν υπήρξε ποτέ μέσα στο γήπεδο.

Το καλό momemntum ήρθε και κλείδωσε με την είσοδο των Τάισον,Σβαμπ και Ολιβέιρα. Ίσως για πρώτη φορά φέτος, οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο ανέβασαν την ποιότητα της ομάδας αντί να την κατακρημνίσουν και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε και τους χώρους που υπήρχαν με το πρώτο γκολ του Τάισον μετά από τρομερή πάσα του Ολιβέιρα. Γκολ που ήρθε να επιβεβαιώσει πως όταν υπάρχει ποιότητα , τα πάντα γίνονται πιο εύκολα.

Εν ολίγοις, ο ΠΑΟΚ επικράτησε απόλυτα δίκαια κόντρα σε έναν αντίπαλο, ο οποίος είχε ένα δοκάρι (από κόντρα) και τίποτα άλλο, αποδεικνύοντας πως χωρίς δεκαπέντε λεπτά καθυστερήσεων ή κάποιο ουρανοκατέβατο πέναλτι, δεν έχει να προσφέρει κάτι στο γήπεδο.

Μεγάλη νίκη λοιπόν, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο ΠΑΟΚ πρώτον πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός, να πάρει την νίκη την Κυριακή, γιατί είναι μακράν καλύτερη ομάδα ,και να πλησιάσει την κορυφή της βαθμολογίας και δεύτερον να σφραγίσει την πρόκριση την επόμενη Τετάρτη παίρνοντας εκδίκηση για το περυσινό κύπελλο του Λαόθ, και ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για έναν ακόμη τελικό.

Υ.Γ: ΟΕ...ΟΕ ΟΕ..ΟΕ ΟΕ.. ΟΕ ΟΕ.. ΠΑΟΚ!

Πηγή εικόνας: paokfc.gr

Διαβάστε ακόμη...