Πέστε κάτω...

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό Αθηνών με 2-1 στην Τούμπα ...
Πέστε κάτω...

Στο ποδόσφαιρο είναι ορισμένες τακτικές που είναι θεμιτές και αποδεκτές και ορισμένες άλλες που απλά μικραίνουν το μέγεθος της εκάστοτε ομάδας η οποία τις εφαρμόζει.

Είναι απόλυτα θεμιτό μία ομάδα να κατέβει σε ένα παιχνίδι με αμυντικογενείς προσανατολισμούς. Είτε λόγω απουσιών, είτε λόγω έλλειψης ποιότητας μπορεί ο κάθε προπονητής να κρίνει πως αυτό το πλάνο ταιριάζει στην ομάδα του. Κάτι τέτοιο βλέπουμε διαχρονικά στην Τούμπα απέναντι σε ομάδες τύπου Λάρισας, Λεβαδειακού, Λαμίας κλπ..

Ωστόσο η χθεσινή τακτική του αντιπάλου ήταν τουλάχιστον προσβλητική. Έντεκα παίκτες που ήταν μόνιμα είτε κρεμασμένοι πάνω στον διαιτητή για διαμαρτυρίες, είτε ξαπλωμένοι στο έδαφος σαν τους είχε χτυπήσει βόμβα εδάφους αέρος προσπαθώντας να ροκανίσουν το χρόνο, μήπως και αποφύγουν μία ακόμη ήττα. Τακτική η οποία δεν είναι απλά αντιποδοσφαιρική, αλλά και προσβλητική για το μέγεθος του χθεσινού αντιπάλου.

Περνώντας στα αγωνιστικά, ο Λουτσέκου παρέταξε την ομάδα με το μυαλό στο κύπελλο, αφού η επιθετική τριπλέτα Μουργκ-Αουγκούστο-Τσόλακ δεν ενδείκνυται για πολλές... συγκινήσεις.

Έπειτα από το κακό αρχικό δεκαπεντάλεπτο όμως, η ομάδα ισορρόπησε και πήρε τα ηνία του αγώνα και θα μπορούσε να ισοφαρίσει νωρίτερα αν ο Τσόλακ δεν κατάφερνε να σημαδέψει το δοκάρι προ κενής εστίας.

Στο δεύτερο μέρος, ο αντίπαλος εξαφανίστηκε πλήρως από το γήπεδο, ο Δικέφαλος πίεσε και κατάφερε και με τις αλλαγές του Λουτσέσκου να πάρει ένα πανάξιο τρίποντο το οποίο είναι και πολύ σημαντικό ψυχολογικά εν όψει και της δύσκολης συνέχειας.

Στα αγωνιστικά αξιοσημείωτα η καλή εικόνα της ομάδας σε επίπεδο νοοτροπίας και το γεγονός πως αγωνιστικά μπορεί να μην «βγάζει μάτια» με την απόδοση της, ωστόσο έχει πλέον σοβαρευτεί πολύ μεσοαμυντικά και από εκεί χτίζονται οι βάσεις για να φτάσει ξανά στην κορυφή.

Υ.Γ: Πέστε κάτω οεοεοε..

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...