Μια από τα ίδια..

Την ίδια προβληματική εικόνα είχε ο ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας 1-1 κόντρα στην ΑΕΛ στο Αλκαζάρ για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδος..
Μια από τα ίδια..

Σε μια προσπάθεια να ταράξει λίγο την ομάδα από τα λιμνάζοντα νερά, ο Ράζβαν Λουτσέσκου χθες παρέταξε για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 έχοντας δίδυμο μπροστά τους Άκπομ και Σφιντέρσκι, ενώ φανέλα βασικού πήραν και αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής με πλέον σημαντικό τον Ίνγκασον, ο οποίος επανήλθε οκτώ μήνες μετά τον τραυματισμό του.

Ωστόσο παρά την αλλαγή του σχηματισμού, η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε ούτε στο ελάχιστο. Με τον Σβαμπ αόρατο στα χαφ, τους δύο φορ πραγματικά ανύπαρκτους (με τον Άκπομ να καταφέρνει από τα δύο μέτρα να μην βρίσκει καν εστία) και με όλους τους υπόλοιπους σε ρηχά νερά, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε πραγματικά τίποτα.

Παράλληλο και βαρετό ποδόσφαιρο, καμία κίνηση, καμία ατομική ενέργεια. Ένα ατελείωτο ρεσιτάλ λαθών και κακών επιλογών απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται μια κατηγορία χαμηλότερα και η οποία το μόνο που έκανε ήταν ένα τυπικό pressing στο δικό της μισό του γηπέδου.

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, τα προσχήματα σώθηκαν με το γκολ του Κούρτιτς που έσπασε την ¨κατάρα¨των τριακοσίων εξήντα λεπτών χωρίς γκολ, παρότι η ομάδα έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι.

Είναι φανερό λοιπόν πως η ομάδα έχει πολλά ζητήματα να λύσει. Η αφλογιστία των φορ, η ανεπάρκεια των χαφ, αλλά και η γενικότερη χαμηλή ποιότητα μεγάλης πλειοψηφίας του ρόστερ, δεν μας αφήνει μεγάλα περιθώρια ελπίδας..

Το μόνο θετικό από το χθεσινό παιχνίδι είναι η επάνοδος του Ίνγκασον, ο οποίος μαζί με τον Μιχαηλίδη θα δέσουν καλύτερα, προσθέτοντας ταχύτητα και δύναμη που τόσο λείπει από την ομάδα. Επίσης το πάθος των Κούρτιτς (χωρίς τα γκολ του θα είχαμε εκ των χειρότερων επιθέσεων) και Ζίφκοβιτς πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμιση.

Επόμενο ματς κόντρα στον Ιωνικό. Ας ελπίσουμε η ομάδα να αφυπνιστεί έγκαιρα ή.. να εκτελέσει φάουλ ο Κούρτιτς πριν δεχθεί γκολ ο ΠΑΟΚ..

Διαβάστε ακόμη...