Πήρε όσκαρ ατυχίας, μπορεί να πάρει την πρόκριση!

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά ήταν η χθεσινή (22/9) για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Κράσνονταρ...
Πήρε όσκαρ ατυχίας, μπορεί να πάρει την πρόκριση!

Ένας ΠΑΟΚ που πάλεψε, ένας ΠΑΟΚ που είχε σχέδιο και μπορούσε να το εκτελέσει. Αυτόν τον ΠΑΟΚ είδαμε χθες στο πιο σημαντικό παιχνίδι ... μέχρι το επόμενο.

Ο Άμπελ Φερέιρα παρέταξε τον Δικέφαλο με συνταγή Μπενφίκα με μοναδική αλλαγή τον Ζίφκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης στη θέση του Άκπομ. Μια κίνηση που πρόσθεσε ταχύτητα και ευελιξία στην επιθετική γραμμή, αλλά στέρησε όγκο και «παρουσία» στα αντίπαλα καρέ.

Όταν όμως παίζεις τέτοιας σημασίας παιχνίδι, πρέπει να εκμεταλλεύεσαι κάθε λεπτομέρεια. Το χαμένο πέναλτι του Πέλκα μόλις στο 7ο λεπτό στέρησε αδιανόητη αυτοπεποίθηση από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ ταυτόχρονα έδωσε και ελπίδες σε αυτούς του αντιπάλου, οι οποίοι γλύτωσαν μια μεγάλη ψυχρολουσία.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βρήκε πρώτος το γκολ και από εκεί και πέρα έπρεπε να διαχειριστεί το παιχνίδι. Ένα ανόητο πέναλτι του Γιαννούλη αρχικά και μια άτυχη στιγμή έπειτα ήταν αρκετά για να γείρουν την πλάστιγγα υπ;eρ των Ρώσων σε ένα δεύτερο ημίχρονο που πραγματικά ο ΠΑΟΚ έδειξε πως δεν έχει τίποτα να φοβάται.

Η ατυχία όμως στη φάση του δοκαριού του εξαιρετικού Ελ Καντουρί στέρησε από τον Δικάφαλο ένα σκορ πρόκρισης που θα έκανε τη ζωή του εύκολη.

Σε κάθε περίπτωση και με την μεταγραφική ενίσχυση παρούσα, ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα για να γράψει την επόμενη Τετάρτη στην Τούμπα μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του, ανεβάζοντας το πρεστίζ του μια για πάντα στην Ευρ;vπη.

Υ.Γ: Προσωπικά ίσως και να προτιμώ το 2-1 από το «στοιχειωμένο 1-1 άλλων εκτός έδρας αγώνων όπως στο Άμστερνταμ (δύο φορές), στο Ντα Λουζ και κόντρα στη Σάλκε. Εκεί πήγαν όλα στραβά στο δεύτερο παιχνίδι. Τώρα κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.

Διαβάστε ακόμη...