Ιστορία μου, αμαρτία μου ...

Μετά την κατάθεση ψυχής στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ την Κυριακή 10/2 αντιμετωπίζει -στον πιο σημαντικό μέχρι στιγμής αγώνα των τελευταίων 34 ετών- το απόλυτο παράδειγμα της κοινωνικής σήψης που επικρατεί στη χώρα...
Ιστορία μου, αμαρτία μου ...

Δεν θα κάνω καν τον κόπο να καταγράψω τα περί εγκληματικής οργάνωσης. Χιλιοειπωμένα και πραγματικά θα ήθελα (κάποτε) να δω το ίδιο σθένος στον πολίτη όταν τα γεγονότα τον φέρνουν αντιμέτωπο με τέτοια καθεστώτα ανομίας σε πληθώρα δραστηριοτήτων που συμβαίνουν στον τόπο μας από τους έχοντες την εξουσία ή/και τους εξουσιαστές αυτών.

Το ίδιο σθένος που με περίσσια χάρη αποζητά να αναδείξει σε ένα συλλαλητήριο που γίνεται κατά γενική ομολογία, την χειρότερη στιγμή.

Την ημέρα που θα είναι η κατάληξη μιας χρόνιας αναμονής. Για αυτό που πέρυσι, πριν 9 χρόνια, τόσες δεκαετίες τώρα μας στερούν όταν το αξίζουμε ή με πλάγιες μεθόδους δε μας επέτρεπαν να διεκδικήσουμε, αυτά που απολέσαμε ΧΑΜΕΝΟΙ μέσα στην κυκλοθυμική μιζέρια μας. Η ημέρα που ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ θα έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ αυτό που τόσα χρόνια ΑΞΙΖΟΥΝ.

ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ.

Δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα απλό ερώτημα. Μια πολύ απλή, λιτά καταγεγραμμένη, χιλιοειπωμένη ερώτηση-πρόταση: ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ (;).

Δεν θα μιλήσω για άλλους. Θα μιλήσω για εμένα. Το θεωρώ πιο σωστό το να θέσω συγκεκριμένους προβληματισμούς σεβόμενος την ... εκτός ΠΑΟΚ ζωή πολλών συν οπαδών μου. Αν υπάρχει βέβαια τέτοια! Γιατί ο ΠΑΟΚ, είναι τρόπος ζωής. Το ΠΑΟΚΙΖΕΙΝ εστί φιλοσοφείν. Όταν θα πεθάνω, θέλω το Δικέφαλο στον τάφο μου απάνω: Λιτά και κατανοητά.

Άλλος θα μου πεις είμαι εγώ, άλλος εσύ. Άλλες συνθήκες, άλλοι προβληματισμοί, άλλα εμπόδια, άλλες ευκολίες, άλλη παιδεία, άλλη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στις ευκαιρίες. Ότι πιο λογικό, ότι πιο κατανοητό. Άλλος θεωρεί τον εαυτό που πιο..αριστερό, άλλος πιο δεξιό, άλλος φιλελεύθερο, άλλος αναρχικό, άλλος φασίστα. Αυτό άλλωστε είναι και το αλατοπίπερο στη ζωή. Οι άνθρωποι και οι τρόποι έκφρασης που αναζητούν διαρκώς.

Έτσι και εσύ μπορείς να θεωρήσεις συνετό το να συνδυάσεις ένα -ακόμα- συλλαλητήριο για το Μακεδονικό ζήτημα με τον αγώνα που τόσες δεκαετίες περιμένουμε. Έτσι και κάποιος άλλος μπορεί να θεωρήσει συνετό το να συνδυάσει το -ένα ακόμα- συλλαλητήριο με τη δημιουργία ενός αντί-συλλαλητηρίου. Την ίδια ημέρα. Αυτήν την ημέρα που περιμένουμε, τόσες δεκαετίες...

Μπορεί να θεωρήσεις ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ακουστείς σε...Πανελλήνιο επίπεδο (sic), καθώς όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και δη στην Τούμπα. Ότι στο γήπεδο μέσα αντί για ΠΑΟΚ θα φωνάζεις Μακεδονία ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές. Δεν σε κατηγορώ, αλήθεια.

Αλλά καρντάσι μου, παράλληλα δεν το κατανοώ. Το θεωρώ άκρως οξύμωρο κυρίως γιατί στην τελική γεννηθήκαμε σε ένα σωματείο το οποίο δημιουργήθηκε για αυτόν τον λόγο: Για να διεκδικήσει το σεβασμό στον κατατρεγμένο, τον αδύναμο, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, να διατηρήσει τη μνήμη και την ιστορία ανθρώπων που ανέδειξαν ένα γεγονός: Ότι επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς.

Το ίδιο ζόρι τραβάμε φίλε μου καλέ και συνοπαδέ. Καταραμένος και εσύ τόσα χρόνια να γράφεις χιλιόμετρα, να παρατάς δουλειές, οικογένειες, τα πάντα για να είσαι στο πλευρό του Δικέφαλου Αετού. Τη ίδια κατάρα περνάμε τόσα χρόνια καρντάσι. Αλλά ξες τι; Αλήθεια; Την Κυριακή η μοίρα μας δίνει ΑΛΛΗ ΜΙΑ ευκαιρία:

Ομάδα και λαός να κάνουν το ΣΩΣΤΟ.

Αυτό που τόσα χρόνια μας έμαθαν ότι είναι ο ΠΑΟΚ, η ιδέα που γέννησε τον ΠΑΟΚ, η ιδέα που θα τον διατηρήσει ζωντανό στο πέρασμα των αιώνων.

Είναι ΠΑΝΩ από Έθνη, πάνω από Πατρίδες, πάνω από Ονόματα, πάνω από Θρησκείες. Είναι ο ίδιος Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, ΖΩΗ. Και αν θέλεις ειλικρινά να σου πω το ένα, το μοναδικό που με νοιάζει τη δεδομένη στιγμή είναι αυτό το απλό το παρακάτω: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΚΑΝΕΝΑΝ. Από όποιον..."χώρο" και αν προέρχεται, στην Τούμπα (και πέριξ αυτής εννοείται!) θα είναι ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ. Αλλιώς να πάει αλλού, δεν αξίζει να πατήσει στο σπίτι μας. Στα ίσα το λέω.

Επιτρέψτε μου, σας παρακαλώ, να ζήσω -για ακόμα μια φορά- το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. Γιατί στην τελική, αυτό μας απέμεινε μέσα στον βούρκο μιας Ελληνικής κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από έλλειψη παιδείας, κατευθύνσεων, αλληλεγγύης και οργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ ρε παιδιά. Ο ΠΑΟΚ ΜΑΣ.

Ούτε συλλαλητήρια, ούτε Μακεδονία. Ούτε Αντίδραση, ούτε Αναρχία: Η ουσία την Κυριακή θα είναι μια και άλλη καμία:

Γ@ΜΗΣΤΕ ΤΟΝ Π@ΥΣΤΗ ΤΟΝ @ΛΥΜΠΙ@ΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΜΑΣ ΤΑ ΔΥΟ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...